گز اصفهان باید به یک نماد ملی و بین‌المللی تبدیل شود

گز اصفهان باید به یک نماد ملی و بین‌المللی تبدیل شود

 اصفهان - ایرنا - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید تلاش کنیم تا گز اصفهان به یک نماد ملی و بین‌المللی تبدیل شود و در دسترس همگان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، مهدی طغیانی شامگاه پنجشنبه در چهارمین رویداد فرهنگی شیرینی گز شامگاه پنجشنبه در هتل چهارباغ اصفهان با اشاره به اهمیت گز و شیرینی‌های سنتی به عنوان بخشی از هویت و فرهنگ این شهر اظهار داشت: گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان تنها یک کسب و کار نیست، بلکه بخشی از زندگی و هویت ما به شمار می رود و اصفهان با این هویت‌ها، زیباترین شهر ایران است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چهار سال پیش تابلوی گز بومی در فروشگاه های سطح شهر اصفهان در حال فراموشی بود، افزود: امروز با تلاش فعالان این حوزه، هویت گز اصفهان احیا شده است.

طغیانی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از این ظرفیت برای ارزش‌آفرینی ملی و بین‌المللی، گفت: باید تلاش کنیم تا گز اصفهان به یک نماد ملی تبدیل شود و هر فرد در هر جای این کشور بخواهد از اوقات فراغت خود لذت ببرد، گز اصفهان را انتخاب کند.

وی با اشاره به الگوبرداری برخی شهرها از محصولات و نمادهای اصفهان، تصریح کرد: چرا نباید در اصفهان کافه‌هایی با برند گز داشته باشیم؟ باید این مسیر را برویم و این ارزش‌آفرینی را هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌المللی دنبال کنیم.

طغیانی با بیان اینکه گز و سایر شیرینی های سنتی اصفهان باید در دسترس کسانی باشد که می‌خواهند قدری خستگی را از تن خود بیرون کنند، از ثبت ملی سوهان عسلی اصفهان قدردانی کرد و از تلاش‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این زمینه قدردانی کرد.

نماینده مردم اصفهان از حمایت‌های استاندار اصفهان از حوزه گردشگری، به ویژه گردشگری خوراک، قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان، این حوزه بتواند به موفقیت‌های بیشتری دست یابد.

به گزارش ایرنا رویداد فرهنگی شیرینی گز اصفهان سال ۱۴۰۳ در فهرست رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.

با ثبت رویداد فرهنگی گز اصفهان در فهرست رویدادهای گردشگری کشور، این رویداد همه‌ساله در اردیبهشت‌ باهدف حفظ بخشی از میراث ناملموس اصفهان و همچنین به‌منظور توسعه گردشگری منطقه مرکزی ایران و اصفهان برگزار می‌شود.

شیرینی گز یکی از قدیمی‌ترین شاخصه‌های میهمان‌نوازی مردم فلات مرکزی ایران بالاخص خطه اصفهان با بیش از چهارصد سال قدمت است .

مهارت تهیه این شیرینی منحصربه‌فرد در سال ۱۴۰۰ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده و پس‌ازآن با همکاری تمامی نهادهای ذی‌ربط نشان جهانی جغرافیایی این سوغاتی منحصربه‌فرد نیز دریافت شده است.

 

 منبع خبر