رضا قربانی روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل جز سه بند (ب) تبصره ۲ در سال گذشته مصوب شد و این تسهیلات با عاملیت چهار بانک کشاورزی، قرض الحسنه مهر ایران، صادرات و بانک رسالت در اختیار قرار می گیرد.
وی افزود: تاکنون ۲۴ میلیارد ریال به بانک قرض الحسنه مهر ایران، ۵۱ میلیارد ریال به بانک صادرات و ۲۳۴ میلیارد ریال به بانک کشاورزی معرفی شده و بانک رسالت با تعهد اعتباری ۳۶ میلیارد ریال که تاکنون به تعهد خود عمل نکرده است.
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی تصریح کرد: طرح های جذب شده به بانک شامل صنایع دستی به مبلغ هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال طرح توسعه و کشت گیاهان دارویی طرح جایگزینی دام مولد به ارزش ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال معرفی و جذب شد.
وی اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه در چهار بخش به عشایر پرداخت میشود که در این زمینه تلاش شده است گامی موثر برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی این تولیدکنندگان برداشته شود.
قربانی افزود: تسهیلات مورد نظر با نرخ ارزان قیمت در اختیار عشایر قرار میگیرد و این تولیدکنندگان میتوانند برای اجرای طرحهای مختلف در بخشهای توسعه گردشگری، تکمیل زنجیره تولید گوشت، تولید صنایع دستی و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزایای تسهیلات تبصره ۲ بهرهمند شوند.
وام و تسهیلات دولت در سال ۱۴۰۳ در قالب تبصره ۲ قانون بودجه و حساب صندوق پیشرفت و عدالت استانی پرداخت می شود و متقاضی از طریق سامانههای اعلام شده در ۱۰ وزارتخانه درخواست دریافت می کند و تقاضاها در شورای برنامهریزی استان به تصویب می رسد و بعد از تصویب به بانک عامل معرفی میشوند.
تامین ضامن، مشکل اصلی عشایر در دریافت تسهیلات بانکی
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی گفت: عشایر این استان برای دریافت تسهیلات بانکی با مشکل تامین ضامن کارمند روبهرو هستند.
وی تصریح کرد: ناترازی بانکها برای پرداخت تسهیلات از دیگر مشکلات برای تامین نقدینگی لازم در زمینه طرح های عشایری استان است.
قربانی افزود: ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در سال ۴۰۲ برای عشایر استان ابلاغ و تاکنون ۴۷۹ میلیارد ریال به بانکهای کشاورزی، رفاه کارگران و صادرات معرفی و جذب شد، پرداخت این تسهیلات در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه معیشت عشایر به دامداری متکی است افزود: تلاش داریم تا عشایر استان از تک محصولی خارج شود.
خراسان شمالی هفت هزار و ۸۴۲ خانوار عشایری با حدود ۳۰ هزار جمعیت دارد و این قشر ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی استان را تولید و تامین می کنند.
عشایر این استان ۶۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.