حضور سه ورزشکار فارس در میان نخبگان پینگ پنگ آسیا

 حضور سه ورزشکار فارس در میان نخبگان پینگ پنگ آسیا

 شیراز - ایرنا- رئیس هیأت پینگ پنگ فارس از دعوت سه بازیکن نوجوان این استان به اردوی نخبگان آسیایی در قطر خبر داد و گفت :‌ این اتفاق حاصل تلاش و برنامه‌ریزی بلندمدت در رده‌های پایه است.

محمدمهدی هادیان شیرازی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: با دعوت رسمی کنفدراسیون تنیس روی میز آسیا، سه پینگ‌پنگ‌باز آینده‌دار از استان فارس راهی کمپ نخبگان آسیا در قطر شدند تا در جمع برترین‌های قاره آسیا، تمرینات سطح بالا را تجربه کنند.

وی افزود:‌ رامین شاه‌علی، احسان شریعتی و آوا یزدان‌پناه نمایندگان فارس در این رویداد مهم هستند.

هادیان ادامه داد: این کمپ تمرینی از امروز دوشنبه در شهر دوحه با حضور ۷۴ ورزشکار از ۱۸ کشور آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد:‌ ازهر کشور حداکثر ۲ بازیکن پسر و ۲ بازیکن دختر و یک مربی دعوت شده‌اند و خوشبختانه از مجموع چهار بازیکن ایرانی، سه نفر از استان فارس هستند که این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان در رده‌های پایه است.

 حضور سه ورزشکار فارس در میان نخبگان  پینگ پنگ آسیا
رامین شاه علی، احسان شریعتی و آوا یزدان پناه در جمع نخبگان آسیا

پینگ‌پنگ در فارس؛ از آغاز تا درخشش در سطح ملی

به گزارش ایرنا پینگ‌پنگ در سال ۱۳۲۰ در استان فارس معرفی شد. این رشته که هم در منازل و پارک‌ها و هم در مدارس و ادارات قابل انجام بود، به‌تدریج گسترش یافت و مورد استقبال جوانان قرار گرفت. در سال ۱۳۳۵ فدراسیون این رشته در ایران تأسیس شد و زنده‌یاد محمد مصباحی ریاست هیات پینگ‌پنگ فارس را بر عهده گرفت.

پس از آن، شهرستان‌های مرودشت، کازرون، فسا، آباده، جهرم، لارستان و گراش به مراکز مهم پینگ‌پنگ در فارس تبدیل شدند و بازیکنان زیادی از این استان به تیم‌های ملی در بخش مردان و زنان راه یافتند.

زنان پیشگام پینگ‌پنگ در فارس

کارمن گالستیان نخستین بانوی شیرازی بود که با عنوان کاپیتان تیم ملی بانوان ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران حضور یافت. دیگر بانوان فارسی که در سطح ملی درخشیدند عبارتند از: مینا گلیشادی، مرضیه حکیم‌آرا، ناهید دستوری، شهره سجادی، محبوبه خطاپوش، رویا فیلی، راضیه دستغیب و لیلا حکیم‌آرا.

مردان نامدار پینگ‌پنگ فارس

در بخش مردان نیز چهره‌هایی مانند: زنده‌یاد جلیل گلبن، خسرو بیچاقیان، خسرو عدالت، اصغر یزدانی، محمود رهیده، سید عبدالرسول میرپور و حمید روزبهی در سطح کشور مطرح شدند.

دوران طلایی پینگ‌پنگ فارس پس از انقلاب

پس از انقلاب اسلامی، این رشته در فارس بار دیگر اوج گرفت و بازیکنانی همچون: میعاد مکیف، مسعود یعقوبی، اشکان ذوالفقاری، آرین رویین‌تن، مهدی دلیر، سینا زارع، مهدی ثابت، هخامنش آموزگار، هادی موغلی، حمیدرضا موغلی و عارف چشفر به‌عنوان چهره‌های برتر این رشته در کشور معرفی شدند.

آرین رویین‌تن؛ اولین لژیونر فارس در آلمان

محمدعلی رویین‌تن، بازیکن باسابقه تیم ملی ایران، نخستین پینگ‌پنگ‌باز اهل فارس است که در باشگاه اشتوتگارت آلمان به‌عنوان لژیونر بازی می‌کند. حضور او در سطح بین‌المللی، گواهی بر استعدادهای درخشان فارس در این رشته است که با حمایت بیشتر، می‌توانند در باشگاه‌های حرفه‌ای اروپا نیز بدرخشند.

پینگ‌پنگ فارس، با پشتوانه‌ای قوی و حضور درخشان در رده‌های ملی، همچنان یکی از قطب‌های اصلی این رشته در کشور است. کسب بیشترین سهمیه در اردوی تیم ملی نوجوانان نیز نشان‌دهنده آینده درخشان این ورزش در استان خواهد بود.

 

 منبع خبر

از بین اخبار