یکشنبه، 31 فروردین، 1404

روایت پزشک آمریکایی از هیروشیمای غزه و ابعاد توحش اسرائیل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که بسیاری از پزشکان بین‌المللی بعد از بازگشت از نوار غزه گزارش‌های تکان دهنده‌ای از وضعیت بحرانی بخش بهداشت این باریکه ارائه داده‌اند، این بار یک پزشک آمریکایی به نام «کلایتون دالتون» به افشای وضعیت هولناک پزشکان در غزه پرداخت که جان خود را به خطر می‌اندازند و در یک سیستم بهداشتی کاملاً ویران شده، هر آنچه که در توان دارند را برای نجات مجروحان و بیماران به کار می‌گیرند.

ادعای اسرائیل درباره اهداف نظامی از حمله به بیمارستان‌ها دروغ است

این پزشک آمریکایی ابتدا نحوه ورود خود به غزه به همراه 12 پزشک دو هفته بعد از توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس را توضیح داده و می‌گوید: ما در کاروان سازمان ملل از میان پیچ و خم موانع سیمانی عبور می‌کردیم و در خودرویی که شیشه جلوی آن شکسته بود، سفرمان به غزه را از خان یونس آغاز کردیم. ساختمان‌های این شهر کاملاً ویران شده بودند و مناره‌ای را بالای یک مسجد ویران شده دیدم و خانواده‌ای در ساختمانی بدون سقف در حال نوشیدن چای بودند.

او در گزارشی که در مجله نیویورکر آمریکا منتشر شد، اعلام کرد: ما شب را در بیمارستان ناصر در خان یونس ماندیم و این طولانی‌ترین شب زندگی ما بود. این بیمارستان در فوریه 2024 مورد حمله بزرگ ارتش اسرائیل قرار گرفته بود که در آن 12 نفر قتل عام شده و برق اکسیژن هم کاملا قطع شده بود. ارتش اسرائیل در آن زمان ادعا کرد که عملیات آن در بیمارستان ناصر بدون آسیب رسیدن به بیماران و کادر پزشکی انجام شده و هدف آن پیدا کردن نیروهای حماس در این بیمارستان بوده است. اما اسرائیلی‌ها هیچگونه مدرکی به رسانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی مبنی بر وجود نیروهای حماس در این بیمارستان و یا عدم آسیب رسیدن به غیرنظامیان ارائه ندادند.

هیروشیمای غزه

وی ادامه داد: اما بدترین ویرانی‌ها در شمال غزه بود؛ جایی که شما احساس می‌کردید اینجا هیروشیما بعد از حمله اتمی است. 22 بیمارستانی که در شمال نوار غزه وجود داشت مورد حملات ویرانگری قرار گرفته بودند و من مدام می‌شنیدم که بیمارستان بزرگ الشفا به طور کامل ویران شده و از خدمت خارج گشته است.

کلایتون با توصیف همه بخش‌های بیمارستان ناصر در جنوب نوار غزه گفت: در بخش مراقبت‌های ویژه در طبقه آخر و بخش کودکان که روی دیوارها نقاشی‌های کارتونی وجود داشت، یکی از پزشکان در حال مداوای دختر بچه 9 ساله‌ای به نام مریم بود که دستش در بمباران ارتش اسرائیل قطع شده و ترکش، مثانهِ او را کاملاً پاره کرده بود. این کودک 9 ساله 5 عمل جراحی انجام داده بود و من نمی‌توانستم باور کنم چیزهایی که می‌بینم واقعی هستند و چنین چیز وحشتناکی چگونه می‌تواند واقعی باشد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت زیرساخت‌های پزشکی در غزه هم به شدت وحشتناک و غیر عادی است. در آن زمان مدیر بیمارستان شهداء الاقصی پیشنهاد کرد که وضعیت بیمارستان‌های سراسر غزه را مستند کنیم. من از بخش آمبولانس در کنار بیمارستان شهداء الاقصی بازدید کردم و زمانی که با امدادگران صحبت می‌کردم از آنها پرسیدم که سخت‌ترین قسمت کار شما در زمان جنگ چیست که یکی از آنها گفت، پیدا کردن اجساد کودکان و دیگری هم به من گفت واقعا عجیب است که دنیا اجازه داده چنین اتفاقات وحشتناکی در اینجا برای ما بیفتد.

این پزشک آمریکایی افزود: من به همراه یک دانشجوی پزشکی به بخش ارتوپدی رفتیم و یک متخصص ارتوپد به من توضیح داد که جراحات روی بدن بیمارها نشان می‌دهد آنها با سلاح‌های ممنوعه مورد هدف قرار گرفته شده‌اند و در بسیاری از موارد مجبور به قطع عضو مجروحان می‌شویم که بسیار تلخ است و علاوه بر آن امکاناتی برای جراحی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: صبح روز پنجمی که در غزه بودم به همراه احمد العسولی، یکی از هماهنگ کننده‌های هیئت پزشکی در جاده الرشید که هم مرز با دریای مدیترانه است، برای بازدید از مهمترین بیمارستان‌های شمال غزه به راه افتادیم. ورود به شمال غزه و بازدید از بیمارستان‌ها از هفت اکتبر 2023 برای یک خارجی به ندرت امکان‌پذیر بود؛ زیرا ارتش اسرائیل به خبرنگاران خارجی اجازه ورود به آنجا را نمی‌داد و پرسنل پزشکی هم اغلب به دلایل امنیتی مجبور بودند در یک بیمارستان جمع شوند.

وضعیت هولناک بیمارستان کمال عدوان بعد از حمله وحشیانه اسرائیل

کلایتون ادامه داد: ما بعد از دیدن صحنه‌های بسیار وحشتناک در جاده و ویرانی‌های عظیمی که ایجاد شده بود، به بیمارستان کمال عدوان در شمال شهر غزه رسیدیم؛ بیمارستانی که وضعیت هولناکی داشت و کاملا ویران شده بود. ارتش اسرائیل با ادعای اینکه این بیمارستان مرکز فرماندهی نظامی حماس بوده است، به شکل وحشتناکی آنجا را به آتش کشیده بود؛ بدون اینکه مدرکی درباره این ادعای خود ارائه دهد. در بخش اورژانس بیمارستان بوی بسیار بدی به مشام می‌رسید و بطری‌های شیشه‌ای شکسته روی زمین بودند. برق بیمارستان قطع شده بود و نوری وجود نداشت و ما از چراغ قوه تلفن همراه خود استفاده می‌کردیم. یکی از پزشکان مرا به طبقه بالا هدایت کرد؛ جایی که بخش زایمان و مراقبت‌های ویژه نوزادان و انکوباتورها سوخته و ویران شده بودند.

پزشک مذکور آمریکایی افزود: اتاق عمل‌های بیمارستان کمال عدوان هم کاملاً سوخته و بخش دیالیز نابود شده بود. ما از در ورودی اصلی بیمارستان خارج شدیم، اما آنجا هم در حال فرو ریختن بود. در مقابل بیمارستان یک گور جمعی وجود داشت که نمی‌دانستیم چند نفر در آنجا دفن شده‌اند. یکی از پزشکان به نام حمد برایم تعریف کرد که بعد از ویران شدن بیمارستان الشفا و در حالی که تعداد زیادی بیمار و مجروح در آن بودند پزشکان مجبور بودند بدون مسکن یا آرام بخش، جراحی‌های سختی مانند جراحی قفسه سینه برای کاهش فشار ناشی از آسیب‌های داخلی انجام دهند که بسیار وحشتناک بود. مجروحان با صدای بلند فریاد می‌زدند و بیشتر آنها در نتیجه نارسایی تنفسی جانشان را از دست دادند.

اسرائیل عامدانه و با بمب‌های 2000 پوندی بیمارستان‌های غزه را هدف قرار داده است

در ادامه این گزارش آمده است: گورستان بزرگی در پشت بیمارستان الشفا ایجاد شده بود و تعداد زیادی غیرنظامی در آنجا دفن بودند. اسرائیل یکی از امضا کنندگان کنوانسیون ژنو است که طبق آن بیمارستان‌ها تحت هیچ شرایطی نباید هدف حمله قرار بگیرند و هر حمله‌ای که احتمال داده شود منجر به تلفات جانی غیرنظامیان خواهد شد، کاملا ممنوع است. حتی سفیر اسرائیل در اتحادیه اروپا ادعا کرده بود که ما نهایت تلاش خود را برای عدم آسیب رسیدن به غیرنظامیان بی‌گناه انجام خواهیم داد و به قوانین بین‌المللی متعهد هستیم! اما چیزی که ما در بیمارستان‌های غزه دیدیم کاملاً خلاف این ادعاهاست.

کلایتون تاکید کرد که تیمی از محققان دانشگاه هاروارد در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که 84 درصد بیمارستان‌های غزه توسط بمب‌های 2000 پوندی هدف قرار گرفته شده‌اند و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه اسرائیلی‌ها تلاش کرده باشند از غیرنظامیان یا زیرساخت‌های غیرنظامی محافظت کنند، وجود ندارد. دکتر مروان سلطان، متخصص قلب و مدیر بیمارستان اندونزی برای من تعریف کرد که پزشکان مجبور بودند جراحی مغز و اعصاب را روی صندلی دندانپزشکی انجام دهند و عمل‌های قطع عضو هم روی زمین انجام می‌شد.

این پزشک آمریکایی گفت که اسرائیل همه تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها را ویران کرده بود و زمانی که از ارتش آن خواستیم توضیح بدهد، سخنگوی این ارتش ادعا کرد که ارتش اسرائیل به هیچ وجه تجهیزات پزشکی را عامدانه هدف قرار نداده است!

دالتون کلایتون خاطرنشان کرد: فیروز سیدوا، یکی از جراحان آمریکایی برایم تعریف کرد که یک بار با صدای انفجار شدید در خان یونس از خواب بیدار شدم و به سمت اورژانس فرار کردم و بعد از یک ساعت 221 نفر به بیمارستان منتقل شدند که 92 نفر از آنها همان لحظه جانشان را از دست دادند. ما شاهد یک هرج و مرج کامل بودیم و اتاق‌ها مملو از کودکانی بود که بی جان روی زمین افتاده بودند، بسیار خونریزی می‌کردند، جیغ می‌زدند، گریه می‌کردند، اعضای بدنشان تکه تکه شده بود و ....

پزشک مذکور آمریکایی گفت که من در ماه فوریه به آمریکا برگشتم و اسرائیل از دوم مارس مانع از ورود همه کمک‌های بشردوستانه از جمله تجهیزات پزشکی به غزه شد. در شب 18 مارس اسرائیل بمباران خود علیه غزه را از سر گرفت و طی یک شب بیش از 400 نفر قتل عام شدند. پزشکان غزه برای من پیغام دادند که بیمارستان‌ها مجدداً هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند و همه این بیمارستان‌ها هر روز مملو از بیماران و مجروحانی می‌شود که امکاناتی برای درمان آنها نداریم.

انتهای پیام/

5 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها