به گزارش سرویس آشپزی پایگاه خبری ساعدنیوز، خوراک عدسی یا آش عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با عدس پخته می شود. عدسی مانند حلیم گندم و کله پاچه یکی از غذاهای گرمی است که در اکثر مواقع به عنوان صبحانه سرو می شود.با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر عدسی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری عدسی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای تهیه عدسی 4 نفر
عدس | 2.5 پیمانه |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
آرد | 1 ق غذا خوری |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
پیاز داغ و کره | به مقدار لازم |
class="r-img-ratio">>
طرز تهیه عدسی
1مرحله اول: آماده سازی عدس
ابتدا عدس ها را پاک کنید و بمدت 1 ساعت بگذارید داخل آب تا خیس بخورد.
2مرحله دوم: تقت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به دلخواه به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس آرد نیز اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود ( برای لعاب بیشتر آرد اضافه می شود)
3مرحله سوم: پخت عدسی
عدس را به همراه چند پیمانه آب به پیاز اضافه کنید و حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا عدسی نیم پز شود.
4مرحله چهارم: افزودن سیب زمینی
برای افزودن سیب زمینی دو راه وجود دارد. روش اول: سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل عدسی ریخته تا همراه با عدس پخته و نرم شود و یا سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل عدسی انداخته تا آبپز شود و زمانی که پخته و نرم شد از عدسی خارج کنید و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب هم بزیند تا له و یا پوره شود.
5مرحله پنجم: تهیه عدسی مجلسی لعاب دار
در انتهای پخت نمک و فلفل سیاه و قرمز را اضافه کنید و مواد را هم بزنید در انتها که عدس ما کاملا نرم و غلیظ شد از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ریخته و به همراه کره و پیاز داغ یا روغن زیتون تزئین و میل کنید. نوش جان
فوتوفنهای دستور پخت عدسی
بهتر است از عدس زودپز استفاده کنید.
به دلخواه می توانید به عدسی 1 ق غذا خوری رب اضافه کنید.
برای مقوی شدن عدسی می توانید آن را با عصاره گوشت یا قلم تهیه کنید.
به دلخواه می توانید قارچ یا ماش نیز به همراه عدس بگذارید تا پخته شود.
به دلخواه می توانید عدس پخته شده را به همراه سیب زمینی کمی بکوبید.
مدام مواد عدسی را هم بزنید تا ته نگیرد.
حرارت را کم و زیاد نکنید زیرا باعث می شود پوست عدس جدا شود.
می توانید سیب زمینی ها را سرخ کنید و در انتهای پخت اضافه کنید.
ریختن ادویه های مثل زیره و دارچین و زنجبیل اختیاری می باشد.