جای خالی توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ابهر

جای خالی توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ابهر

 زنجان - ایرنا - نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای محصولات کشاورزی از جمله کشمش که خیلی ارزان از دست کشاورزان خارج می‌شود، نیازمند توسعه صنایع تبدیلی در منطقه هستیم.

منصور علیمردانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تولید هر کیلوگرم کشمش در منطقه ابهر بیش از هزار لیتر آب مصرف می شود، اگر هزینه های کود و کار کشاورزان را هم اضافه کنیم، هزینه تولید بسیار بالا می رود، با این همه هزینه، هر کیلو کشمش برای خرید از کشاورزان ۵۵۰ هزار ریال قیمتگذاری شده بود.

وی ادامه داد: محصول کشمش را با این میزان مصرف آب به کشورهایی مثل روسیه، ترکیه و عراق صادر می کنیم و با این قیمت خرید از کشاورزان حتی هزینه های غیر از مصرف منابع آب هم، پوشش داده نمی شد.

علیمردانی گفت: اخیرا با ورود سازمان تعاون روستایی و وامی که به شرکت ها و کارخانه های خریدار داده شد، قیمت خرید کشمش از کشاورزان به ۹۰۰ هزار ریال رسید ولی با این وجود باید برای محصولات کشاورزی ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنیم که یکی از راههای آن ایجاد صنایع تبدیلی وابسته است.

وی خاطرنشان کرد: ما نیازمند یک پژوهشکده انگور در منطقه هستیم تا در خصوص ایجاد ارزش افزوده برای محصولات فعالیت کند چرا که صادرات برخی محصولات کشاورزی که نیاز و مصرف منابع آب بالایی دارد، بدون ارزش افزوده، هیچ آورده‌ای نخواهد داشت.

ابهر با بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ انگور و تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن محصول، قطب تولید انگور در استان زنجان است.

عسگری، یاقوتی، شاهانی، کندری، فخری، خلیلی و مراغه از جمله ارقام انگور این منطقه است.

انگور ابهر به خاطر وجود روزهای آفتابی کافی از لحاظ درصد قند و غلظت املاح در سطح بالای استاندارد قرار دارد.

 

 منبع خبر