شنبه، 03 خرداد، 1404

یارانه و کالابرگ 750 هزار نفر از دهک‌های بالا قطع می شود/ از کجا بفهمیم یارانه‌مان حذف می‌شود یا نه؟/+ آموزش استعلام و اعتراض

به گزارش سرویس جامعه ساعد نیوز، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شده است، گفت: ارائه اطلاعات نادرست به دولت درباره درآمد، محرومیت از همه یارانه‌ها را در پی خواهد داشت.

به نقل از خبرگزاری مهر، احمد میدری پس از حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی درباره قطع یارانه برخی از دهک‌ها، در جمع خبرنگاران گفت: در دولت چهاردهم تنها یارانه 750 هزار نفر قطع شده است که از این تعداد، 150 هزار نفر مقیم خارج از کشور بودند و مابقی نیز طبق شاخص‌های اقتصادی در دهک‌های بالای درآمدی قرار داشته‌اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: البته دولت، لایحه‌ای دو فوریتی به مجلس ارائه داده تا شیوه اجرای این تصمیم شفاف‌سازی شود.

وی با بیان اینکه افرادی که یارانه آنها قطع شده، می‌توانند اعتراض کرده و درآمد ماهانه خود را اعلام کنند، تصریح کرد: پس از بررسی‌ها اگر مشخص شد که افراد اطلاعات درستی ارائه کرده‌اند و زیر سقف تعیین‌شده درآمد دارند، یارانه آن‌ها بازگردانده خواهد شد. اما اگر اطلاعات غلط داده باشند، پیشنهاد ما این است که دیگر مشمول هیچ نوع یارانه‌ای از جمله دریافت وام یا زمین یارانه‌ای نشوند. چرا که در همه کشورها، ارائه اطلاعات نادرست به دولت مجازات سنگینی دارد و ما نیز باید با این پدیده برخورد جدی داشته باشیم.

برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم

به نقل از خبرآنلاین؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره توزیع کالابرگ الکترونیکی به کارگران و اینکه چند نوبت به کارگران داده خواهد شد و در چه دهکهایی تعلق خواهد گرفت، اظهار کرد: آنچه که در بودجه امده است برای 30 درصد ماهانه داده شود ولی بودجه اش باید از محل حذف یارانه ها تامین شود که بعید است به این سرعت بتوانیم به حذف یارانه ها برسیم و این کار را انجام بدهیم.

میدری خاطرنشان کرد: ما امیدواریم که مثل سال گذشته منبع جدیدی برایش دیده و از صندوق توسعه ملی برداشت شود چون بحث امنیت غذایی و خوراکی مهم است و اگر همان یک‌میلیارد دلار برای 30 درصد داده شود می توانیم 6 ماه را حتما بدهیم یعنی برای اینکه بتوانیم در کل سال کالابرگ بدهیم رقمی معادل 2 میلیارد دلار نیاز است.

به نقل از فرارو؛ ملاک‌های تعیین سه دهک پردرآمد شامل شاخص‌هایی همچون مالکیت ملک با ارزش بیش از 35 میلیارد تومان، خودروهای بالای 3 میلیارد، درآمد و تراکنش‌های بانکی غیرمتعارف، اقامت یا سفرهای خارجی متعدد اعلام شده است. میدری تأکید کرده در صورت رد اعتراض متقاضیان، افراد نه‌تنها از یارانه نقدی، بلکه از سایر حمایت‌های دولت نیز محروم خواهند شد.

استعلام دهک‌بندی یارانه

در راستای شفاف‌سازی وضعیت اقتصادی خانوارها و ارائه خدمات هدفمند یارانه‌ای، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان استعلام دهک‌بندی خانوار را از طریق سامانه حمایت فراهم کرده است. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir و ورود از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند»، با وارد کردن شماره ملی و تایید شماره همراه سرپرست خانوار، از دهک اقتصادی خود مطلع شوند.

همچنین برای افراد فاقد دسترسی به اینترنت، امکان استعلام از طریق کد دستوری *438575# و تماس با شماره تلفن‌های گویا 021-6369 و 09200006369 فراهم است. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 نیز یکی دیگر از راه‌های دریافت این خدمات است.

اعتراض به دهک‌بندی یارانه

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شهروندان خواسته است برای بررسی وضعیت دهک‌بندی و ثبت اعتراض احتمالی، به سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

متقاضیان پس از ورود به سایت، باید گزینه «ورود به سامانه حمایت» را انتخاب کرده و از طریق «درگاه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند»، فرآیند احراز هویت را با وارد کردن شماره ملی و شماره همراه سرپرست خانوار تکمیل کنند. پس از دریافت و ثبت کد تأیید پیامکی، دسترسی به پورتال شخصی کاربر فراهم می‌شود.

در این بخش، افراد می‌توانند از طریق گزینه «وضعیت اقتصادی خانوار»، اطلاعات مرتبط با درآمد، دارایی و دهک‌بندی ثبت‌شده را مشاهده کرده و در صورت وجود مغایرت، نسبت به ثبت اعتراض اقدام نمایند. این اعتراضات پس از بررسی، در صورت احراز شرایط، منجر به اصلاح دهک‌بندی خواهد شد.

برای آن دسته از افرادی که یارانه آن‌ها قطع شده یا نیاز به بررسی مجدد دارند، دو راهکار پیش‌بینی شده است: مراجعه به سامانه حمایت و پیگیری از طریق پورتال، یا مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10).


3 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها