به گزارش سرویس آشپزی پایگاه خبری ساعدنیوز، کیک لیوانی شکلاتی یکی از انواع کیک های خوشمزه و مجلسی است که معمولا برای میان وعده استفاده می شود، برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک لیوانی شکلاتی روش اول
آرد 10 ق غذا خوری
پودر کاکائو 4 ق غذا خوری
شکر 8 ق غذا خوری
روغن مایع 6 ق غذا خوری
شیر 8 ق غذا خوری
وانیل 1/4 ق چای خوری
تخم مرغ 2 عدد
بیکینگ پودر 1.5 ق غذا خوری
class="r-img-ratio">>
طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی روش اول
ابتدا شکر و آرد و پودر کاکائو و وانیل و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مخلوط شود برای بهتر شدن نتیجه کار آرد را از قبل الک کنید سپس اضافه کنید.وسط مواد خشک را گود کنید و تخم مرغ ها را داخل کاسه بشکنید سپس با چنگال یا همزن دستی مواد را خوب هم بزنید شاید در ابتدا سفت باشد اصلا نگران نباشید.در ادامه شیر و روغن را به ترتیب اضافه کنید و هم با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا کاملا یکدست شود غلظت مایه کیک لیوانی باید نه خیلی شل نه خیلی روان باشد.
چند لیوان چینی را انتخاب و کف و دیواره را کمی چرب کنید سپس نیمی از مایه کیک را داخل لیوان ها ریخته و داخل یک قابلمه بزرگ مقدار خیلی کمی آب بریزید سپس لیوان ها را داخل قابلمه قرار دهید و حرارت را روشن کنید و در قابلمه را دمکنی گذاشته و با حرارت کم بگذارید بمدت 30 دقیقه کیک لیوان پخته و پف کند سپس زیر حرارت را خاموش کنید و به مدت 15 دقیقه بگذارید در همان حالت بماند سپس کیک را از لیوان ها خارج کنید. مواد کیک را داخل لیوان ها ریخته و به مدت 1 الی 3 دقیقه با قدرت 100 درصد قرار دهید تا کیک پخته شود به همین راحتی شما در یک دقیقه کاپ کیک بسیار خوشمزه تهیه کردید.
class="r-img-ratio">>
مواد لازم برای کیک لیوانی شکلاتی روش دوم
مواد اولیه ذکر شده مناسب 3 الی 4 نفر می باشد برای تعداد نفرات بیشتر مقدار مواد را ضرب و تقسیم کنید.
شیر:10 قاشق غذاخوری
شکر:7 قاشق غذاخوری
روغن مایع:6 قاشق غذاخوری
آرد:16 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر:2 قاشق مرباخوری
وانیل:1/2 قاشق مرباخوری
تخم مرغ:2 عدد
پودر کاکائو:1 قاشق غذاخوری
class="r-img-ratio">>
دستور تهیه کیک لیوانی شکلاتی روش دوم
کیک فنجانی دستور تهیه آسانی دارد البته به شرطی که مراحل را به دقت پیش بروید.ابتدا آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید. دو عدد تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل در یک کاسه بریزید و با همزن مخلوط کنید.
سپس شیر را افزوده و روغن را هم بریزید و مواد را تا حدی که یکدست شود هم بزنید. در مرحله بعد مخلوط آرد را در چند نوبت به مواد تان اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.مایه کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یکی از آن ها پودر کاکائو اضافه نمایید.
دو تا سه عدد فنجان را بسته به سایز آن انتخاب کرده و کف و دیواره آن ها را خوب چرب کنید. یک قاشق از مایه کاکائویی داخل لیوان ها بریزید و یک قاشق مایه وانیلی به این ترتیب نصف حجم لیوان ها را با مایه کیک پر کرده و با یک خلال دندان داخل مایه کیک چند حرکت انجام دهید تا کیک طرحدار شود. قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و به اندازه یک بند انگشت داخل آن آب بریزید و روی گاز بگذارید تا بجوشد. لیوان ها را داخل قابلمه بچینید و درب آن را ببندید. کیک های فنجانی را برای 30 دقیقه با شعله کم بپزد.
بعد از نیم ساعت کیک ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از اینکه خنک شد از لیوان خارج کرده و سرو نمایید.