پکن میزبان کشورهای آمریکای لاتین؛ گامی جدید در برنامه تریلیون دلاری کمربند و جاده

پکن میزبان کشورهای آمریکای لاتین؛ گامی جدید در برنامه تریلیون دلاری کمربند و جاده

 تهران- ایرنا- در میانه تنش‌های تجاری بین پکن و واشنگتن، چین با میزبانی از کشورهای آمریکای لاتین تقویت روابط با آنها را در دستور کار خود قرار داده و به اعتقاد تحلیلگران گامی جدید در برنامه تریلیون دلاری کمربند و جاده برداشته است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، چین روز دوشنبه از رهبران و مقام های آمریکای لاتین در پکن استقبال کرد؛ درحالیکه این کشور در تلاش است تا در پاسخ به جنگ تجاری با آمریکا، این منطقه را به هم نزدیک‌تر کند.

پکن در سال‌های اخیر همکاری اقتصادی و سیاسی با کشورهای آمریکای لاتین را افزایش داده و تشکیل جبهه‌ای متحد علیه طوفان تعرفه‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را خواستار شده است.

دو سوم کشورهای آمریکای لاتین به برنامه زیرساختی تریلیون دلاری کمربند و جاده (BRI) پکن پیوسته‌اند و چین از آمریکا به عنوان بزرگترین شریک تجاری برزیل، پرو و شیلی و سایر کشورها پیشی گرفته است.

قرار است نشست بین چین و جامعه ۳۳ عضوی کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) به طور رسمی در روز سه‌شنبه آغاز شود.

لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل که روز شنبه برای یک سفر رسمی پنج روزه وارد پکن شد یکی از شرکت‌کنندگان برجسته در این نشست است.

وی از زمان بازگشت به قدرت در اوایل سال ۲۰۲۳، به دنبال بهبود روابط با چین و آمریکا بوده است.

پکن میزبان کشورهای آمریکای لاتین؛ گامی جدید در برنامه تریلیون دلاری کمربند و جاده
دیدار شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین با لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهوری برزیل در سفری به
برزیلیا در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳)

طبق گزارش پایگاه داده تجارت سازمان ملل، صادرات برزیل به چین در سال گذشته به بیش از ۹۴ میلیارد دلار رسید. این قدرت کشاورزی آمریکای جنوبی به طور عمده سویا و سایر کالاهای اولیه را به چین صادر می‌کند؛ در حالی که قدرت دوم اقتصادی جهان نیمه‌هادی‌ها، تلفن، وسایل نقلیه و دارو به برزیل می‌فروشد.

روز دوشنبه، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، میزبان برونو رودریگز پاریلا، همتای کوبایی خود، ایوان خیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا، المر شیالر، وزیر امور خارجه پرو و ماریو لوبتکین، وزیر امور خارجه اروگوئه، در مهمانخانه دولتی دیائویوتای پکن بود.

از دیگر شرکت‌کنندگان مورد انتظار در این مجمع می‌توان به گوستاوو پترو، رئیس جمهوری کلمبیا و گابریل بوریک، رئیس جمهوری شیلی اشاره کرد.

پترو هفته گذشته گفت که در دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، یادداشتی را «مبنی بر تمایل» برای پیوستن به طرح کمربند و جاده امضا می کند.

به گفته وزارت امور خارجه پکن، شی نیز روز سه‌شنبه در مراسم افتتاحیه این نشست سخنرانی خواهد کرد.

دستیار وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه گفت که پکن «همیشه از منظر راهبردی و بلندمدت به توسعه روابط چین و آمریکای لاتین نگاه کرده است».

میائو دیو در یک نشست خبری گفت: مردم آمریکای لاتین و کارائیب به دنبال ساختن سرزمین خود هستند؛ نه اینکه به عنوان حیاط خلوت هیچ کشور دیگری عمل کنند.

وی گفت که چین مایل است در مواجهه با تعرفه‌های آمریکا، ارتباط و هماهنگی با کشورهای آمریکای لاتین را تقویت کند و به طور مشترک برای مخالفت با یکجانبه‌گرایی و قلدری اقتصادی تلاش کند.

 

 منبع خبر