به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، سران کییف و بروکسل روز دوشنبه با امضای یک تفاهمنامه همکاری، گامی مهم در جهت تقویت روابط میان شرکتهای دفاعی اوکراین و صنایع نظامی اروپا برداشتند.
این توافق در دومین مجمع صنایع دفاعی اتحادیه اروپا و اوکراین در بروکسل و با حضور «هرمان سمیتانین» وزیر صنایع استراتژیک اوکراین و «یان پی» دبیرکل انجمن صنایع هوافضا، امنیت و دفاع اروپا (ASD) به امضا رسید.
در بیانیه منتشر شده توسط انجمن مذکور که به نقل از خبرگزاری اینترفکس-اوکراین منتشر شده، آمده است: «هدف این تفاهمنامه، ترویج منافع مشترک میان صنعت دفاعی اوکراین و اعضای انجمن صنایع هوافضا، امنیت و دفاع اروپا است.»
بر اساس این تفاهمنامه، مشارکت شرکتهای اوکراینی در کنسرسیومهای دفاعی اروپا در قالب برنامههایی همچون صندوق دفاعی اروپا و افق اروپا تسهیل خواهد شد.
همچنین، انجمن صنایع هوافضا، امنیت و دفاع اروپا به منظور ایجاد ارتباط مستقیم میان شرکتهای اوکراینی و همتایان اروپایی آنها، پلتفرم آنلاین B2B خود با نام «ASD Connect» را راهاندازی کرد.
این تفاهمنامه برای مدت سه سال اعتبار دارد و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید خواهد بود.
به گزارش ایرنا، اندریاس کوبیلیوس کمیسر دفاع و فضای اروپا تصریح کرد که قاره سبز با افزایش سرمایه گذاری در تولیدات نظامی داخلی می تواند به طور قابل توجهی میزان سلاح هایی را که به کی یف ارسال می شوند، تا «دو برابر» افزایش دهد.
وی افزود: اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه توسط دونالد ترامپ، همتای آمریکایی اش برای برقراری صلح متقاعد نشود، ما می توانیم با افزایش شدید حمایت نظامی خود از اوکراین، استدلال های قانع کننده تری را برای برقراری صلح ارائه دهیم.
این مقام اروپایی خاطر نشان کرد که تا به حال، اتحادیه اروپا و ایالات متحده حدود ۴۰ میلیارد یورو (۴۵ میلیارد دلار) در سال کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده اند. در حالی که با همین مبلغ می توان سلاح های مدرن و به روزی را در اوکراین ساخت که هزینه آن ها نصف مبلغ سلاح های ساخته شده اروپایی و آمریکایی هستند.
این کمیسیونر از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا از ابتکار امنیتی جدید اتحادیه اروپا موسوم به SAFE برای تقویت اوکراین در مبارزه با جنگ روسیه استفاده کنند.
طرح اعتباری «SAFE» امکان دریافت وامهایی تا سقف ۱۵۰ میلیارد یورو برای سرمایهگذاری در صنایع نظامی را فراهم میسازد. مشارکت در این طرح برای برخی کشورها مانند نروژ و ایسلند بیدرنگ ممکن است، اما دیگران، نظیر انگلیس یا ترکیه، برای افزایش سهم خود باید توافقنامه امنیتی با اتحادیه امضا کنند.
کوبیلیوس تاکید: «این طرح عملاً حجم تسلیحاتی که اوکراین در ازای همان مبلغ ذکر شده (۴۰ میلیارد یورو) دریافت میکند را دو برابر میکند، به طوری که ارزش واقعی حمایت ما به ۸۰ میلیارد یورو (۹۱ میلیارد دلار) خواهد رسید.»