آیت‌الله دری: تدوین استراتژی‌های بلندمدت در مدیریت انرژی ضروری است

آیت‌الله دری: تدوین استراتژی‌های بلندمدت در مدیریت انرژی ضروری است

 اراک - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت: تدوین استراتژی‌های بلندمدت در مدیریت انرژی امری ضروری است که باید مورد توجه متولیان امر قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف آبادی عصر پنجشنبه در نشست هماهنگی پیک مصرف برق استان مرکزی در اراک، افزود: نبود توازن میان تولید و رشد مصرف برق در جامعه یک فاجعه است.

وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی مصرف برق در سال جاری، بر لزوم مدیریت بهینه منابع انرژی و اتخاذ تدابیر بلندمدت تاکیدکرد.

امام جمعه اراک ادامه داد: رشد بی‌رویه مصرف برق بدون در نظر گرفتن ظرفیت‌های تولیدی می‌تواند به بحران‌های اساسی در تأمین برق منجر شود.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با تأکید بر این موضوع که دولت باید نقش فعال‌تری در حمایت از تولیدکنندگان برق ایفا کند، خواستار سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه‌های جدید و فناوری‌های نوین تولید انرژی شد.

وی اظهار کرد: توجه به طراحی اصولی ساختمان‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش مصرف برق است که استفاده از معماری هوشمند و فناوری‌های نوین ساختمانی می‌تواند تأثیر قابل توجهی در مدیریت مصرف انرژی داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: باید الزامات قانونی سخت‌گیرانه‌تری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساخت‌وساز شهری تدوین شود.

ضرورت مدیریت هوشمندانه مصرف برق در استان مرکزی

استاندار مرکزی نیز در این نشست بر ضرورت مدیریت هوشمندانه مصرف برق تاکید کرد و گفت: عبور موفق از اوج مصرف برق نیازمند مدیریت هوشمندانه و اتخاذ تدابیر مؤثر است.

مهدی زندیه وکیلی، با اشاره به افزایش تقاضای انرژی در فصل گرما، تصریح کرد: برنامه‌ریزی دقیق و اجرای سیاست‌های کاهش مصرف در بخش‌های مختلف باید در اولویت قرار گیرد.

وی عنوان کرد: آبیاری سنتی و تأثیر آن بر مصرف برق از چالش‌های جدی است و اصلاح نکردن روش‌های آبیاری موجب افزایش مصرف برق و آب در کشاورزان به ویژه در فصول گرم سال می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: در راستای مدیریت پیک مصرف، تعطیلی پنجشنبه‌ها و تغییر ساعات کاری ادارات برای کاهش بار شبکه در ساعات اوج مصرف در استان مرکزی لحاظ شده است.

زندیه‌وکیلی، ضمن تاکید بر دمای ۲۷ درجه کولرها، گفت: نظارت جدی بر میزان مصرف برق در دستگاه‌های دولتی باید در اولویت باشد و ادارات موظفند مصرف انرژی خود را بهینه‌سازی کنند.

وی اظهار کرد: اصلاح الگوی مصرف و استفاده از تجهیزات کم‌مصرف می‌تواند تاثیر قابل توجهی در مدیریت بحران انرژی داشته باشد.

استاندار مرکزی، بر لزوم احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در بخش‌های صنعتی و کشاورزی تاکید کرد و گفت: اعمال محدودیت مصرف برق برای کشاورزانی که نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد می‌کنند، صورت نمی‌گیرد.

زندیه وکیلی بر تعویض باتری BTS‌ به عنوان یک ضرورت هنگام قطع برق تاکید کرد و افزود: اختلال در اینترنت و مکالمات هنگام قطع برق یک چالش جدی برای کسب‌وکارهای آنلاین است و باید شبکه‌های مخابراتی تقویت شوند تا پایداری ارتباطات دچار اختلال نشود.

وی تصریح کرد: بهبود زیرساخت‌های ارتباطی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کند.

استاندار مرکزی، بر لزوم تدوین راهبردهای کوتاه‌مدت و بلندمدت برای مدیریت بحران مصرف برق نیز تأکید کرد و خواستار همکاری همه‌جانبه، صنایع، کشاورزان و مصرف‌کنندگان برای عبور موفق از چالش‌های انرژی شد.

در این نشست مقرر شد که برنامه‌های اجرایی برای کاهش خسارات ناشی از قطع برق تدوین و الزامات قانونی جدیدی برای بهینه‌سازی مصرف برق در نظر گرفته شود.

 

 منبع خبر