کردستان ظرفیت پذیرایی ۳۰۰ هزار زائر اربعین را دارد

کردستان ظرفیت پذیرایی ۳۰۰ هزار زائر اربعین را دارد

 سنندج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: اربعین امسال برای اسکان و پذیرایی از ۳۰۰ هزار زائر اربعین برنامه‌ریزی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌اکبر ورمقانی روز دوشنبه در اولین جلسه ستاد اربعین سال جاری، در سنندج اظهار کرد: امسال از ۱۰ ماه صفر تا چند روز بعد از اربعین برنامه‌های رسمی ستاد اربعین اجرایی می شود و ستاد استان باید از اول اربعین آمادگی لازم را برای تردد زوار داشته باشد.

وی افزود: کمیته‌های ستاد اربعین از امروز نشست های تخصصی خود را برای هماهنگی بیشتر و پیگیری مسائل مربوط به کمیته‌های مرکزی، داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان تاکید کرد: در حوزه تقویت زیرساختهای استان از محل ستاد اربعین، طرحهای خوبی اجرا شده و یا در دست اجراست که از برکات اربعین برای استان به شمار می رود.

ورمقانی گفت: کمیته زیرساخت ستاد اربعین، برای تامین اعتبار لازم جهت تکمیل زیرساخت های نیمه تمام رایزنی لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به میزبانی سنندج از نشست استانداران استانهای مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق تا چند روز آینده، این نشست را فرصت مناسبی برای رفع نقاط ضعف تردد زائران از مرز باشماق دانست.

ورمقانی یادآور شد: اربعین حسینی، علاوه بر بعد معنوی و دستاوردهای ارزشمند فرهنگی به عنوان یک حرکت بزرگ اعتقادی، برای کردستان از بعد اقتصادی نیز برکات بسیاری داشته است.

وی ادامه داد: ستاد اربعین مریوان به عنوان ستاد مستقیم درگیر تردد زائران اربعین بصورت ویژه حمایت و برنامه ریزی دقیق برای تعیین پایانه بازگشت مسافران از عراق به مرز باشماق انجام شود.

تخصیص ۶۷۵ میلیارد تومان از محل ستاد اربعین

عضو کمیته زیرساخت ستاد اربعین کردستان هم در این نشست اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۶۷۵ میلیارد تومان تخصیص اعتبار از محل اعتبارات ستاد اربعین داشتیم که ۴۲۵ میلیارد تومان به شهرداری ها و دهیاریهای استان اختصاص داشت.

درویشی با بیان اینکه ۵۴ طرح بالای ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی در کردستان از محل اعتباارت ستاد اربعین در دست اجراست، ادامه داد: ۲۱طرح با اولویت متوسط با ۶ درصد و هشت طرح با اولویت پایین هم در دست اجراست که تمامی این طرح ها در مجموع ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین کردستان هم اظهار کرد: پارسال ظرفیت اسکان و تغذیه ۱۲۷ هزار زائر در موکب های اربعین فراهم بود و برای اربعین امسال به این کمیته بصورت ویژه توجه شود.

عبدالحسین یوسفی از تعیین همدان و زنجان به عنوان استانهای معین موکبهای اسکان و پذیرایی در باشماق و اقلیم کردستان نام برد و افزود: باید از تراکم موکبها در مناطق مختلف به ویژه مرز باشماق کاسته و به کیفیت خدمات آن افزوده شود.

وی با اشاره به برپایی موکب در تمامی شهرستان‌های استان به جز بانه که در مسیر تردد زائران قرار ندارد، به اهدای ۲ قطعه زمین در قروه و کروندان دهگلان برای ایجاد موکب‌های دائمی خبر داد و خواستار تخصیص اعتبار برای این امر شد.

عضو کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین کردستان هم با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی با اولویت مرز باشماق در اختیار زائران اربعین قرار خواهد گرفت، افزود: فرمانداران، مدیریت سفرهای داخلی شهروندان را با جایگزینی ناوگان مناسب عهده دار شوند.

عبدالرحمن حسینی با اشاره به امکان حمل و نقل ریلی در استان، خواستار پیگیری حمل و نقل زائران با افزایش سفرهای قطار به استان شد.

وی با بیان اینکه امسال اولین سالی است که طرح پیش فروش بلیط رفت و برگشت برای زائران اربعین تمهید شده است، افزود: باتوجه ‌به اینکه بیشتر زائرانی که از مرز باشماق تردد می کنند از خودرو شخصی استفاده می کنند، این طرح ممکن است در استان با استقبال چندانی مواجه نشود.

جانشین فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان هم با بیان اینکه این رویداد عظیم فرصت بی‌نظیری برای تقویت همگرایی ملی و ارتباطات مردمی است بر لزوم فراهم کردن زیرساختهای این آیین کاملا مردمی تاکید کرد.

سرهنگ حسن عسکری افزود: در طول سه سال اخیر که باشماق به عنوان مرز ترددی اربعین تعیین شده شاهد افزایش گردشگر بوده ایم و در کنار آن، با استفاده از اعتبارات ستاد اربعین زیرساختهای شهری و حمل و نقل بهبود پیدا کرده است.

 

 منبع خبر

از بین اخبار