چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

گنج «سکّه‌ها و جاسیگاری‌های طلا» هنگام پیاده‌روی در جنگل در یک قوطی کشف شد

به گزارش سرویس چندرسانه ای ساعدنیوز، این گنجینه شگفت‌انگیز که اوایل فوریه کشف شده اما به‌تازگی خبر آن منتشر شده، شامل 598 سکه طلا، جواهرات نفیس و اشیای مختلفی است که مجموعاً هفت کیلوگرم وزن دارند. از این مقدار، حدود 3.7 کیلوگرم را تنها سکه‌های طلا تشکیل می‌دهند.

ماجرا از جایی آغاز شد که این دو نفر در حال گشت‌وگذار در مناظر زیبای نزدیک مرز لهستان بودند که به یک قوطی آلومینیومی دست یافتند. داخل آن، حدود 600 سکۀ طلا در یازده ردیف منظم و در پارچه‌ای سیاه پیچیده شده بود. کمی آن‌سوتر، جعبه‌ای آهنی حاوی اشیایی طلایی یافت شد: جاسیگاری‌ها، ده دستبند، یک کیف سیمی، یک شانه، یک زنجیر و یک جعبه پودر آرایشی.

class="r-img-ratio">>

کارشناسان موزه بوهمی شرقی همچنان در حال بررسی چگونگی مدفون شدن این مجموعه ارزشمند در این منطقه هستند. ویویچ برادله، کارشناس سکه‌شناسی که از این کشف کاملا شگفت‌زده شده، اظهار کرد که بر اساس علائم موجود، سکه‌ها به احتمال زیاد مربوط به صربستان و مربوط به دهه‌های 1920 و 1930 میلادی هستند؛ و اینکه چطور این مجموعه به بوهمی شرقی رسیده خود معمایی جذاب است.

نظریه‌های مختلفی درباره علت دفن این گنجینه مطرح شده است. یکی از فرضیه‌ها این است که افراد محلی برای فرار از اشغال نازی‌ها پس از سال 1938 آن را پنهان کرده‌اند. نظریه‌ای دیگر می‌گوید آلمانی‌ها پس از جنگ جهانی دوم و در آستانه اخراج از منطقه در سال 1945 آن را پنهان کرده‌اند. نظریه سوم به اصلاحات پولی رژیم کمونیستی در سال 1953 اشاره دارد که ممکن است انگیزه‌ای برای مخفی‌سازی این ثروت عظیم بوده باشد.

class="r-img-ratio">>

تحلیل‌های سکه‌شناسی نشان می‌دهد سکه‌ها منشأ چکی ندارند، بلکه ترکیبی از کشورهای مختلف‌اند: فرانسه، ترکیه، بلژیک، امپراتوری اتریش-مجارستان، و شماری نیز از رومانی، ایتالیا و روسیه. بررسی دقیق‌تر سکه‌های اتریشی-مجارستانی حاکی از آن است که این سکه‌ها در اصل برای مناطق صربستان یا بوسنی و هرزگوین، یعنی بخش‌هایی از یوگسلاوی سابق ضرب شده‌اند و بعدها به نحوی به جمهوری چک منتقل شده‌اند.

اگرچه ارزش‌گذاری فعلی این گنجینه بر اساس ارزش طلای آن انجام شده، اما اهمیت تاریخی آن به‌مراتب بیشتر است. طبق قانون جمهوری چک، افرادی که چنین گنجی را کشف کنند، ممکن است تا 10 درصد از ارزش آن را به عنوان پاداش دریافت کنند.

class="r-img-ratio">>

موزه بوهمی شرقی در شهر اکنون مأمور حفظ و نگهداری این آثار باارزش شده و امیدوار است در آینده بتواند کل مجموعه را به نمایش عموم بگذارد تا پلی باشد میان مردم و بخش کمتر شناخته‌شده‌ای از تاریخ این منطقه.

تحقیقات باستان‌شناسی و بررسی اسناد تاریخی همچنان ادامه دارد و امید می‌رود پرده از هویت فردی که این گنج را دفن کرده و نیز شرایط تاریخی منجر به پنهان‌سازی آن برداشته شود.

منبع: فرادید

2 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها