ترحم بهزاد روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: هر میلیمتر کاهش و افزایش بارندگی منجر به هشت دهم کیلوگرم افزایش و کاهش تولید علوفه می شود.
وی اظهار داشت: میزان دقیق تولید علوفه هر استان پایان اردیبهشتماه براساس اطلاعات سازمان هواشناسی کشور محاسبه و به هر استان اعلام میشود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در صورت تامین نشدن علوفه مورد نیاز دامداران احتمال از دست دادن دام مولد مانند ۲ سال گذشته به دلیل کمبود علوفه و خشکسالی وجود دارد.
مرتعداری تلفیقی راهکاری برای مدیریت مراتع
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در برنامه هفتم توسعه مقرر است ۲۰ میلیون هکتار حفظ، احیا، توسعه و مدیریت مرتع انجام شود توجه به طرح مرتعداری تلفیقی، به عنوان یک رویکرد نوین و حیاتی برای مدیریت مراتع در دستور کار این سازمان قرار دارد.
بهزاد افزود: هدف کلی و اصلی مرتعداری تلفیقی براساس بهرهبرداری پایدار از مراتع معطوف شده است و ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را در نظر میگیرد.
وی اظهار داشت: براین اساس در قالب اجرای طرح مرتعداری تلفیقی علاوه بر چرای دام که بخش مهمی از کاربرد مرتع است، سایر کاربریهای مرتع نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: طرح مرتعداری تلفیقی به عنوان رویکردی جامع میتواند منجر به بهبود وضعیت مراتع، حفظ منابع طبیعی و بهرهبرداری کارآمد از این عرصهها شود.
بهزاد گفت: مدیریت صحیح چرا و اجرای عملیات اصلاح و احیای مراتع میتواند منجر به بهبود وضعیت پوشش گیاهی و حاصلخیزی خاک شود و بهطور موثری از فرسایش خاک و تخریب آن جلوگیری کند.
وی ادامه داد: اجرای طرح مرتعداری تلفیقی در افزایش درآمد بهرهبرداران، حفظ تنوع زیستی و در نهایت بهبود معیشت جوامع محلی نقش تاثیرگذاری دارد.
بهزاد یادآور شد: برای دستیابی به اهداف یاد شده ضروری است بررسی دقیقی از وضعیت مرتع به لحاظ پوشش گیاهی، ساختار خاک و منابع آب انجام شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر مشارکت فعال بهرهبرداران و ذینفعان در طرح مرتعداری تلفیقی افزود: بهرهگیری از دانش بومی و تجارب محلی مرتعداران و بهره برداران، به همراه توجه به توجیهپذیری اقتصادی و پایش منظم طرح از جمله ملزومات موفقیت این برنامه است.
وی یادآور شد: طرح مرتعداری تلفیقی با هدف ارتقای کیفیت و بهرهوری از منابع طبیعی، به طور مستقیم به پایداری محیط زیست و افزایش رفاه اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی کمک میکند.
بهزاد افزود: با استفاده از رویکردهای جامع و یکپارچه، میتوان به همزیستی بهتر انسان و طبیعت پرداخته و تضمینکننده حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آینده باشیم.
به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است که از این میزان ۲۰ درصد مساحت استان جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.
همچنین ۳۲۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده که گونه غالب این جنگلها، بلوط است.