پنج نمایش جدید روی صحنه تئاتر شهر؛ «سیندرلا» به صحنه می‌آید

پنج نمایش جدید روی صحنه تئاتر شهر؛ «سیندرلا» به صحنه می‌آید

 تهران- ایرنا- حضور پنج نمایش جدید روی صحنه تئاتر شهر، پیام معاون امور هنری به دومین جایزه سرو ایرانی، اعلام جزئیات برگزاری آیین اختتامیه دومین جایزه ملی «سرو ایرانی»، حضور قاسم زارع و داوود فتحعلی‌بیگی در «جعفرخان از فرنگ برگشته» و نمایش موزیکال «سیندرلا» روی صحنه تئاتر، اهم اخبار تئاتر امروز هستند.

به گزارش ایرنا، پنج نمایشِ «شاه لیر، روایتی آهنگین»، «رام کردن اسب چوبی»، «میرزا مخنث»، «جک نارن» و «چهار / ده» اردیبهشت و خرداد پیش روی تماشاگران و اهالی هنرهای نمایشی قرار خواهند گرفت.

نمایش «شاه لیر، روایتی آهنگین» به کارگردانی الیکا عبدالرزاقی و با بازی احمد ‌ساعتچیان، رضا ‌یزدانی، الیکا ‌عبدالرزاقی، پاشا ‌رستمی، الهام ‌اخوان، بورژین ‌عبدالرزاقی، سروش ‌کریمی‌نژاد و ... در تالار اصلی به روی صحنه‌ می‌رود؛ این نمایش از ۲۱ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ اجرا خواهد شد.

نمایش «رام کردن اسب چوبی» به کارگردانی سینا رازانی و با بازی کامران ‌تفتی، مصطفی ‌ساسانی، سانیا ‌سالاری، رامین ‌سیاردشتی، الهه ‌شه‌پرست، اتابک ‌نادری در تالار چهارسو به صحنه خواهد رفت؛ این نمایش از ۱۸ اردیبهشت ساعت ۲۰:۰۰ اجراهای خود را آغاز کرده است.

نمایش «میرزا مخنث» به نویسندگی و کارگردانی صالح رجایی و با بازی پرنیا ‌ابریشمی، حمیدرضا ‌شاهپسند، مسیح ‌عبداللهی و پانیذ ‌نصیری از ۲۵ اردیبهشت ساعت ۱۸:۰۰ در تالار قشقایی به صحنه‌ می‌رود.

نمایش «جک نارن» به نویسندگی و کارگردانی قیس یساقی و با بازی ( بازی دهندگان عروسک): محمد ‌لقمانیان، فرشاد ‌قاسمی، محمدجواد ‌مهدیان، قیس ‌یساقی از ۲۵ اردیبهشت ساعت ۲۰:۰۰ اجراهای خود را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌کند.

نمایش «چهار/ده» به نویسندگی ، طراحی و کارگردانی رشاد معینی و با مجید ‌اسدی، شیوا ‌سهرابی، مهشاد ‌حجتی و فربد ‌فرهنگ، از ۲۶ اردیبهشت ساعت ۱۸:۰۰ در تالار سایه به صحنه‌ می‌رود.

نمایش موزیکال «سیندرلا» به صحنه می‌آید

نمایش موزیکال «سیندرلا» (Cinderella) به کارگردانی احمد سلیمانی شهریورماه ۱۴۰۴ در تهران روی صحنه خواهد رفت.

این اثر نمایشی که برداشتی آزاد از انیمیشن محبوب «سیندرلا» محصول شرکت والت‌دیزنی است، با نویسندگی، دراماتورژی و ترانه‌سرایی محمدرضا کوهستانی آماده اجرا می‌شود.

گروه موسیقی «پلاریس‌»(ستاره قطبی) نیز در اجرای این نمایش همکاری می‌کنند؛ همچنین کیوان عرب، تهیه‌کنندگی این نمایش موزیکال را بر عهده دارد.

در کارنامه کارگردانی احمد سلیمانی، آثار موفقی چون «یه کلیک کوچولو»، «راهبان معبد وانگ»، «شام آخر» و همچنین نمایش موزیکال «مری پاپینز»(سال ۱۳۹۸) در تالار وحدت دیده می‌شود.

بازیگران این نمایش موزیکال که ترکیبی از هنرمندان شناخته‌شده در حوزه‌های تئاتر، سینما و موسیقی هستند، به‌زودی معرفی خواهند شد.

پیام معاون امور هنری به دومین جایزه سرو ایرانی

نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت برپایی دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی پیامی بدین شرح منتشر کرد:

«هنر در فرهنگ اصیل ایرانی – اسلامی فضیلت بزرگی است و هنرمند جایگاه والایی دارد که هر جا رَوَد قدر بیند و در صدر نشیند. هنرمند در فرهنگ ما دارنده فضایلی است که او را از دیگران متمایز می‌کند و به گفته حافظ بزرگ: قلندران حقیقت به نیم جو نخرند / قبای اطلس آن کس که از هنر عاری است.

امروز نیز معنای هنر و هنرمند در نزد مردم جامعه با فضل و کمالاتی همراه است که دیگران نیز در تلاش‌اند تا به آن دست یابند و به همین دلیل است که اقبال به آموزش هنر نیز بسیار بالاست. معلمان هنر در این فضا، جایگاه بلند مرتبه‌ای دارند و از سویی جامعه را با آموزش هنر بالا می‌کشند و از سویی دیگر، با تربیت هنرجویان، هنر آینده و فردا را شکل می‌دهند.

هنرآموزان در جایگاه معلم و استاد در یک نظام واحد و منسجم اگر به دیده تشویق دیده شوند، نتیجه‌اش در کیفیت کار آموزش به چشم می‌آید و هم انگیزه کار آنان در هنرستان‌های هنرهای زیبا و آموزشگاه‌های هنری آزاد بیش از پیش خواهد بود. در چنین ساختاری به واقع تجربه‌های علمی و عملی آموزش هنر، الگوهای تدریس و کار عملی و تولید اثر هنری به آموزشگاه‌های سراسر کشور منتقل می‌شود.

اگر روزگاری در کشور با ساختار استاد - شاگردی، نیازهای جامعه برآورده می‌شد، اما جامعه امروز برای ارتقای کیفی روش‌های آموزشی باید از ساختاری پیروی کند که مبتنی بر آموزش عموم و عدالت آموزشی است که دارای شیوه های استاندارد آموزشی است.

دومین جایزه ملی آموزش هنر در ابتدای راهی است که آیندة آن را باید با ارائه الگوهای سنجش و امتیازهای کاری و شاخص‌های انتخاب معلمان برتر تقویت کنیم. بی‌شک سرو ایرانی که نام با مسمای جایزه آموزش هنر ایرانی است، در همین گام دوم که با استقبال هنرستان‌های هنرهای زیبا و آموزشگاه‌های هنری مواجه شده است نشان می‌دهد که تاکنون خلا بزرگی در این زمینه داشته‌ایم.

امید دارم با ایجاد فرصت‌های برابر و عادلانه برای گزینش و انتخاب معلمان برتر هنر، جشنواره‌ای در خور نام هنر ایرانی و آموزش و پیشینه آموزش هنر در ایران داشته باشیم. از همه همکاران و دست اندرکاران راه اندازی و برگزاری جایزه ملی آموزش هنر – سرو ایرانی سپاسگزارم و امیدوارم در برگزاری ادوار این جایزه ملی موفق و موید باشند.»

براساس این گزارش، آیین اختتامیه دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی عصر فردا بیست و دوم اردیبهشت ماه در تالار رودکی برگزار خواهد شد.

جزئیات برگزاری آیین اختتامیه دومین جایزه ملی «سرو ایرانی» اعلام شد

آیین اختتامیه دومین دوره جایزه ملی «سرو ایرانی» دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه در تالار رودکی برگزار می‌شود.

در این مراسم که با اجرای سیدعباس سجادی و کارگردانی شاپور حاتمی همراه است، از ‌مدیران و مربیان برگزیده آموزشگاه‌های آزاد هنری و هشت تن از مفاخر عرصه آموزش هنر تجلیل خواهد شد.

تندیس و جایزه «سرو ایرانی» که طراحی آن توسط کیانوش غریب‌پور انجام شده، به برگزیدگان این دوره اهدا می‌شود.

برنامه موسیقایی مراسم با هم‌نوازی تار و آواز بهاره و داود فیاضی همراه خواهد بود. همچنین ستاد اجرایی این رویداد فرهنگی، با نمایش کلیپ‌ها و فیلم‌هایی از چهره‌های شاخص و برگزیدگان، یاد و نام آنان را گرامی می‌دارد.

جایزه ملی «سرو ایرانی» با هدف تجلیل از مدیران و مربیان آموزشگاه‌های آزاد هنری سراسر کشور و شناسایی نقش‌آفرینان تأثیرگذار در حوزه آموزش هنر، هر ساله به همت دفتر برنامه‌ریزی وآموزش‌های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

این مراسم بیست و دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ در تالار رودکی تهران برگزار می‌شود.

قاسم زارع و داوود فتحعلی‌بیگی در «جعفرخان از فرنگ برگشته»

مراسم شب‌چراغ نمایش کمدی «جعفرخان از فرنگ برگشته» با حضور قاسم زارع و داوود فتحعلی‌بیگی ساعت ۱۷:۳۰ امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در تماشاخانه سنگلج برگزار می‌شود.

مراسم شب‌چراغ و افتتاح نمایش کمدی «جعفرخان از فرنگ برگشته» که کارگردانی آن را الهام ذوالفقاریان برعهده دارد ساعت ۱۷:۳۰ امروز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ و با حضور جمعی از هنرمندان تئاتر و سینمای کشور برگزار می‌شود.

مهمانان ویژه این مراسم قاسم زارع بازیگر سینما و تئاتر کشور و داوود فتحعلی‌بیگی نویسنده، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر و استاد نمایش ایرانی خواهند بود.

کمدی «جعفرخان از فرنگ برگشته» معروف‌ترین نمایشنامه حسن مقدم است که به تحجر اجتماع سنتی و غربزدگی می‌پردازد. این نمایشنامه که به سال ۱۳۰۰ نوشته شده و بارها روی صحنه رفته است همچنان یکی از جذاب‌ترین نمایش‌های کمدی ایرانی محسوب می‌شود.

این نمایش ساعت ۱۸ یکشنبه ۲۱ اردیبهشت اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز می‌کند و تهیه‌کنندگی این اثر را الهام ذوالفقاریان و علی بهرمند بر عهده دارند.

شهروز مازندرانی، فاطمه رحمانی، پوریا خوش‌بین، عطا کشاورز جود، آیدا ملک‌رودی، یاس یابنده ذر، مطهره مشهدی، هدیه جدیدی، فرحناز ملاباقری، صدفناز فرقانی، بهاره مصحفی، نگین عالمی بازیگران این نمایش هستند.

 

 منبع خبر