به گزارش ایرنا، پیمان گشکا مابین پنج شهرستان از پنج استان کشور دارای مهمترین مسیرهای گردشگری بر مدار طبیعت گردی در کویر ایران است.
در واقع مسئولان شهری و گردشکری پنج شهرستان دامغان سمنان، بجستان خراسان جنوبی، بافق یزد، زرند کرمان و زهک سیستان و بلوچستان طی روزهای اخیر در سفر به زرند به دعوت مدیران شهرستان زرند ، ظرفیت های نهفته کویر را در راستای پیمان خواهرخواندگی مابین این شهرها فعال می کنند.

زرند که به عنوان شهر جشنواره های ایران شناخته می شود و هرساله تقویم نمایشگاهی خود را اوایل سال شامل افزون بر ۳۰ نمایشگاه رونمایی می کند به تازگی در شمال کرمان بر فعال سازی این پیمان و اجرای برنامه های مشترک همت گماشته است.
مسیر گشکا باوجود دسترسی آسان به خطوط جاده ای و ریلی کشور این امکان را برای حضور گردشگران علاقهمند به طبیعت کویری ایران فراهم خواهد ساخت تا گردشگران داخلی و خارجی از تفاوتهای فرهنگی تا نقاط مشترک اقلیمی و جغرافیایی متفاوت کشور بازدید کنند و تجربه ای به یاد ماندنی برای گردشگران به ثبت برسانند.

این اقدام، ضمن فعال سازی ابعادی تازه از گردشگری کویری با تامین زیرساختها، تبادل اندیشهها، تجربیات، هم افزایی و بسیج ظرفیتها، می تواند توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و گردشگری نیز برای تمامی شهرها و روستاهای در مسیر پنج شهرستان کویری ایران به همراه داشته باشد و پس از آن حتی در آینده به خارج از کشور و دیگر نقاط کشور نیز تسری یابد.
علاوه بر معرفی تمامی ظرفیت های گردشگری این شهرستان ها، هر ۲ سال یکی از شهرهای عضو هفته فرهنگی گشکا، برنامه نمایش توانمندیهای گردشگری، صنایع دستی، آثار ارزشمند هنری، قابلیتهای بانوان کارآفرین، نمایش آداب و رسوم محلی، غذاهای سنتی، زبان و لهجه خود را ترتیب می دهند و این رویداد در استان کرمان همراه با تسهیل در حضور گردشگران برای دیدن اماکن طبیعی، گردشگری و نیز زیارت مزار شهید سردار سلیمانی( گردشگری) درهمآمیخته خواهد شد تا رنگ معنوی نیز به خود گرفته باشد.
تاکید استاندار کرمان بر شکلگیری پیمان گشکا
رویدادی که استاندار کرمان بر اهمیت آن تاکید داشته است و در سفری که طی چند هفته پیش به شهرستان زرند داشت بر شکل گیری دوباره پیمان گشکا (گروه گردشگری، شهرهای، کویری ایران) تاکید کرد.
محمد علی طالبی افزود: موضوع شبکه سازی در صنعت گردشگری و انعقاد همکاری ها بین استانهای کشور بسیار مهم است.

وی اظهار داشت: از موضوع گشکا و اینکه پنج شهرستان دامغان، بجستان، بافق، زرند و زهک پیشتر طی تفاهم نامه ای اقداماتی را آغاز کرده اند اما بعدا این پیمان کمرنگ شده بود اطلاعاتی کسب کرده ام.
استاندار کرمان تاکید کرد: معتقدم این مسیر که قرار است از دامغان تا نقطه صفر مرزی در سیستان و بلوچستان امتداد یابد، به دلیل برخورداری از اشتراکات جغرافیایی، دسترسی یا نزدیکی به خطوط ریلی و نیز تفاوتهایی که در فرهنگ ها، آداب و رسوم در این پنج منطقه وجود دارد به قدر کافی جذابیت دارد تا ما به شکل گیری مسیر جدیدی در گردشگری کشور فکر و برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: اکنون که شهرستان زرند به اتفاق چهار شهرستان مهم از چهار استان مختلف این حرکت را آغاز کرده بودند می طلبد با تلاشی مضاعف به گونه ای عمل کنیم تا شاهد رونق صنعت گردشگری در مناطق کمتر دیده شده باشیم و قطعا ثمرات آن شامل تمام استانهای محور ذکر شده خواهد بود.
طالبی بیان کرد: توجه کردن به تمام وجوه گردشگری و نیز شکل دهی فرایند گردشگری از داخل شهرستانها به عنوان گامی مهم محسوب می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد زیرساختهای مناسب از جمله وظایف دستگاه های دولتی است افزود: هنر این است که بخش خصوصی، جذب سرمایه های سرگردان و هدایت آنها به سوی ایجاد و احداث مجموعه های گردشگری را تشویق و ترغیب کنیم و با قدرت هم از آنها حمایت شود.
آمادگی زرند و منافع عموم جامعه با پیمان گشکا
شهردار زرند نیز که این روزها میزبانی نخستین نشست شهرداران، اعضای شورای اسلامی شهرهای بجستان، زهک، بافق و دامغان را بر عهده دارد در مراسم معارفه مسئولان مرتبط با اهداف گشکا گفت: شهرها چنانچه در تمام بخش های اجتماعی و اقتصادی توانمند شوند منافعش به عموم جامعه سرایت خواهد کرد.

علی ضیاالدینی با اشاره به برنامه بازدید این مدیران از چند استان طی امروز ( پنجشنبه) از نقاط گردشکری کرمان از جمله باغ جهانی شاهزاده ماهان افزود: خوشحالیم که شهرداران و فعالان عضو گشکا در زرند و شهرستان کرمان حضور دارند و می توانیم به انتقال تجارب یکدیگر کمک کنیم.

وی این نشست را گامی محکم در راستای توسعه شهرهای عضو بر پایه اشتراکات جغرافیایی و تفاوتهای فرهنگی چ، آیینی و بهره گیری از مزیت های گردشگری کویر نام برد و عنوان کرد: از این پس ما بهعنوان شهرهای عضو پیمان یاد شده، روابط نزدیکتری خاهیم داشت و شهرداری زرند آماده است در تمام زمینه ها به این پیمان کمک کند.
شهردار زرند افزود: شهرداران به عنوان پدران یک خانواده مسئولیت سنگینی در قبال اعضای خانواده دارند و لذا هر بخشی از یک خانه و خانواده تقویت شود موجبِ رضایتمندی و رفاه اجتماعی تمام شهروندان خواهد شد و در نتیجه شهرداری ها نیز از این منافع بهره مند می شوند.
وی با تاکید بر درخواست استاندار کرمان برای احیای دوباره پیمان گشکا یادآور شد: ما قرار می گذاریم تا برای رفاه بیشتر شهروندانمان که ولینعمتان ما هستند هر آنچه لازم باشد را با اتحاد، یکدلی و با شعار رفاه و توسعه در بستر گردشگری به سرانجام برسانیم.
ضیاالدینی در ادامه بر ضرورت برگزاری هفته های گردشگری گشکا تاکید کرد و افزود: شهر زرند از هم اکنون برای این رویداد مهم اعلام آمادگی می کند.
از اجرای پیمان گشکا تا توسعه به دیگر کشورها
فرماندار شهرستان زرند نیز در نشست هم اندیشی شهرداران روسا و اعضای شورای اسلامی و نمایندگان میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی شهرهای عضو پیمان گشکا گفت: با تدبیر و تاکید استاندار کرمان بندهای این پیمان اجرایی خواهد شد و بهزودی نشست فرمانداران این گروه نیز برگزار می شود تا با تمام قدرت برای ایجاد مسیر جدید گردشگری کشور و اتصال آن به کشورهای دیگر از طریق شهرستان زهک( سیستان و بلوچستان) بکوشیم.
سیدرضا حسینی نژاد افزود: این ایده خلاقانه برای خلق ثروت در راستای شهرهای عضو پیمان گشکا است تا سهم خود را از درآمدهای مهم گردشگری بگیریم.

وی ضمن قدردانی از تلاشهای شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر زرند در کسب رضایتمندی مردم، پیشنهاد شهردار زرند برای برگزاری هفته فرهنگی گشکا در زرند را ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: آشنایی با فرهنگها، آداب و رسوم مردم، رونق صنایعدستی و گردشگری می تواند به شکلی زیبا و البته تاثیرگذار در این رویدادها اتفاق افتد.
وی افزود: همچنین فرصتی فراهم می شود تا شهروندان با حضور در این رویداد، جشنواره شبهای شاد و پرنشاطی را داشته باشند و زمینه آشنایی علاقهمندان به ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری فراهم آید لذا دستگاه اجرایی شهرستان نیز با تمام توان به آن رویداد کمک خواهد کرد.