دوشنبه، 15 اردیبهشت، 1404

آل اسحاق: ۶۰ درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

یحیی آل‌اسحاق؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و فعال تجاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی >>خبرگزاری تسنیم عوامل موثر بر افزایش مقطعی >>نرخ ارز را ناشی از تکانه‌های سیاسی منطقه‌ای دانست و گفت: افزایش >>نرخ ارز طی روز‌ها حتی هفته‌ها و ماه‌های اخیر تابع مسائل اقتصادی نبوده و نیست، در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان گفت کمتر از 40 درصد افزایش >>نرخ ارز درطی یکسال گذشته ناشی از سیاست‌های داخلی و نرخ تورم است، اما بیش‌از 60 درصد باقیمانده غیر اقتصادی و مربوط به تحولات و تغییرات جهانی است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: عواملی که باعث افزایش >>نرخ ارز و رسیدن این رقم به بیش از 90 هزار تومان و رقم خوردن نرخ در بازار فردایی و کانال‌های غیر رسمی ارز شده است قطعا غیر اقتصادی است، مواردی که از مسائل سیاسی خارج از کشور نشات می‌گیرند.

آل اسحاق افزود: مجموعه علل و عوامل مختلفی از دیپلماسی اقتصادی تا سیاست خارجی کشور، شرایط کنونی منطقه، رفتار‌های منطقه‌ای، جهانی و سایر عوامل که در رده مسائل اقتصادی قرار ندارند همه و همه زمینه‌ساز جنگ اقتصادی و تحمیل نرخ‌های غیر متعارف ارز به اقتصاد ایران شده‌اند.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و بازرگانی بیان داشت: عوامل غیر اقتصادی تحمیل شده بر اقتصاد از داخل کشور نیز توسط کسانی القا می‌شود که راه‌های ایجاد جو روانی و سوءاستفاده از نرخ‌ها در بازار آزاد و کانال‌های غیر رسمی >>نرخ ارز را بلدند، لذا آنها با القای ترس و نگرانی از آینده، آشفته بازار افزایش >>نرخ ارز را به نفع خود هدایت می‌کنند.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: همچنین کسانی که در عرصه قاچاق کالا کار می‌کنند، دلالان و سوداگران ارز نیز به بالا رفتن >>نرخ ارز دامن می‌زنند، ضمن اینکه اظهار نظر‌های نسنجیده برخی از مدیران و فعالان رسانه‌ای نیز آتش >>نرخ ارز را شعله ور می‌کند، بنابراین به جز عوامل خارجی و تنش‌ها باید حواسمان به فعالیت‌های بدخواهان نظام جمهوری اسلامی و عوامل نفوذی باشد، زیرا بخشی از ماموریت آنها ایجاد تکانه‌های ارزی برای فشار به معیشت مردم و ایجاد نارضایتی داخلی است.

آل اسحاق تاکید کرد: در صورتی که قرار باشد وزنی به عوامل تاثیر گذار در >>نرخ ارز بدهیم با جرات می‌توان گفت بیش از 60 درصد تغییرات >>نرخ ارز غیر اقتصادی است، زیرا >>نرخ ارز در مدت کوتاه به دلیل سیاست‌های داخلی نمی‌تواند این اندازه افزایش بیابد.

وی در پایان گفت‌و‌گو تصریح کرد: آمار‌ها حاکی از آن است عرضه و تقاضای ارز تغییری نداشته است. روابط اقتصادی کشور، روابط بین بانکی و تخصیص ارز بانک مرکزی نه تنها کمتر نشده بلکه افزایش یافته و به قوت قبل برقرار است، بنابراین عوامل اقتصادی نقشی در افزایش >>نرخ ارز و طلا ندارند بلکه این تصمیمات و اقدامات تهدیدآمیز ترامپ برای کشورهای مختلف بود که زمینه‌ساز رکورد تاریخی طلای جهانی، افزایش نااطمینانی در اقتصاد و اثر آن بر بازارها شد.

انتهای پیام/

 
1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها