به گزارش خبرنگار ایرنا، ملکمحمد قربانپور عصر روز یکشنبه در نخستین نشست خبری استاندار چهارمحال و بختیاری و معاونان وی تاکید کرد: اوج (پیک) مصرف برق چهارمحال و بختیاری ۵۷۰ تا ۶۰۰ مگاوات است که راهاندازی این نیروگاههای خورشیدی وضعیت برق استان را متحول میکند.
وجود ۲۰۰ طرح نیمه تمام
به گفته وی، تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام این استان به ۹۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
معاون استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد : هماکنون ۲۰۰ طرح نیمهتمام در استان وجود دارد.
آخرین وضعیت نرخ بیکاری
وی نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری را ۸.۶ درصد و نرخ بیکاری کشور را ۷.۶ درصد دانست و یادآور شد: نرخ جمعیت جویای کار این استان ۴۳.۱ درصد و این نرخ در کشور ۴۱ درصد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری مهارت کشاورزی را از اولویتهای مسوولان استان دانست و اظهار داشت: مشکلات حوزههای کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست استان در سفر اخیر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی به بام ایران بررسی و برای رفع آنها نشستهایی برگزار و تصمیمهایی گرفته شد که تا دو هفته دیگر نتایج به مردم اطلاعرسانی میشود.
وی سهمیه تسهیلات ازدواج چهارمحال و بختیاری در سال گذشته را ۲۷ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال دانست و گفت: با پیگیریهای انجام شده ۳۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد جذب شد.
قربانپور به تهیه بانک اطلاعاتی مربوط به ایرانیان و هماستانیهای مقیم خارج از کشور اشاره و تاکید کرد: شورای راهبری چهارمحال و بختیاری در داخل استان و تهران تشکیل و کارگروههایی زیرمجموعه آن فعال شده است.
وی افزود: تکمیل طرحهای نیمهتمام، رفع موانع سرمایهگذاری و تسهیلگری اقتصاد در دستور کار مسوولان چهارمحال و بختیاری است.
انتصاب تمامی فرمانداران استان
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز ضعف در اطلاعرسانی را در همه دولتها در استان را یادآور شد و گفت: در دولت چهاردهم این ضعف با تدابیر لازم رفع خواهد شد.
عبدالعلی ارژنگ به طبیعی بودن چالشهای انتصاباتی اشاره و تاکید کرد: مسوولان ارشد چهارمحال و بختیاری بهدنبال بهترین نحوه مدیریت در راستای بهرهمندی مردم هستند.
وی افزود: از ظرفیت نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری در راستای توسعه همهجانبه بام ایران استفاده میشود.
ارژنگ به انتصاب فرمانداران شهرستانهای چهارمحال و بختیاری در دولت چهاردهم از نیروهای وزارت کشور اشاره و تصریح کرد: تاکنون ۳۵ درصد بخشداران استان تعیینتکلیف شدهاند که همگی از نیروهای وزارت کشور هستند.
وی یادآور شد: همچنین تاکنون ۱۶ مدیرکل از دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری در دولت چهاردهم تعیینتکلیف شدهاند.
وی مبنای انتخاب مدیران چهارمحال و بختیاری را توانمندی آنان دانست و گفت: تلاش میشود با گفتمان در حوزههای مختلف مانند برگزاری جشنوارهها و بهرهمندی از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی برای وحدت اقوام استان استفاده شود.
ارژنگ به بهرهمندی از ظرفیت گروههای جهادی برای تسریع در روند توسعه چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: ارتقای تقسیمات سیاسی استان در دستور کار قرار دارد و در انتظار ابلاغ دستورالعمل جدید وزارت کشور است.
وی با اشاره به پیگیری مسائل مرتبط با دانشجویان چهارمحال و بختیاری در کمیسیون دانشجویی استان افزود: تمامی مدیران دستگاههای اجرایی استان موظفند از نشریههای محلی و خبرنگاران حمایت کنند.
آب، مسکن و راه در اولویت کاری
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: فرمان آبگیری سد غدیر باباحیدر شهرستان فارسان در دولت قبل صادر شد اما بهعلت مشکلات زیستمحیطی آبگیری نشد.
اردشیر آذر تاکید کرد: با پیگیریهای انجام شده در دولت چهاردهم مجوز زیستمحیطی سد غدیر باباحیدر صادر و مشکلات فنی آن رفع شد و به احتمال زیاد ابتدای خردادماه سالجاری آبگیری آن شروع میشود.
وی افزود: البته قسمتی از زمینهای واقع در مخزن سد غدیر باباحیدر هنوز تمام نشده است و باید با فوریت ۲ هزار میلیارد ریال برای این امر تخصیص یابد.
آذر تصریح کرد: برای تامین آب آشامیدنی شهرستانهای لردگان، خانمیرزا، فلارد و جنوب بروجن طرح تامین آب از چشمه آبسفید در دستور کار قرار گرفت.
وی یادآور شد: تخصیص این طرح در دولت قبل پنج میلیون مترمکعب بود که در دولت چهاردهم به ۱۹ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با تلاشهای شبانهروزی مجوز و اختیار برداشت آب بههمراه مجوز زیستمحیطی گرفته شد و در انتظار دریافت مجوز ماده ۲۳ هستیم.
وی گفت: طرح قانونی انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن بهطور کامل بهرهبرداری نشده است و از مجموع ظرفیت کامل یکهزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه این طرح هماکنون ۴۲۰ لیتر بر ثانیه برداشت میشود.
آذر تاکید کرد: در این راستا مقرر شد تابستان امسال این برداشت با تزریق ۶ هزار میلیارد ریال منابع مالی در سالجاری و تزریق ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر در سال آینده به ۷۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.
وی افزود: نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری در ۱۴ روستا و ۱۳ شهر از طرح قانونی انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن بهرهمند هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بهتازگی براساس تابلو منابع و مصارف حوضه زایندهرود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب به این استان اختصاص داده شد که مبنایی برای سالهای بعد است.
وی گفت: البته سهم چهارمحال و بختیاری در فصل اسفند برداشت صفر و در تابستان یکسوم بوده است.
آذر به مساحت ۸۵ درصدی کوهستانی و ۱۵ درصد دشتها در چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: احداث و نگهداری جادهها در این استان زیاد است و از مجموع چهار هزار کیلومتر جاده در چهارمحال و بختیاری سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی است.
وی افزود: ۱۲ پروژه بزرگ راهسازی در چهارمحال و بختیاری ردیف بودجه دارد که تکمیل و بهرهبرداری از این طرحها استان را از بنبست خارج میکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، فروش اوراق مشارکت و ماه ۵۶ به این طرحها اختصاص یافت.
وی با اشاره به تعریف برنامه چهار ساله برای ساخت ۵۷ هزار و ۱۴۹ واحد مسکونی در شهرکرد گفت: از این تعداد تاکنون ساخت ۳۹ هزار و ۲۳۵ واحد مسکونی آغاز شده است.
آذر کمبود زمین، افزایش قیمتها و پیشبینی نکردن موضوع ارزش افزوده را از مشکلات طرح نهضت ملی مسکن اعلام و تاکید کرد: برخی واحدهای مسکونی این طرح در شهرکرد ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: پنج هزار میلیارد ریال برای تملک زمینهای مردم در حوضه بیرگان شهرستان کوهرنگ ابلاغ شده است که بهدنبال تخصیص این مبلغ هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در روند اجرای سد خرسان ۳ بهدنبال سهم تخصیص استان و انتقال آب با لوله بدون حفر تونل هستیم.
آذر یادآور شد: مطالعات جابهجایی روستاهای واقع در سد بیرگان انجام و برای یکی دو مورد از آنها مکانیابی شده است.
تاکید بر بهرهوری نیروی انسانی
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری چهارمحال و بختیاری نیز نیروی انسانی را از عوامل اثرگذار در توسعه پایدار دانست و گفت: مدیریت حرفهای در این حوزه مشکلات بسیاری را رفع میکند.
ملکمحمد محمودیان تاکید کرد: نخبهپروری و جانشینپروری در فصل نظام اداری برنامه هفتم توسعه پیشبینی و اصلاح آن در سطح ملی، استانی و شهرستانی برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به آغاز اصلاح نظام اداری در چهارمحال و بختیاری بر پایه چند محور افزود: به توسعه دولت الکترونیک اهمیت میدهیم و در این راستا برنامههایی طراحی کردهایم.
محمودیان به اهمیت سرمایه انسانی در نظام اداری اشاره و تصریح کرد: راهاندازی شبکه مدیران آینده، جانشینپروری در حوزههای مختلف و جذب نخبگان در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی مجتمع ادارات در شهرستانهای زیر ۷۰ هزار نفر جمعیت و بخشهای کمتر از ۳۰ هزار نفر جمعیت یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری شهرستانهای بن، فرخشهر، خانمیرزا و فلارد در اولویت قرار گرفتهاند.
محمودیان با اشاره به پیگیری برای سازماندهی چارتهای اداری در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در صورت ممکن نبودن استقرار اداره در شهرستانها باید نمایندگی آن اداره در شهرستانها مستقر شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.