شتاب در توسعه صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اجرای مجموعه‌ای از طرح‌های اقتصادی و زیربنایی

شتاب در توسعه صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اجرای مجموعه‌ای از طرح‌های اقتصادی و زیربنایی

 یاسوج - ایرنا - استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آغاز عملیات اجرایی مجموعه‌ای از طرح‌های مهم اقتصادی و صنعتی در استان خبر داد و گفت: این طرح‌ها در راستای تحقق شعار سال و ایجاد تحول در زیرساخت‌های تولید و اشتغال در مناطق مختلف استان در حال اجرا یا برنامه‌ریزی برای آغاز هستند.

به گزارش ایرنا یداله رحمانی روز پنجشنبه در نشست شورای سرمایه‌گذاری استان، از کلنگ‌زنی طرح پتروشیمی چهاربیشه در شهرستان گچساران در روز جمعه ۱۹ اردیبهشت‌ماه همزمان با میلاد باسعادت حضرت امام رضا (ع) خبر داد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای توسعه متوازن در مناطق مختلف استان، اظهار داشت: برای تحقق شعار سال، برنامه‌ای تحت عنوان «پنج‌شنبه‌های سرمایه‌گذاری» در استان راه‌اندازی شده که طی آن طرح‌های کلان اقتصادی با حضور مسئولان اجرایی و دستگاه‌های خدمات‌رسان بررسی و تصمیم‌گیری می‌شوند.

استاندار افزود: در این نشست‌ها، طرح‌ها از منظر تأمین زیرساخت‌هایی نظیر زمین، آب، برق، گاز و ارتباطات بررسی می‌شوند و مجوزهای لازم برای طرح‌هایی که خوراک صنایع پایین‌دستی پتروشیمی را تأمین می‌کنند نیز پیگیری خواهد شد.

رحمانی به بررسی چند پروژه در جلسه اخیر شورای سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: از جمله این طرح‌ها می‌توان به شهرک صنعتی اختصاصی تولید پنل‌های خورشیدی اشاره کرد که برخی مشکلات مربوط به واگذاری اراضی و استعلام‌ها با دستگاه‌های اجرایی مطرح و در مسیر حل شدن قرار گرفت.

وی همچنین از پیگیری طرح تولید شیشه در منطقه لیشتر گچساران خبر داد و افزود: مسائل مربوط به تأمین زمین و برق این طرح بررسی شد و دستورات لازم برای تسریع در روند اجرای آن صادر شد.

رحمانی از آغاز عملیات اجرایی طرح پتروشیمی چهاربیشه با عنوان «سیتری پلاس» خبر داد و گفت: این طرح یکی از ۶۴ پروژه بزرگ تعریف‌شده در استان در سال جاری است که مجموعاً برای ۱۴ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد می‌کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: هفته گذشته نیز کلنگ‌زنی پروژه تولید خودروهای هیبریدی در منطقه سقاوه انجام شد و روند اجرای آن طبق برنامه در حال پیگیری است.

وی ظرفیت پتروشیمی اتیلن گچساران را یک میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت: این واحد، خوراک طرح‌های پایین‌دستی مانند طرح تولید پلی‌اتیلن سنگین در منطقه آب‌ناران دهدشت با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن را تأمین خواهد کرد.

رحمانی افزود: واگذاری زمین، تأمین آب، برق و سایر زیرساخت‌های مورد نیاز طرح پتروشیمی آب‌ناران در دستور کار قرار گرفته و این پروژه نیز در مسیر پیشرفت قرار دارد.

وی همچنین از اجرای طرح مینی‌پالایشگاه در شهرک صنعتی دشت خشو و بلیسک در منطقه لیشتر خبر داد و گفت: منابع طبیعی و اداره کل محیط زیست باید همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

رحمانی اضافه کرد: پروژه دیگری با عنوان تولید آهن اسفنجی نیز قرار است در منطقه کتا اجرا شود که مهم‌ترین اولویت آن، تأمین زمین به مساحت ۵۰ هکتار است و اقدامات اجرایی آن در حال انجام است.

وی همچنین از تعریف طرح جدیدی در حوزه تولید ورق آهن نبرد گرم در شهرک صنعتی سقاوه خبر داد و گفت: این پروژه نیز در دستور کار توسعه صنعتی استان قرار دارد.

استاندار در پایان گفت: شورای سرمایه‌گذاری استان در جلسات آینده با حضور معاونان اقتصادی استانداری، فرمانداران و مدیران شهرستان‌ها که مسئولیت صدور استعلامات را بر عهده دارند، تشکیل خواهد شد تا روند اجرایی طرح‌ها با سرعت بیشتری پیش برود.

 

 منبع خبر