محمدجعفر آفرین روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیتهای خاص اندیمشک برای توسعه کشت دانههای روغنی سویا بیان کرد: سویا به دلیل پروتئین بسیار بالا در حاصلخیزی و بهبود ساختمان خاک، تناوب زراعی و کاهش آفتها موثر است و بر میزان عملکرد محصول بعد از خود نیز تاثیر به سزایی دارد.
وی عملکرد مزارع سویای این شهرستان در سال گذشته را بسیار مناسب دانست و افزود: سویا با رقمهای مختلف سالند، کاسپین، آرمان، سروناز، داریان، نازگل، اس کا و اشکان سال گذشته در بیش از ۶۰ هکتار از اراضی منطقه بنوار ناظر اندیمشک کشت که به طور میانگین، از هر هکتار بیش از ۲.۵ تن محصول برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با بیان اینکه هر کیلوگرم سویا با قیمت تضمینی ۴۳۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری میشود گفت: توصیه به تمام کشاورزانی که قصد کشت تابستانه دارند این است که اقدام به کشت سویا کنند.
وی نیاز آبی کم نسبت به سایر محصولات به ویژه ذرت را از ویژگیهای مهم کشت سویا دانست و ادامه داد: عملکرد بالا نسبت به محصول برداشت شده در هکتار، قیمت تضمینی و همچنین کنترل علفهای هرز، تثبیت ازت خاک، آماده سازی زمین برای کشت دوم و بازسازی خاک زراعی از جمله مزایای کشت سویا است.
آفرین با اشاره به تنش آبی سال زراعی جاری و ضرورت پرهیز از کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا بیان کرد: ویژگیهای ممتاز کشت سویا موجب شده تا این محصول قابل رقابت و جایگزین مناسبی برای کشت ذرت دانهای و علوفهای تابستانه در این شهرستان باشد.
وی ضمن تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای برگزاری دورههای آموزشی به متقاضیان کشت سویا از کشاورزان دعوت کرد تا به منظور عقد قرارداد کشت، تامین نهادهها و خرید تضمینی به مراکز خدمات جهادکشاورزی شهر آزادی، لور و حسینیه مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، سویا یکی از دانههای روغنی مهم است که به دلیل اهمیت، مورد توجه سیاست گذاران بخش کشاورزی قرار دارد.
سویا حاوی بیش از ۲۰ درصد روغن و ۳۵ تا ۴۵ درصد پروتئین است که علاوه بر تولید روغن خوراکی در تهیه فرآوردههای غذایی نیز نقش دارد.
بنابر آمار سالانه حدود ۳.۵ میلیون تن کنجاله سویا مورد نیاز کشور است که ۵۰ درصد به صورت کنجاله و ۵۰ درصد دانه تامین میشود.
حدود ۲۰ درصد کنجاله سویا در کشور تولید داخل و بیش از ۸۰ درصد وارداتی است.