برگزاری مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی با موضوع سال ۱۳۶۰ طولانی

برگزاری مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی با موضوع سال ۱۳۶۰ طولانی

 تهران- ایرنا- دومین دوره مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی (بیان) با موضوع سال شصت طولانی، از سوی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، در قالب دومین دوره مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی (بیان) نشست تخصصی «سال شصت طولانی»، امروز ۲۲ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۵ در استودیو خبرگزاری دانشجویان ایران «ایسنا» برگزار خواهد شد.

این نشست که توسط مرکز ملی گفت‌وگو مناظره و آزاد اندیشی دانشجویان ایران و با حضور محمد شفیعی‌فر استاد دانشگاه تهران، مهدی اسلامی پژوهشگر تاریخ امنیتی و محمد درودیان پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس برگزار خواهد شد، به تشریح وقایع و اتفاقات سال ۱۳۶۰ هجری شمسی می‌پردازد.

«سال ۶۰ طولانی» اشاره به وقایعی نظیر استیضاح بنی صدر، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، انفجار دفتر نخست‌وزیری، سقوط هواپیمای سی یکصد و سی ارتش، ضربه به کادر مرکزی گروهک منافقین (اشرف رجوی و موسی خیابانی) و آزادسازی خرمشهر دارد.

طرح مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی در صدوسی ‌چهارمین جلسه مجمع "هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره" توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی پیشنهاد شد و به تصویب هیات مذکور رسیده و اجرای آن به این سازمان محول شده که تاکنون دو دوره آن برگزار شده است.

مناظره اساتید و نخبگان دانشگاهی (بیان) مناظراتی علمی با حضور اعضای هیات ‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و نخبگان است که به‌منظور تقویت روحیه حقیقت‌جویی، آزادگی و قانون‌گرایی و توسعه فضای استدلالی، تفکر خلاق و رشد فرهنگ نقدپذیری در جامعه دانشگاهی و تشویق دانشگاهیان به مطالعه و تفکر بیشتر برگزار می‌شود. این مناظره با حضور اعضای هیات‌ علمی دانشگاه‌ها یا صاحب‌نظران و با حضور دانشجویان برگزار خواهد شد و اساتید به‌صورت منطقی و عالمانه به اظهار نظر، تبادل آرا و گفت‌وگو در موضوعی خاص می‌پردازند.

«بیان»، طرحی است که از سال ۱۴۰۲ توسط واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور برگزار می‌شود و تاکنون بیش از ۲۰ مناظره از جمله نقد کتاب «واژگونه‌خوانی استبداد ایرانی» با حضور آرش حیدری نویسنده کتاب و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی، مهدی نجف‌زاده دانشیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد و داریوش رحمانیان دانشیار تاریخ دانشگاه تهران، در سراسر کشور برگزار شده است. «بومی‌سازی آب شیرین‌کن‌ها»، «بررسی دیدگاه منتقدین جسمانیه الحدوث بودن نفس»، «ایران پس از حمله به اسرائیل» و « عدم مشارکت در انتخابات به هر دلیلی که باشد، سبب تضعیف مردم‌سالاری می‌شود» نمونه گزاره‌هایی است که در این مناظرات مورد استفاده قرار گرفته است.

 

 منبع خبر