به گزارش ایرنا منطقه شمال شهر بیرجند برخلاف بسیاری از شهرها، کمتر برخوردار محسوب میشود و مسئولان اجرایی همواره در بازدیدهای میدانی از این محلهها ضمن شنیدن حرف مردم، تلاش داشتهاند پیگیری برای رفع مسائل و مشکلات آنها انجام دهند.
ساخت مسکن مهر در این منطقه و از سویی مهاجرت روستاییان به دلیل خشکسالی در سالهای اخیر، تمرکز بیش از اندازه جمعیت در شمال شهر بیرجند را رقم زده و از حدود پنج سال قبل دولتمردان تلاش داشته اند نقشه راهی طراحی و زیرساختها و امکانات مورد نیاز را در بخشهای مختلف منطقه شمال شهر بیرجند تامین کنند.
بهمن سال ۹۸ بود که عملیات اجرایی بیمارستان محلی مهرشهر بیرجند با زیربنای ۲ هزار و ۱۸۰ مترمربع در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع آغاز شد.
آن زمان امید میرفت به کمک یکی از خیران با افتتاح این بیمارستان محلی بخشی از نیازهای درمانی مردم شمال شهر تامین شود اما مشکلات کمبود اعتبار همچنان مانعی از به ثمر رساندن این طرح زیرساختی بوده است.
گرچه در آن تاریخ مسئولان وقت این نوید را به مردم دادند که برای احداث کلینیک تخصصی در شمال شهر بیرجند نیز مجوز اولیه اخذ شده است و پنج هزار متر زمین مجاور بیمارستان در اختیار دانشگاه قرار میگیرد اما همچنان جمعیت زیادی از مناطق شمال شهر برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باید رنج ترافیک و دوری مسیر را طی کنند تا به نزدیکترین بیمارستان و مرکز درمانی برسند.
آبان سال گذشته نیز رییس دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند خبر داد که مجوز ایجاد یک پلیکلینیک و درمانگاه در منطقه شمال شهر بیرجند از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ و بودجه مورد نیاز آن پیشبینی شده است.
اما شب گذشته که استاندار خراسان جنوبی در جمع مردم مهرشهر یکی از مناطق شمال شهر بیرجند حضور یافت باز هم مشکل نبود درمانگاه و ضعفهای بهداشتی و درمانی به عنوان یک مطالبه شاخص مطرح شد.
سید محمد رضا هاشمی در این دیدار مردمی مهرشهر را نه فقط نقطهای بر نقشه بیرجند، بلکه قطعهای کلیدی از پازل توسعه استان توصیف کرد و نوید داد که با تشکیل «ستاد توسعه مهرشهر» ، مسیر رسیدگی به مطالبات مردم با رویکردی جدی، مستمر و با ضمانت اجرایی پیگیری خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این دیدار مردمی سه راهکار برای رفع مشکلات درمانی شمال شهر ارائه داد.
محمود گنجی فرد با اشاره به نیاز مردم به دسترسی بیشتر به داروخانهها، از تعیین کشیک برای یکی از داروخانه های فعال منطقه تا پاسی از شب خبر داد و اعلام کرد که در صورت وجود متقاضی، مجوز تأسیس داروخانه شبانهروزی صادر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه مرکز خدمات جامع سلامت مهرشهر تا ساعت ۱۰ شب فعال شود ادامه داد: در بخش طرحهای بلندمدت، نیز بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی در منطقه جانمایی شده که اجرایی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: علاوه براین، تأمین اجتماعی نیز درخواست تأسیس درمانگاه دارد که پس از مشخص شدن زمین، موافقت نهایی صادر خواهد شد.
وی یادآور شد: یک درمانگاه خیریه نیز در حال تأسیس است که میتواند نقشی مؤثر در افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی ایفا کند.
خراسان جنوبی دارای ۱۵ بیمارستان دانشگاهی است که هزار و ۴۷۲ تخت در اختیار بیماران قرار دارد.
شهر بیرجند دارای ۶ بیمارستان از جمله بیمارستانهای امام رضا(ع)، ولیعصر، رازی، و میلاد است که عمدتا در جنوب و مرکز شهر واقع شدهاند.