شهردار ششتمد شامگاه جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان زادگاه ابوالحسن علی بن زید بیهقی و شهری آیین خیز است که آئین چاووشیخوانی یکی از این موارد است که همچنان در این خطه جاری و زنده است.
محمودرضا سلیمانی افزود: سنت چاوشی خوانی که در مراسم مختلفی همچون بدرقه و استقبال زائران خوانده می شود بیانگر خلوص مردم به اهل بیت (ع) است که برپایی این جشنواره ها در حفظ این آیین های معنوی و دینی موثر است.
کوشکی اظهار کرد: ابوالحسن بیهقی چهره اثرگذار در تاریخ ایران به شمار می رود که هر چند این اثرگذاری ناشناخته مانده است اما ششتمد زادگاه او تبلور مباحث فرهنگی است و آیین ها در این خطه همچنان پویا است.
یک کارشناس میراث فرهنگی و فعال آیینی در ششتمد نیز گفت: در این مراسم آیینی، چاووش خوانان از روستاهای مختلف شهرستان با حضور در شهر ششتمد به اجرای برنامه چاووشی خوانی پرداخته و در منقبت امام رضا(ع) اشعاری را به صورت آواز سنتی می خوانند.
محمدحسین داوطلب افزود: آیین چاووشی خوانی شامل بخش های مختلف مولودی خوانی، توسل خوانی و بیت خوانی در مدح و منقبت امام رضا (ع) است که علاوه بر ایجاد محیطی سرشار از معنویت، زمینه را برای ترویج فرهنگ رضوی نیز فراهم می کند.
به گزارش ایرنا، مراسم "چاوشی یا رباعیخوانی" منطقه ششتمد به عنوان یکی از آثار فرهنگی ناملموس سبزوار با تایید شورای ثبت میراث ناملموس کشور در فهرست آثار ملی ثبت شده بود.
مرکز شهرستان ششتمد در ۲۵۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.