به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه جامع علمی کاربردی، محمد علیاکبری به همراه علی درویشی رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان برنامه و بودجه کشور، اعضای هیات رئیسه دانشگاه و مدیران سازمان برنامه و بودجه از مراکز آموزش علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ساها و فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران بازدید کردند.
وی اظهار داشت: هدف این بازدید آشنایی با این حقیقت است که ساختار آموزشهای عملی و مهارتی در دانشگاه جامع علمی کاربردی با هیچ دانشگاهی قابل مقایسه نیست، محیط آموزشی در مراکز علمی کاربردی، درون یا جوار محیط کار است و تمامی آموزشها کاملاً بهصورت عینی، تجربی و عملیاتی ارائه و اجرا میشود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: یکی دیگر از وجوه تمایز دانشگاه جامع علمی کاربردی، مدرسان ما هستند، اساتید برای تدریس در این دانشگاه باید فرآیندی تحت عنوان کد مدرسی را طی کنند، مدرسان ما عموماً از خبرگان حوزه تخصصی خود هستند و تجربه و سابقه لازم را دارند، این وجه تمایز باعث شده دانشجویان با محیط کار تخصصی آشنا شوند و بعد از فارغالتحصیلی کاملاً مسلط به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به این مدل آموزش، دانشجوی ما خودش آینده شغلی را برای خود انتخاب میکند و در حین تحصیل، تصمیم میگیرد چه شغلی داشته باشد.
در ادامه برنامه، از کارگاههای تخصصی مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ساها و همچنین مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران بازدید به عمل آمد و تیم بازدیدکننده سازمان برنامه و بودجه کشور با دانشجویان و مدرسان این مراکز دیدار و گفتوگو کردند و کامیار حسینی؛ رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ساها و سوسن تقیپور؛ رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ گزارشی از روند فعالیت ارائه کردند.
پس از انجام بازدیدها، نشستی با حضور رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه و مدیران سازمان برنامه و بودجه کشور در سالن جلسات سازمان مرکزی دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد.
در این نشست، رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: به دلیل اینکه بسیاری از مباحث، وارد حوزه عمل نمیشود این باور را از جامعه هم گرفته است که دانشگاه میتواند در جامعه تأثیرگذار باشد. وقتی راجع به علم صحبت میکنیم اگر علم زمینه رفاه و تعالی انسان را فراهم نکند قطعاً فایدهای نخواهد داشت.
درویشی تصریح کرد: باید به سمت آموختن علومی که بلافاصله در جامعه کنونی کاربرد دارد برویم، به نظر من و به باور خیلی از بزرگان، یکی از جاهایی که میتواند نقطه عطفی را در وزارت علوم ایجاد کنند دانشگاه جامع علمی کاربردی است و در این دانشگاه، مشاهده میکنیم به غیر از آموزشهای رسمی و مقطع دار، آموزشهای کوتاهمدت و مورد نیاز بازار کار با سرمایهگذاری بخش خصوصی و بدون کمک دولت در حال اجراست و پیچیدگیهای ساختار رسمی را ندارد.
وی افزود: مدرسان ماهر و متخصص و دارای تجربه کاری دانشگاه جامع علمی کاربردی به خوبی میتوانند آموزشهای مهارتی لازم را به دانشجویان ارائه دهند.
درویشی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی کشور در حال حاضر اشتغال است و دانشگاه جامع علمی کاربردی میتواند باتوجه به ارائه آموزشهای مهارتی که در محیط کار دارد به حل معضل اشتغال کشور، کمک فراوانی کند.
وی تصریح کرد: با پیشبینی فضای کسب و کار، ده و بیست سال آینده کشور، طراحی رشتههای متناسب با آن و محدود کردن یک سری رشتههایی که این رسالت را دانشگاههای دیگر هم میتوانند به دوش بکشند و داشته باشند آینده درخشانی در انتظار دانشگاه جامع است، وقتی با این ریلگذاری پیش روید قطعاً دانشگاه جامع علمی کاربردی میتواند حرفهای بسیار زیادی برای گفتن داشته باشد.
در بخش پایانی این نشست، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه در دانشگاه و بازدید از مراکز علمی کاربردی را نقطه عطفی در روابط دو مجموعه دانست و ضمن قدردانی از حمایتهای امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان از دانشگاه در زمینههای بودجه و تشکیلات، به تشریح ساختار متفاوت دانشگاه پرداخت.
علیاکبری افزود: وجود معاونت نظارت و سنجش صلاحیت حرفهای، برنامهای برای تضمین کیفیت آموزش و شناسایی صلاحیتهای شغلی است و این امر سبب شده دانشگاه بهجای آرزوی ارتباط با صنعت به شریک آموزشی صنایع بزرگ تبدیل شود.
وی در خاتمه گفت: سیاستهای محوری دانشگاه به تمامی ۳۲ واحد استانی دانشگاه ابلاغ شده است و بر اساس آن، ماموریتها و برنامههای دانشگاه اجرا میشود قطعاً برای پیشبرد این برنامهها، نیاز به کمک، همفکری و همراهی مجموعه همکاران سازمان برنامه و بودجه کشور داریم.