به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز، اقدام اخیر دولت آمریکا در مطرح کردن احتمال تغییر نام تاریخی خلیجفارس، با واکنشهای ملایم و کمرمق از سوی برخی روزنامهها مواجه شد؛ روزنامههایی که پیشتر ترامپ را شخصیتی عملگرا، مایل به مذاکره و اهل معامله معرفی میکردند، در حالی که رئیسجمهور آمریکا و تیمش تقریباً هر روز مواضعی ضدایرانی اتخاذ میکنند، تهدیدات نظامی مطرح میکنند و تحریمهای جدیدی اعمال مینمایند.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی و اروپایی، قرار است ترامپ در جریان سفر آیندهاش به چند کشور عربی از جمله عربستان، نام خلیجفارس را به «خلیج عربی» تغییر دهد. ترامپ این گزارشها را تکذیب نکرد و تنها اظهار داشت که هنوز تصمیم نهایی در این باره نگرفته است.
با وجود لحن خصمانه و توهینآمیز مکرر دولت آمریکا، برخی روزنامههای داخلی که پیشتر چهره ترامپ را بزک میکردند، ترجیح دادند این اقدام را با سکوت یا لحنی ملایم نادیده بگیرند. این در حالی است که همین رسانهها در ماجرای شلیک موشک از یمن به سمت اسرائیل ـ در پاسخ به جنایات آن رژیم ـ آن را حملهای به روند مذاکرات ایران و آمریکا تعبیر کردند.
در این میان، روزنامه اعتماد تنها به بازنشر پیام وزیر امور خارجه بسنده کرد و بدون موضعگیری مستقل، تیتر زد: «شایعه شرمآور تغییر نام تاریخی خلیجفارس».
روزنامه سازندگی، ارگان حزب کارگزاران، نیز با تیتر «طراحی خطرناک» نوشت که اگر ترامپ قصد دارد با تغییر نام خلیجفارس، نقشی در تغییر هویت تاریخی ایرانیان ایفا کند، این اقدام نهتنها تقابل با جمهوری اسلامی بلکه مقابله با حاکمیت ملی ایران است. این روزنامه هشدار داد که هرگونه جنگ علیه ملتها و هویتهای تاریخی، تنها به گسترش خشونت و تهدید صلح منجر خواهد شد.
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «وقتی تاریخ بازیچه سیاست میشود»، با استناد به گفتههای استیون میلر و منابعی مانند نیوزویک، تأکید کرد که چنین اقداماتی میتواند اعتماد تهران به روند مذاکرات را تضعیف کند. این روزنامه خاطرنشان کرد که ایران، نامهای جغرافیایی را بخشی از میراث مشترک بشری میداند و تحریف آن را توهین به هویت ملی تلقی میکند. همچنین هشدار داد که این تحریکات به نفع هیچیک از بازیگران منطقهای نخواهد بود.
در همین حال، هممیهن با تیتر «شایعه خبرساز»، تلاش کرد موضوع را به اطرافیان ترامپ و جریانهای صهیونیستی نسبت دهد و نقش شخص ترامپ را کمرنگ جلوه دهد. این روزنامه مدعی شد که این اقدام، حتی اگر اجرایی نشود، نشان از تلاش جریاناتی دارد که چه در داخل آمریکا و چه در منطقه، با هرگونه تنشزدایی بین ایران و آمریکا مخالفاند و خواهان تشدید تقابلها در خاورمیانه هستند.