به گزارش سرویس چندرسانه ای ساعدنیوز، اولین کشف چشمگیر در نزدیکی شهر «میرو» در شمال آلمان رخ داد، جایی که قطعاتی از هفت شمشیر متعلق به سههزار سال پیش (عصر برنز) پیدا شدند. کارشناسان احتمال میدهند این شمشیرها به عنوان «نذری» در زمین دفن شده بودند و بعدها در اثر شخمهای سالانۀ زمینهای کشاورزی، شکسته و قطعه قطعه شدهاند.
با تلاش دقیق داوطلبان و همکاری اداره باستانشناسی ایالتی، این شمشیرها تقریباً بهطور کامل بازسازی شدند.
class="r-img-ratio">>
کشف دوم در جزیره روگن در حدود 190 کیلومتری شمال میرو اتفاق افتاد. داوطلبان در آنجا مجموعهای از نزدیک به 6000 سکه نقرهای مربوط به قرون وسطی را کشف کردند که بزرگترین گنجینه سکههای اسلاوی قرن یازدهم در دوران پس از جنگ محسوب میشود.
بیشتر این سکهها در یک کوزه سفالی نگهداری میشدند و تعدادی نیز در خاک اطراف پراکنده بودند. منشأ گوناگون سکهها، از جمله آلمان غربی، انگلستان، دانمارک، بوهم (جمهوری چک امروزی) و مجارستان، نشان از روابط تجاری گسترده در آن زمان دارد.
class="r-img-ratio">>
آخرین کشف نیز در شهر مولن انجام شد که مجموعهای از اشیای قرن یازدهم را دربرداشت و نشاندهنده نفوذ مسیحیت در منطقه بود. این اشیا شامل کوزهای حاوی 1700 سکه، گردنبندی از طلا و مرواریدهای قیمتی، انگشتر و گردنبند و دو جعبه مخصوص نگهداری اشیای مقدس بود. یکی از این جعبهها شبیه «کاپتورگا» (جعبه سنتی روسی) و دیگری به شکل صلیب ساخته شده بود. این موارد، شواهد غیرمنتظرهای از حضور مسیحیت در منطقهای هستند که در آن زمان هنوز باورهای گوناگون در آن رواج داشت.
class="r-img-ratio">>
وزیر فرهنگ آلمان، بتیانا مارتین، از داوطلبان برای مشارکت ارزشمندشان در این کشفیات کمنظیر قدردانی کرد و گفت: «در حال حاضر حدود 250 داوطلب بهطور فعال در حفظ آثار باستانی ایالت مکلنبورگ-فورپومرن مشارکت دارند و حدود همین تعداد نیز در حال گذراندن آموزشهای مربوطهاند».
class="r-img-ratio">>
بازسازی شمشیرهای عصر برنز، نگاه تازهای به پراکندگی این نوع آثار در منطقه داده است. گنجینه بزرگ سکههای قرون وسطایی با منشأهای مختلف نیز، تصویری روشن از شبکههای پیچیده تجاری قرن یازدهم ارائه میدهد. همچنین، کشف آثار مسیحی در مولن، چشمانداز منحصربهفردی از وضعیت دینی پیچیده آن دوران به دست میدهد.
منبع: فرادید