به گزارش سرویس چندرسانه ای ساعدنیوز، این گنجینه شامل 26 سکه طلا از نوع «Savernake Wreaths» است که در دوره پایانی عصر آهن (50 تا 20 پیش از میلاد) در شرق ویلتشر ضرب شدهاند. سکهها داخل یک توده سنگ چخماق توخالی طبیعی قرار داشتند و نقشهایی از تاج گل، اسب در حال حرکت، مارپیچ و چرخ روی آنها دیده میشود.
سنگهای چخماق توخالی پدیدهای طبیعی در لایههای گچی جنوب و شرق انگلستان هستند و گاهی درون آنها فضایی خالی بهوجود میآید. در گذشته نیز گنجینههایی از سکههای طلای عصر آهن در چنین سنگهایی در مناطق دیگر مثل کنت، آکسفوردشر و ویلتشر پیدا شده بودند که نشان میدهد استفاده از آنها بهعنوان محفظهای طبیعی برای ذخیره سکه رایج بوده است.
class="r-img-ratio">>
در مورد گنجینه «ایست گارستون»، چخماق مورد نظر بهطور طبیعی منفذی نداشت و بخشی از آن بهطور عمدی شکسته شده بود تا سکهها در آن قرار بگیرند.
این یافته طبق «قانون گنجینه» بریتانیا (مصوب 1996) رسماً بهعنوان گنجینه اعلام شد؛ طبق این قانون، هر مجموعه از اشیای فلزی باستانی (از جمله سکهها) اگر حداقل 300 سال قدمت داشته باشد، متعلق به دولت بریتانیا میشود و پس از ارزیابی، مبلغ ارزشگذاری شده میان یابنده و مالک زمین تقسیم میشود.
class="r-img-ratio">>
منبع: فرادید