به گزارش سرویس مجله خانواده ساعد نیوز، اگه یه مهمونی یا دورهمی رسمی تو راه داری و میخوای با یه دیس برنج فوقالعاده همه رو میخکوب کنی، اولین چیزی که باید بهش فکر کنی تزیین پلو مجلسی هست. چون واقعاً اولین چیزی که مهمون میبینه، شکل و شمایل غذاست، نه مزهاش! حالا تصور کن یه دیس پر از برنج خوشرنگ، با زرشک و خلال پسته و زعفرون که انگار یه تابلو نقاشی ایرانیه. وقتی پلو خوشعطر رو به قشنگترین شکل ممکن تزیین کنی، همه حتی قبل از این که بچشن، عاشقش میشن.
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
برای تزیین پلوهای مجلسی معمولاً سراغ رنگ و بافت میرن. مثلاً خلال بادوم و پسته رو با زرشک تفتدادهشده و زعفرون ترکیب میکنن. این ترکیب طلایی و قرمز و سبز هم چشم رو نوازش میده هم اشتها رو باز میکنه. تزیین پلو مجلسی توی مراسمهای رسمی، مهمونیهای خانوادگی، یا حتی عروسیها یه آیین محسوب میشه. انگار این کار احترام به مهمونه. یعنی با ظاهر غذا داری نشون میدی که براش وقت گذاشتی.
class="r-img-ratio">>
وقتی بحث تزیین مرغ مجلسی پیش میاد، دیگه فقط مزهی خوراک مهم نیست؛ باید ظاهرش هم سلطنتی باشه! یکی از روشای پرطرفدار اینه که مرغ رو درسته میپزن، با زعفرون و رب تفتش میدن و وسط دیس برنج میذارن. بعد روش رو با خلال بادوم و پسته و چند حلقه لیمو عمانی تزیین میکنن. اگه بخوای خاصترش کنی، میتونی مرغ رو با سبزیجات رنگی مثل فلفل دلمهای و هویج بپزی و اونارو دور مرغ بچینی. خلاصه که این مدل تزیین، یه جلوهی اشرافی به میز غذا میده.
class="r-img-ratio">>
تزیین زرشک پلو مجلسی یه هنره بهتمام معناست. خیلی از بانوان ایرانی با شابلونهایی خاص، زرشک و خلال پسته و زعفرون رو روی برنج الگو میزنن. مثلاً یه قلب وسط برنج میذارن یا اسم کسی رو با زرشک درمییارن! زرشک پلو اگه درست تفت داده شده باشه و روغن حیوانی یا کره هم بهش خورده باشه، علاوه بر زیبایی، عطری خونهپرکن هم داره. تازه وقتی با یه مرغ مجلسی کنارش بیاد، دیگه شاهکار خلق کردی.
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>
class="r-img-ratio">>