جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

 اصفهان-ایرنا-رقابت‌های جام جهان پهلوان تختی که شب گذشته با میزبانی خوب اصفهان به پایان رسید نه تنها آوردگاهی برای ورزشکاران بلکه فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و ورزشی نصف جهان و آغازگر تلاش‌هایی جهت میزبانی مسابقات بین‌المللی بیشتر و بازگرداندن کشتی این دیار به جایگاه پرافتخار شد.

به گزارش ایرنا، جام جهان پهلوان تختی امسال نه فقط آوردگاهی برای زورآزمایی کشتی گیران مطرح بلکه فرصتی بود تا اصفهان، داشته‌های بی‌کران خود را به اهالی کشتی عرضه نماید و از این رو با پایان این مسابقات مدیریت ورزش استان در اندیشه میزبانی‌های بیشتر است که می توان از آن به عنوان نوعی سرمایه‌گذاری برای رونق ورزش و گردشگری یاد کرد.

اصفهان، در طول قرون متمادی، قلب تپنده فرهنگ و هنر ایران بوده که با کوله باری از میراث گران بها، چون نگینی درخشان در عرصه جهانی خودنمایی می کند و از این رو است نیاز است با استفاده از رویدادهای ورزشی و فرهنگی این ظرفیت به مخاطبان ملی و جهانی معرفی شود.

در ۲ روز گذشته، میزبانی اصفهان از رویداد بین‌المللی جام جهان پهلوان تختی، نه تنها به تقویت تعاملات فرهنگی نصف جهان کمک کرد، بلکه جلوه‌ای از شکوه و جلال اصفهان، از میدان نقش جهانِ افسانه‌ای گرفته تا آثار فاخر هنر ایرانی را به کشتی دوستان عرضه کرد.

تجربه رویداد مسابقات بین المللی جهان پهلوان تختی نشان داد که مسابقات ورزشی جهانی می تواند در معرفی ظرفیت‌های گردشگری اصفهان موثر باشد و رونقی دوچندان به اقتصاد شهر بخشد.

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

نگاهی به فروغِ جامِ تختی در پهنه‌ی کشتی آزاد جهان

جامِ جهان پهلوان تختی در دل خود، شور و حماسه‌ کشتی‌ ایران را جای داده و هر ساله به عنوان بزرگترین و مهمترین مسابقات کشتی ایران برگزار می‌شود. گویی این جام، پلی است میان گذشته‌ پرافتخار کشتی ایران و آینده‌ای روشن، و هر دوره از آن، فصلی نو در دفتر افتخارات این ورزش ملی می‌گشاید.

جام تختی، با قدمتی دیرینه، یکی از معتبرترین آوردگاه‌های بین‌المللی کشتی آزاد ایران به شمار می‌رود. این مسابقات، همچون محکِ زرگری، عیار کشتی گیران را می‌سنجد و نقش بسزایی در گزینش ستارگان تیم ملی ایران ایفا می‌کند.

این جام نخستین بار در سال ۱۳۵۸ پا به عرصه وجود نهاد و از همان زمان، به عنوان یکی از ارکان اصلی بالندگی و شکوفایی کشتی‌گیران این مرز و بوم، نقشی بی‌بدیل ایفا نموده است. این آوردگاه باشکوه، فرصتی مغتنم برای محک زدن استعدادهای نوظهور داخلی و بین‌المللی فراهم می‌آورد و با ایجاد فضایی آکنده از رقابت و انگیزه، جایگاه رفیع کشتی ایران را در پهنه گیتی تثبیت می‌نماید.

بسیاری از نام‌آوران و پهلوانان نامی ایران‌زمین، همچون منصور برزگر، رسول خادم، حسن یزدانی و حمید سوریان، سفر پر افتخار خود به قله‌های قهرمانی را از همین جام آغاز نموده‌اند. گویی جام تختی، سکوی پرتابی است برای ستارگانی که می‌خواهند در آسمان کشتی ایران، برای همیشه بدرخشند و نام خود را در تاریخ این ورزش، جاودانه سازند.

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

بازگشت کشتی اصفهان به جایگاه پرافتخار در گرو برنامه‌ریزی‌های جدید

استاندار اصفهان پس از پایان مسابقات جام جهان پهلوان تختی در سالن ۲۵ آبان گفت: باید اذعان کرد در ۲ دهه گذشته، کشتی اصفهان از جایگاه تاریخی فاصله گرفته است و از این رو برنامه‌ریزی‌های گسترده ای برای بازگرداندن این رشته به دوران اوج باید صورت بگیرد.

مهدی جمالی‌نژاد با اشاره به سابقه درخشان اصفهان در کشتی و ابراز نارضایتی از وضعیت کنونی ادامه داد: در شرایطی که اصفهان در فوتبال، فوتسال و هندبال جایگاه خوبی دارد، در کشتی دچار عقب‌ماندگی شده و باید برای این موضوع چاره اندیشی شود.

وی افزود: کشتی نه تنها یک ورزش ملی، بلکه نماد صلابت، عقلانیت، جوانمردی و اراده ایرانیان است که همه این موارد از جمله ارزش‌هایی هستند که در اصفهان جاری است و این استان پیوند دیرینه‌ای با این مفاهیم دارد.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: برگزاری مسابفات جام جهان پهلوان برای ما مهم بود، تختی اسطوره‌ای در تاریخ ورزش جهان است و برگزاری این رویداد ورزشی در اصفهان پیامی از ایران برای دوستی و مشارکت بین‌المللی با محوریت ورزش است و این دوره مسابقات با حضور ۱۰ تیم بین‌المللی بازتاب معتبری در سطح جهانی داشت و نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان اصفهان برای برگزاری رویدادهای بین‌المللی بود.

وی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف ورزشی در اصفهان از جمله جام تختی، هدف اصلی را ایجاد شور و هیجان در میان جوانان و ترغیب آن‌ها به ورزش دانست و گفت: امیدواریم در سال های آینده تمام شهرستان‌های استان بتوانند میزبان این مسابقات باشند، کشتی اصفهان با تکیه بر برنامه‌ریزی‌های مدون و بهره‌گیری از تجربیات استان‌های پیشرو و برگزاری چنین مسابقاتی می تواند به جایگاه واقعی خود در این ورزش ملی بازگردد.

جمالی‌نژاد از همکاری صمیمانه ذوب‌آهن، شهرداری و فولاد مبارکه در برگزاری این رویداد قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که این حمایت‌ها در آینده نیز تداوم داشته باشد.

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

نصف جهان در پی میزبانی رویدادهای ورزشی بیشتر/ جام تختی اصفهان ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه داشت

مدیر کل ورزش و جوانان اصفهان در این پیوند از تلاش استان برای کسب میزبانی ۶ شش رویداد ورزشی دیگر خبر داد و اعلام کرد: برای برگزاری مسابقات کشتی جام جهان پهلوان تختی، بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

مهدی صدری در حاشیه مسابقات به خبرنگار ایرنا گفت: تفاهم‌نامه‌های ۲ رویداد جهانی نیز امضا شده است و سال جاری برای اصفهان، سالی پر از رویدادهای گردشگری ورزشی خواهد بود.

وی به رشته‌های کبدی، ورزش‌های الکترونیک، اسکواش، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های رزمی به عنوان دیگر رویدادهای احتمالی که اصفهان میزبان آن خواهد بود اشاره کرد.

مدیر کل ورزش و جوانان اصفهان در خصوص هزینه‌های مسابقات جام تختی اصفهان گفت: مبلغی افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شد که بخش قابل توجهی از آن در اصفهان تامین شد و بخش اندکی نیز بر عهده فدراسیون کشتی و وزارت ورزش و جوانان بود.

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

برای کشتی‌گیران اصفهان کارت سفید نداریم

رییس فدراسیون کشتی نیز شب گذشته در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه جام جهان پهلوان تختی گفت: اول باید از مسوولان استان اصفهان تشکر کنم، هدف فدراسیون کشتی از برگزاری مسابقات در دیگر استان‌ها زنده کردن کشتی در سراسر کشور است تا بتوانیم جمعیت کشتی‌گیر را بالا ببریم، استان اصفهان میزبانی بسیار خوبی انجام داد و جای تقدیر و تشکر دارد.

علیرضا دبیر ادامه داد: کادر فنی تیم ملی در این مسابقات حضور داشت و همه افراد برای انتخاب یک تیم ملی آماده، کشتی‌گیران را زیرنظر داشتند. از شما اصحاب رسانه درخواست دارم چرخه انتخاب کشتی‌گیران را بررسی کنید، چرا کشتی‌گیر نمی‌آید حقش را در تشک بگیرد و بعضی آدم‌ها را واسطه می‌کند، سعی می‌کنم تا روزی هستم نگذارم حقی پایمال شود، هر کشتی گیر باید چرخه صحیح کشتی را از استان تا کشور طی کند تا عدالت اجرا شود.

وی با ذکر نام محمد طلایی، او را سرمایه بزرگ کشتی اصفهان خواند و گفت: امیدوارم علاوه بر حضور در کمیته فنی، بتواند به شهر محل زندگی خودش هم خدمت کند.

وی اظهار داشت: دغدغه اصلی بنده برای کشتی‌گیران، استراحت خوب، تغذیه مناسب و تمرین کافی است و همواره سعی کرده‌ام تمام کشتی گیران را از حاشیه دور کنم تا با تمرکز بر روی کارشان برای مسابقات جهانی آماده شوند.

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

میزبانی اصفهان خوب بود

قهرمان وزن ۱۲۵ کیلوگرم مسابقات کشتی آزاد جام تختی نیز در این پیوند گفت: اصفهان میزبانی بسیار خوبی داشت البته نباید فراموش کرد که کشتی ورزش اول کشور ماست و امیدوارم همه استان ها توجه بیشتری به این رشته ورزش کنند تا پرچم ایران در میادین بین‌المللی برافراشته بماند.

امیرحسین زارع، ادامه داد: جا دارد از مردم فهیم اصفهان تشکر ویژه ای داشته باشم که با استقبال گرم خود من را شرمنده کردند، به هیچ عنوان در اصفهان احساس غربت و دل تنگی نکردم و حس می‌کردم در خانه خودم مسابقه می‌دهم،

وی اظهار داشت: امسال نیز چون سال های پیش در رقابت‌های انتخابی شرکت کردم، مسابقات جهانی همواره اهمیت زیادی برای همه کشورها دارد و امیدوارم امسال نیز تیم ایران عملکرد درخشانی در مسابقات کرواسی داشته باشد.

ّ

جام تختی در اصفهان؛ آغازی برای بازگشت کشتی اصفهان به اوج

به گزارش ایرنا، چهل و پنجمین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی آزاد، «جام تختی» با نام «خلیج فارس» روز های پنحشنبه و جمعه (۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در سالن ۶ هزار نفری حماسه ۲۵ آبان ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد.

 

 منبع خبر