ثریا قربانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به افزایش تعارضات بین انسان و خرس قهوهای در سالهای اخیر، نسبت به نزدیک شدن مردم به زیستگاه این حیوانات هشدار داد.
وی با اشاره به ناآگاهی مردم و حضور در زیستگاه این گونه جانوری، از شهروندان خواست از ورود به جنگلها، مناطق کوهستانی و محلهایی که زیستگاه حیات وحش است، خودداری کنند.
معاون محیط زیست کرمانشاه گفت: خرس قهوهای یکی از گونههای جانوری مهم و بزرگترین گوشتخوار ایران است و ارتفاعات زاگرس و البرز از مهمترین زیستگاههای آن به شمار میرود.
قربانی افزود: حیات وحش و به خصوص خرس قهوهای در شرایط عادی روحیه تهاجمی ندارد، اما در صورت نزدیک شدن مردم به زیستگاه و مواجهه ناگهانی، به خصوص در فصل زاد و ولد در بهار که خرسها توله دارند، احتمال تعارض و حمله افزایش مییابد.
وی به مردم بومی، گردشگران و طبیعتگردان توصیه کرد از حضور در مناطق بکر و ارتفاعاتی که احتمال حضور خرس قهوهای در آنها بیشتر است، خودداری کنند و در زمان نزدیک شدن به جاهایی که پوشش گیاهی زیاد است، با ایجاد سر و صدا، خرس را از حضور خود آگاه کنند تا حیوان از محل دور شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه تأکید کرد: مردم ضمن احترام به حق حیات برای حیات وحش، از هرگونه آسیب رساندن و شکار این گونه جانوری خودداری کنند، زیرا این اقدام منجر به صدور احکام سنگین قضایی و جریمههای مالی میشود.
قربانی همچنین از مردم خواست در حفظ و مراقبت از این گونه ارزشمند با اداره کل حفاظت محیط زیست استان همکاری لازم را به عمل آورند.
انتهای پیام/