۷ خانه‌ خلاق برتر تقدیر و ۲۵ خانه لغو مجوز شدند

۷ خانه‌ خلاق برتر تقدیر و ۲۵ خانه لغو مجوز شدند

 تهران - ایرنا -با حضور سرپرست ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان آئین تقدیر از هفت خانه‌ خلاق و نوآور برتر در محل این ستاد برگزار شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، سرپرست ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در این آیین در سخنانی به تبیین استراتژی این ستاد پرداخت.

مهدی شریفی با بیان اینکه ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در دو ماه گذشته منشا تحولاتی شد و از آن جمله می‌توان به تعریف چهار میز تخصصی در حوزه «انیمیشن»، «بازی»، «اسباب بازی» و «حوزه عمومی» اشاره کرد و افزود: ما در یک نگاه کلان، ارتقای اصول حاکم بر این حوزه‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی دلیل تمرکز تخصصی ستاد بر حوزه‌های انیمیشن، بازی و اسباب‌بازی را میزان کاربران فعال و مصرف‌کنندگان این حوزه‌ها دانست و تاکید کرد: تمرکز بر این سه حوزه به معنای بی‌توجهی به دیگر ساحت‌های حوزه صنایع خلاق نیست و در سایر حوزه‌های فناوری‌های نرم این ستاد درحال انجام تکالیف قانونی خود طبق سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم است.

به گفته این مقام مسئول، به منظور اجتناب از اعمال نگاه‌های سلیقه‌ای، یک سری شاخص مبتنی بر آخرین استانداردها و شاخص‌های بین‌المللی تا سال ۲۰۲۴ تعریف شد که از قضا با فرهنگ ایرانی -اسلامی هم تطبیق داده شده‌ و تلاش بر این است که از این به بعد مبنای حمایت‌ها در ستاد، شاخص‌های مدون و کارشناسی شده باشد.

شریفی ادامه داد: ناظر به شاخص‌های احصا شده، برنامه‌هایی تعریف شد تا به یک استاندارد برسیم که چه جنس برنامه‌هایی می‌توانند مشمول حمایت‌های ستاد قرار گیرند و از کارشناسان هر حوزه برای رسیدن به این ادبیات و برنامه‌ها کمک گرفتیم.

وی ضمن تاکید بر ضرورت نگاه جدی‌تر به خانه‌های خلاق و تولیدکنندگان صنایع فرهنگی و واحدهای این حوزه گفت: فناوری فرهنگی و نرم ساحتی متفاوت از فناوری سخت دارند. مساله ما در این حوزه تربیت انسان است این در حالی است که فناوری سخت در بالاترین سطح، به تولید یک محصول منجر می‌شود، از این رو، ملاک و معیار ما در صنایع خلاق باید سهم این صنایع در تغییر نگرش انسان باشد.

۷ خانه‌ خلاق برتر تقدیر و ۲۵ خانه لغو مجوز شدند

شریفی در کنار حمایت تمام قد از صنایع و خانه‌های خلاق بر این مهم نیز تاکید کرد: ما در کنار زایش به ریزش هم باور داریم و در کنار تقدیر از خانه‌های خلاق برتر هم‌زمان لغو مجوز ۲۵ خانه خلاق را هم اعلام می‌کنیم.

وی همچنین از ساخت سریالی با هدف روشنگری ابعاد پیچیده و ارزش‌آفرین صنایع خلاق برای افکار عمومی و پخش آن از تلویزیون خبر داد و گفت: هنوز جایگاه اقتصاد فرهنگ به شکل صحیح تبیین نشده و این را می‌توان در نوع نگاه حتی مسئولان کشور به عیان دید.

سرپرست ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حضور جدی سرمایه‌گذاران در حمایت از صنایع خلاق را بسیار مهم و گره‌گشا خواند و گفت: در حالیکه منابع حمایتی ستاد محدود است اما با برگزاری مسابقه «میدون» و ارائه برترین توانمندی‌های شرکت‌های خلاق دانش‌بنیان و حتی خانه‌های خلاق موفق نظر سرمایه‌گذاران را به اهمیت حمایت جلب خواهیم کرد.

در این آئین مدیران و فعالان خانه‌های خلاق برتر حاضر به بیان دغدغه‌های خود در این حوزه پرداختند و خانه‌های خلاق نیتک، آفتاب، ستاپ، ایلسا، موسیتو، پلنت و صدرامهر به عنوان هفت خانه خلاق مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

 منبع خبر

از بین اخبار