به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز، رسانه سعودی عکاظ در گزارشی به تحلیل سفر اولین وزیر دفاع عربستان سعودی به ایران پرداخته و مینویسد: سفر شاهزاده خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی به جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده تعهد رهبری عربستان به تقویت و توسعه روابط دو کشور در چارچوب تعهد خود به توافق پکن و ارتقای سطح هماهنگی و همکاری بین پادشاهی و جمهوری اسلامی ایران به گونهای است که منافع مشترک آنها را تامین کند و به تقویت روابط دوجانبه کمک کند.
عکاظ در ادامه مینویسد: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در چارچوب گفتوگو در مورد آخرین تحولات منطقه، تبادل نظر در مورد تحولات منطقه و بین المللی و رسیدگی به موضوعات مورد علاقه انجام میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: رهبری پادشاهی عربستان سعودی به دنبال دستیابی به صلح و رفاه در منطقه، انتقال آن از مرحله درگیری به مرحله ثبات و امنیت، و تمرکز بر دستیابی به آرزوهای مردم منطقه برای آیندهای بهتر از رفاه، شکوفایی و یکپارچگی اقتصادی است. توسعه روابط دوجانبه بین پادشاهی عربستان سعودی و ایران یکی از ثمرات تلاشهای ولیعهد برای دستیابی به صلح، امنیت، ثبات و رفاه در منطقه و تحقق آرمانهای مردم آن است.
این گزارش در ادامه درباره هدف از این سفر مینویسد: این سفر به عنوان بخشی از تلاشهای دیپلماتیک مستمر پادشاهی برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه با همکاری و هماهنگی طرفهای بین المللی و منطقهای انجام میشود.
در همین ارتباط، علی شهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دربار پادشاهی عربستان، گفت: «سعودی به وضوح به تهران پیام میفرستد که به هیچ وجه مجرای حمله به ایران نخواهد بود.»
به گفته شهابی، پادشاهی عربستان از تلاشهای رئیس جمهور آمریکا [دونالد]ترامپ برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای بحران هستهای حمایت میکند و خواهان جنگ نیست.
فایننشال تایمز در ادامه مینویسد: وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه، چند روز پیش از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران با آمریکا بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، با رهبران ایران در تهران دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، شاهزاده خالد بن سلمان - برادر کوچکتر محمد بن سلمان، ولیعهد، رهبر واقعی عربستان سعودی - بالاترین مقام سلطنتی عربستان سعودی است که در دهههای اخیر به ایران سفر کرده است. سفر او در بحبوحه نگرانی کشورهای عربی در مورد خطر تجدید درگیری در منطقه در صورت شکست تلاشهای دیپلماتیک برای حل تنشهای فزاینده بین ایران و آمریکا انجام میشود.
فایننشال تایمز در ادامه مینویسد: عربستان سعودی نگران جاهطلبیهای هستهای ایران است و مدتهاست که تهران را رقیب اصلی منطقهای خود میداند و آن را به عنوان یک نیروی بیثباتکننده در منطقه به دلیل حمایت از گروههای شبهنظامی متهم میکند.
در ادامه این گزارش آمده است: ریاض همچنین نگران است که اگر ایالات متحده و اسرائیل حملاتی را علیه ایران انجام دهند، تهران میتواند با حمله مستقیم به زیرساختهای نفتی خود یا از طریق نیابتها، اقدامات تلافیجویانه را انجام دهد. عربستان سعودی به همراه دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نسبت به گرفتار شدن در درگیری ایران با اسرائیل و ایالات متحده همواره محتاط بودهاند.
به گزارش سی ان ان، از آخرین باری که یکی از اعضای ارشد سلطنتی سعودی به ایران سفر کرده بود، دههها میگذرد: ملک عبدالله بن عبدالعزیز این کار را در سال 1997 انجام داد، زمانی که محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب بر سر کار بود. شاهزاده خالد، وزیر دفاع عربستان سعودی که اکنون به ایران سفر کرده است، پسر سلمان بن عبدالعزیز پادشاه کنونی عربستان است.
سایر >>اخبار >>سیاسی را اینجا دنبال کنید