به گزارش سرویس سیاست پایگاه خبری ساعدنیوز، مسعود پزشکیان در 7 مهر 1333 در مهاباد، از پدری آذری و مادری کرد، متولد شد. او تحصیلات پزشکی عمومی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به پایان رساند و سپس تخصص جراحی عمومی و فوقتخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت کرد. پزشکیان همچنین دورههای مدیریت را در دانشگاه هاروارد آمریکا گذراند و در سال 1403 از دانشگاه علوم پزشکی بوعلی سینای تاجیکستان عنوان پروفسوری افتخاری دریافت کرد. این عنوان به دلیل تلاشهای او در حوزه پزشکی و اظهاراتش در حمایت از صلح و پرهیز از خشونت به او اهدا شد. او در این مراسم گفته بود: «انسان با انسان نمیجنگد مگر اینکه مغزش مشکل داشته باشد.»
پزشکیان پیش از ورود به سیاست، سالها به عنوان جراح قلب فعالیت کرد و به گفته برخی منابع، هزاران عمل جراحی رایگان برای نیازمندان انجام داد. او در دوران جنگ ایران و عراق نیز به عنوان پزشک و مسئول اعزام تیمهای پزشکی به جبههها خدمت کرد. این تعهد به خدمترسانی، بعدها در نقشهای سیاسی او نیز نمود یافت. پزشکیان بین سالهای 1380 تا 1384 وزیر بهداشت دولت محمد خاتمی بود و از سال 1387 تا 1403 به مدت پنج دوره نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی شد. او در دوره دهم مجلس، نایبرئیس اول بود و به دلیل صراحت کلام و انتقاد از سیاستهای ناعادلانه شهرت یافت.
در انتخابات ریاستجمهوری 1403، پزشکیان با شعار «برای ایران» و تمرکز بر عدالت اجتماعی و توسعه متوازن، توانست با کسب 16 میلیون و 384 هزار و 403 رأی، سعید جلیلی را شکست دهد و رئیسجمهور ایران شود. حمایت چهرههایی مانند محمد خاتمی و حسن روحانی، همراه با برنامههای اصلاحطلبانه او، نقش مهمی در پیروزیاش داشت.
مسعود پزشکیان با ترکیبی از دانش آکادمیک، تجربه پزشکی و تعهد به عدالت، به عنوان رئیسجمهوری شناخته شد که تلاش کرد پلی بین خواستههای مردم و واقعیتهای نظام سیاسی ایران بسازد. او با تکیه بر سوابق علمی و عملیاش، همچنان یکی از برجستهترین چهرههای سیاسی ایران باقی ماند.