به گزارش ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه در نشست مشترک با استاندار کرمان در تهران با محوریت برگزاری نخستین دوره جشنواره ملی بومگردی به میزبانی کرمان، با اشاره به اهمیت این رویداد ملی اظهار کرد: هم اینکه استان کرمان از مدیری توانمند و علاقهمند به حوزه گردشگری برخوردار است.
وی افزود: کرمان یکی از سه استانی است که بیشترین جمعیت روستایی را دارد و همین مساله، بستر مناسبی برای توسعه گردشگری روستایی و بومگردی فراهم کرده است. در واقع بومگردی گستردهترین و مردمیترین نوع تاسیسات گردشگری در کشور به شمار میرود.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تاکنون بیش از سه هزار و ۷۰۰ اقامتگاه بومگردی در کشور مجوز گرفتهاند. این در حالی است که در نوروز ۱۴۰۳ میزان رشد پذیرش مسافر در اقامتگاههای رسمی ۴۸ درصد بود و این عدد در نوروز ۱۴۰۴ به ۵۲ درصد رسید.
وی همچنین بر ابعاد اجتماعی و اقتصادی توسعه بومگردی تاکید کرد و گفت: رونق بومگردی به کاهش پدیده حاشیهنشینی در کلانشهرها و ماندگاری جمعیت در روستاها کمک میکند. از طرف دیگر با ایجاد فرصتهای جدید شغلی و فعالیت تخصصی نسل جدید در زادگاه خود، شاهد مهاجرت معکوس به روستاها خواهیم بود.
محسنی بندپی با اشاره به برنامهریزیهای صورتگرفته برای موفقیت این جشنواره افزود: با همت بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، مدیریت استانداری و دستگاههای دولتی، شرایطی فراهم شده تا این رویداد به شکل بینظیر و موثری برگزار شود.
وی با اشاره به طرح "لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵" که توسط استاندار مطرح شد، بیان کرد: ما میگوییم نه فقط در ۱۴۰۵، بلکه در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ لبخند همه ایرانیان، روستاییان و فعالان صنعت گردشگری به ظرفیتهای استان کرمان خواهد بود.
بنا به این گزارش در نشست خبری مشترک استاندار کرمان و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تهران، از پوستر نخستین جشن ملی بومگردیها رونمایی شد.

برنامههای آینده گردشگری کرمان
استاندار کرمان هم در این نشست با بیان اینکه برای بنده افتخار است که میزبان این رویداد ملی در استان کرمان هستیم، اظهار کرد: این جشنواره فرصتی است تا داشتههای فرهنگی، تاریخی و ظرفیتهای عظیم گردشگری استان کرمان در سطح ملی و بینالمللی به نمایش گذاشته شود.
محمدعلی طالبی با اشاره به جایگاه ویژه استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: کرمان دارای بالاترین آمار بناهای ثبتشده جهانی در کشور است؛ با ۱۰ اثر جهانی، ۸۴۰ اثر ثبت ملی و نامزدهای متعدد برای ثبت جهانی. این ظرفیتها نشاندهنده جایگاه تاریخی و فرهنگی استان در عرصه گردشگری کشور است.
وی با اشاره به نقش پررنگ کرمان در گذشته در زمینه جذب گردشگران خارجی بیان کرد: ما جزو استانهایی بودیم که بیشترین میزان جذب گردشگران خارجی را داشتیم اما به دلایل مختلف از آن شرایط فاصله گرفتیم. اکنون با همت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همکاری بخشهای مختلف در استان، زمینه بازگشت پرقدرت کرمان به عرصه گردشگری فراهم شده است.
استاندار کرمان با تاکید بر مشارکت گسترده بخش خصوصی، شهرداریها و نهادهای عمومی از جمله اتاق بازرگانی در برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره بومگردی جلوهای از همافزایی دولت، بخش خصوصی و نهادهای عمومی در مسیر توسعه گردشگری استان است. این همکاریها نویدبخش اقدامات موثر و ماندگار در این حوزه خواهد بود.
طالبی در ادامه با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه استان موسوم به «سند کرمان بَرفراز» اظهار کرد: یکی از ۱۰ برنامه تحولی این سند به توسعه گردشگری و زیرساختهای آن اختصاص یافته است. شاخصترین برنامه ما در این حوزه، طرح "لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵" است که با هدف جلب توجه ملی و جهانی به ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری استان طراحی شده است.
وی با قدردانی از حمایتهای وزارت میراث فرهنگی و مشارکت اتاق بازرگانی و دیگر نهادها تصریح کرد: اولین جشنواره بومگردی آغازی بر سلسله رویدادهایی است که تا سال ۱۴۰۵ در استان برگزار خواهد شد و مقدمهای برای معرفی هرچه بهتر کرمان در سطح کشور و جهان است.
نخستین جشن ملی بومگردیهای ایران از ۳۱ اردیبهشت تا دوم خرداد امسال به میزبانی کرمان برگزار میشود.