به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در افتتاحیه دومین سمینار بینالمللی و بیست و پنجمین سمینار ملی فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات، با اشاره به ضرورت تغییر سبک رفتاری در اقتصاد ایران، گفت: قبلاً گفتهام که به نظر من اقتصاد ایران نیاز به جراحی ندارد، بلکه به فیزیوتراپی و تغییر سبک رفتاری نیاز دارد. این جمله نیاز به توضیح دارد.
وی افزود: همیشه مسائل بزرگ نیاز به جراحی ندارند و گاهی جراحی و حتی مصرف دارو میتواند حال بیمار را وخیمتر کند. به عنوان مثال، بیماری میگرن گاهی با سایر سردردها اشتباه تشخیص داده میشود، در حالی که با مشکل درگیری عصب و عضله مواجه هستیم و دارو برای رفع این درگیری کارساز نیست، بلکه با فیزیوتراپی قابل درمان است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: تلقی عمومی این است که مسائل و بیماریهای بزرگ نیاز به جراحی دارند، اما همیشه اینگونه نیست. گاهی مشکل خیلی بزرگ نیست و ساده است! مشکل اقتصاد ایران نیز از این جنس است و ما با درگیری عصب و عضله مواجه هستیم. رابطه دولت و ملت و تعامل این دو با یکدیگر دچار مشکل است و باید برای تعامل درست بین دولت و جامعه و درمان دردهای موجود تلاش کرد.
دکتر میدری با اشاره به تاریخچه تعامل نادرست دولت و ملت بعد از مشروطه، اظهار کرد: پیش از مشروطه، دولت و جامعه نحوه تعامل درست با یکدیگر را میدانستند. ایران صاحب اولین تمدن و دولت دنیاست و بزرگان ما در آن دوران به وفاق رسیده بودند و میدانستند که نزاع به بحران منجر میشود. این درس تاریخی را بعد از مشروطه از یاد بردهایم.
وی ادامه داد: دولتها در ایران بعد از مشروطه در روابط اجتماعی مردم مداخلات نادرستی انجام دادهاند و از سوی جامعه نیز روشهای نادرستی برای اصلاح سیستم دولتی به کار گرفته شده است. این موضوع بحث مفصلی را میطلبد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش قیمت بنزین در سال 98 و نوسانات >>نرخ ارز، تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین با هدف کاهش مصرف و ترافیک به عنوان یک جراحی اجرایی شد، در حالی که مشکل ترافیک با افزایش قیمت سوخت حل نمیشود. مشکل ترافیک نیاز به تقویت زیرساختهای حمل و نقل شهری و بهبود سیستم دریافت عوارض توسط شهرداریها دارد.
وی افزود: باید شهرداریها کاری کنند که سیستم حمل و نقل عمومی نسبت به خودروی شخصی به صرفهتر باشد. روش پیشنهادی فیزیوتراپی مشکلات این است که با تغییر رفتار شهرداریها و جایگزینی حمل و نقل عمومی میتوان مسائل را مدیریت کرد.
دکتر میدری با اشاره به نوسانات >>قیمت ارز در ماههای اخیر، گفت: شوک ارزی که در ماههای اخیر شاهد آن بودیم، ناشی از نگاه جراحیگونه به اقتصاد است. در این نگاه، >>قیمت ارز بازار را بالا میبریم تا فساد اداری ناشی از تفاوت >>قیمت ارز از بین برود، اما در این شرایط شاهد گسترش فاصله قیمت بین ارز توافقی و قیمت بازار هستیم. راه حل این وضعیت کاهش واردات است. جامعه کارگری، اصناف، بازرگانان و تولیدکنندگان باید برای کاهش واردات و مدیریت ارز کشور وارد صحنه شوند. طی 5 سال گذشته، میزان واردات از 40 میلیارد دلار به 65 میلیارد دلار در سال جاری رسیده است.
وی تأکید کرد: ما در ایجاد توافق با یکدیگر مشکل داریم و با انجام جراحیهای بزرگ، مشکلات اقتصادی بیشتر میشود. نیاز به توافق در سطح جامعه و سطح سیاسی داریم. این درک که درون جامعه و نظام سیاسی تعامل خود را با یکدیگر تغییر دهند تا بتوان مسائل مختلف کشور را حل کرد، کار بسیار پیچیدهای است و نیاز به تغییر پارادایم فکری در ایران دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: اندیشه جراحی اقتصاد ایران با تصور یک بیمار مطرح میشود، اما در اندیشه توانبخشی و فیزیوتراپی باید سبک زندگی را اصلاح کرد و سبک تعامل را نیز تغییر داد.
پایان پیام/