به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، یونیسف در بیانیهای اعلام کرد که کمبود شدید آب در نوار غزه به مرحلهای بحرانی رسیده است و ۹۰ درصد از جمعیت این منطقه از دسترسی به آب سالم محروم هستند.
در این بیانیه آمده است که حدود ۶۰۰ هزار نفر در نوامبر ۲۰۲۴ برای مدتی کوتاه به آب آشامیدنی دست یافتند، اما این دسترسی دوباره قطع شد.
طبق این بیانیه، زیرساختهای آبرسانی غزه به شدت آسیب دیده و در شرایط کنونی پاسخگویی به نیازهای اولیه مردم ممکن نیست.
برآوردهای نهادهای سازمان ملل نشان میدهد که ۱.۸ میلیون نفر، بیش از نیمی از آنها کودک، بهشدت به آب، خدمات بهداشتی و کمکهای پزشکی نیاز دارند. قطع برق در سراسر غزه نیز وضعیت را وخیمتر کرده و باعث توقف فعالیتهای حیاتی مانند شیرینسازی آب در این منطقه شده است.
یونیسف و دیگر نهادهای بشردوستانه خواستار اقدام فوری برای رفع بحران انسانی در غزه شدهاند.
این هشدارها در شرایطی صادر شده است که نوار غزه همچنان تحت محاصره شدید قرار دارد و دسترسی سازمانهای امدادی به مردم، با محدودیتهای گستردهای از سوی نیروهای اشغالگر مواجه است.
بنابر گزارشهای میدانی، بسیاری از مناطق غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی، دارو و خدمات بهداشتی شدهاند و سازمانهای امدادرسان بینالمللی از ناتوانی در توزیع مؤثر کمکها خبر میدهند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و تلاش کشورهای مختلف برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی پناه باریکه غزه، تاکنون بینتیجه بوده است.