پنج‌شنبه، 08 خرداد، 1404

جزئیات رجیستری گوشی های آیفون + آموزش 3 روش برای رجیستری آیفون⁩

به گزارش علم و فناوری ساعدنیوز به نقل از زومیت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس از حل مشکل رجیستری آیفون خبر داد.

ستار هاشمی نوشت: «مشکل رجیستری آیفون با تدییر دولت وفاق، حمایت رییس‌جمهور محترم و پیگیری فعالانه وزارت ارتباطات حل شد. معتقدم با کار کارشناسی ، ایجاد وفاق، بدون هیاهو و غوغا سالاری می‌توان سایر مشکلات فضای مجازی و مطالبات مردم را حل کرد.»

class="r-img-ratio">>

او دقایقی بعد در پستی دیگر خبر داد که رفع ممنوعیت در این بخش با مصوبه‌ی امروز (چهارشنبه، 9 آبان) هیات دولت و همراهی معاون حقوقی رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت حاصل شده است.

وزیر ارتباطات با بیان این موارد نوشت: «جزییات و آیین‌نامه مرتبط با واردات آیفون در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.

class="r-img-ratio">>

در همین حال فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم هم در حاشیه برگزاری جلسه هیات‌ دولت، در جمع خبرنگاران گفت: «منع رجیستری برداشته شده است و سازوکار آن بعداً منتشر خواهد شد.»

هاشمی در ماه‌های گذشته گفته بود در تلاش است تا با گفت‌وگو با وزارت صمت راه‌حلی برای مشکل رجیستری تلفن‌های همراه تولید شرکت اپل پیدا کنند.


واردات آیفون؛ تجاری یا مسافری

واردات آیفون به دو روش واردات تجاری و واردات مسافری انجام می شود. این دو روش، هزینه‌ ها و فرآیند های خاص خود را دارند. در واردات تجاری، تعرفه وارداتی حدود 15 درصد تعیین شده است. به عبارت دیگر، افرادی که به صورت تجاری اقدام به واردات می‌کنند، از تعرفه کمتری نسبت به واردکنندگان مسافری برخوردارند. از سوی دیگر، در روش واردات مسافری، میزان تعرفه به 30 درصد افزایش می‌یابد. این موضوع نشان‌ دهنده هزینه بالاتر برای افرادی است که به عنوان مسافر اقدام به واردات گوشی می‌ کنند. البته، این درصد ها فقط مربوط به تعرفه گمرکی هستند و هزینه‌ های اضافی مانند مالیات، بیمه، هزینه های مربوط به مدیریت پسماند و سایر هزینه‌ ها نیز باید در نظر گرفته شوند. بنابراین هزینه های لازم برای وارد کردن و ثبت نام آیفون 14، 15 و 16 به دو شیوه متفاوت، ممکن است متغیر باشد. لازم است که با دقت نسبت به این هزینه ها برنامه ریزی کنید.

رجیستری گوشی مسافری چگونه است؟

واردات گوشی به‌ صورت مسافری به معنای ورود گوشی از سوی مسافرانی است که به کشور باز می‌گردند. این افراد می‌ توانند از گوشی های خریده‌ شده در خارج از کشور خود استفاده کنند، اما با توجه به اینکه این گوشی‌ ها به‌صورت تجاری وارد نشده‌ اند، انجام مراحل قانونی واردات بر عهده کاربر است. یکی از مراحل مهم، رجیستری گوشی است که برای فعال سازی آن در شبکه های داخلی ضروری است. همانطور که اشاره کردیم، رجیستری به معنای قانونی کردن استفاده از گوشی و دریافت خدمات سیمکارت است و برای این کار، داشتن کد IMEI الزامی است. هدف اصلی این فرآیند، جلوگیری از قاچاق و واردات غیر قانونی است. بنابراین مسافرانی که گوشی خود را وارد کرده‌ اند، باید ظرف یک ماه از تاریخ ورود، اقدام به رجیستری دستگاه کنند؛ در غیر این‌ صورت، امکان استفاده از خدمات سیمکارت برای آنها وجود نخواهد داشت.

رجیستری گوشی آیفون مسافری به صورت اینترنتی

کاربران می‌ توانند فرآیند رجیستری آیفون یا گوشی‌ های مسافری خود در سال 1403 را به دو صورت حضوری (از طریق مراجعه به گمرک) و اینترنتی (از طریق وب‌ سایت مخصوص رجیستری) انجام دهند. سایت گمرک که به عنوان مرجع اصلی برای پرداخت هزینه‌ های گمرکی و رجیستری گوشی‌ های مسافری شناخته می‌ شود، در اینجا نقش کلیدی دارد. با مراجعه به این سایت، می‌ توانید مراحل رجیستری آیفون‌ های مختلف مانند آیفون 15، 14 و 16 را انجام دهید. اما برای فعال‌ سازی آیفون مسافری خود، وارد سامانه همتا نیز باید بشوید.

class="r-img-ratio">>

فرآیند کار به این صورت است که ابتدا به سایت گمرکی irica رفته و در بخش خدمات، گزینه «ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه» را انتخاب کنید. پس از تأیید شرایط و قوانین، باید اطلاعاتی از قبیل کد ملی، تاریخ تولد و کد IMEI را وارد نمایید. سپس برای رجیستری آیفون، هزینه رجیستری را پرداخت کرده و کد فعال‌ سازی مربوط به گوشی مسافری را دریافت نمایید. از طرفی با مراجعه به سایت گمرک، در بخش خدمات، از راهنمای تصویری و فایل‌ های آموزشی مربوط به رجیستری گوشی استفاده کنید. این راهنما به شما کمک می‌کند تا اطلاعات کاملی در خصوص فرآیند رجیستری به دست آورید و بتوانید به راحتی اقدام کنید.

class="r-img-ratio">>

پس از تکمیل عملیات در سایت گمرکی، نوبت به سامانه همتا می‌ رسد، جایی که می‌ توانید کد فعال‌ سازی را دریافت کنید. برای ورود به سامانه، شماره ملی یا شماره تلفن همراه خود را در صفحه ابتدایی وارد نمایید. پس از ورود به سیستم، گزینه «ثبت اطلاعات مسافری» را انتخاب کنید تا کد فعال‌ سازی نمایش داده شود. سپس از طریق گزینه «فعالسازی دستگاه سیمکارت خور» می‌ توانید گوشی خود را فعال نمایید.

رجیستری گوشی آیفون به صورت حضوری

همچنین اگر قصد دارید به‌ صورت حضوری این کار را انجام دهید، باید در زمان ورود یا حداکثر تا 30 روز بعد از ورود به کشور به گمرک مراجعه کنید. برای این کار نیاز به اطلاعاتی مانند کد IMEI گوشی، یک سیمکارت به نام خودتان و مدارک شناسایی از جمله شناسنامه، کارت ملی و پاسپورت و… دارید. پس از ارائه این مدارک و پرداخت هزینه مربوطه، کد فعال‌ سازی رجیستری آیفون از طریق سامانه همتا برای شما صادر خواهد شد.

رجیستر کردن گوشی آیفون با کد فعال سازی

آیفون 14، 15 یا 16 همه به‌صورت کد فعال سازی قابل رجیستری در سامانه همتا هستند. افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، می توانند با شماره‌ گیری کد دستوری #7777* اقدام به فعال‌ سازی دستگاه خود نمایند. در این روند، کافی است کد دستوری را شماره گیری کرده و گزینه مربوط به فعال‌ سازی دستگاه را انتخاب کنید. سپس باید کد IMEI، شماره سیمکارت و کد فعال‌ سازی دریافتی از گمرک را وارد کنید تا مراحل رجیستری به پایان برسد.

توجه: پیش از انجام هرگونه اقدام، ضروری است که مراحل ذکر شده در سامانه گمرک را انجام دهید و کد فعال سازی را دریافت کنید. در غیر این صورت، هیچ‌ گونه فعال‌ سازی امکان‌پذیر نخواهد بود.

قوانین رجیستری گوشی مسافری

به اطلاع شما می‌ رسانیم که قوانین رجیستری گوشی مسافری به شرح زیر است:

  1. هر شخص مجاز به ثبت تنها یک گوشی در سال با پاسپورت خود می‌ باشد.

  2. اطلاعات گوشی باید به‌ طور دقیق در زمان ورود به کشور در گمرک ثبت شود.

  3. مهلت پرداخت هزینه ثبت گوشی یک ماه خواهد بود.

  4. کد فعال‌ سازی از طریق پیامک یا در سامانه همتا برای شما ارسال خواهد شد.

توجه داشته باشید که طبق اعلام گمرک، در صورت بروز هرگونه اشتباه در مراحل فوق، نه تنها هزینه استرداد نخواهد شد، بلکه امکان رجیستری گوشی نیز از بین خواهد رفت. لذا توصیه می‌ شود که دقت کافی در حین انجام مراحل به‌ عمل آید.

class="r-img-ratio">>

استعلام ریجستری گوشی چگونه است؟

برای استعلام وضعیت رجیستری گوشی، روش های مشخصی وجود دارد که استفاده از آنها به شما کمک می‌ کند تا از قانونی بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. یکی از آسان‌ ترین و سریع‌ ترین روش‌ ها، استفاده از کد دستوری #7777* است. با شماره‌ گیری این کد و دنبال کردن مراحل ارائه شده، می‌ توانید اطلاعات مربوط به رجیستری گوشی‌ خود را به دست آورید. علاوه بر این، مراجعه به وب‌ سایت رسمی همتا نیز یک گزینه مناسب و معتبر است. با وارد شدن به این سایت با شماره موبایل خود، می‌ توانید به تمام اطلاعات دستگاه‌ های فعال مرتبط با آن شماره دسترسی پیدا کنید. این اطلاعات شامل وضعیت قانونی و ثبت‌ شده گوشی شما خواهد بود.


برای پیگیری اخبار فناوری اینجا کلیک کنید.
1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها