شهرام احمدپور روز چهارشنبه در نشست کمیته توسعه مشارکتهای مردمی در خصوص هماهنگی برای برنامههای روز پنجاه به در قزوین، اظهار کرد: تلاش داریم تا این سنت تاریخی و کهن را که از دیرباز با مذهب و دین مردم این دیار پیوند خورده را با برگزاری برنامههای متنوع در جامعه نهادینه کنیم، از این رو برنامههای این روز باید در دستور کار تمامی ارگانها و دستگاههای اجرایی استان قزوین قرار گیرد.
وی ادامه داد: ورود سفیر تاجیکستان و میهمانانی از کشورهای مختلف به قزوین، اقامه نماز استسقاء (نمازی که برای آمدن باران خوانده می شود)، برگزاری جشنواره، اجرای کنسرت با حضور یکی از خوانندگان مطرح و برپایی نمایشگاه روستایی و عشایری برای این روز تدارک دیده شده است.
احمدپور تصریح کرد: هماهنگی خبرنگاران و تبلیغات روز ۵۰ به در قزوین در فضای مجازی و سطح شهر در دستور کار جدی قرار بگیرد و همچنین عوامل اورژانس، آتشنشانی و نیروی انتظامی نیز پای کار باشند.
به گفته این مسوول، حجم کار برای برگزاری این مراسم بسیار فشرده است و برنامه های در نظر گرفته شده باید جدی گرفته شود و تشریفات ورود میهمانان خارجی نیز به صورت خاص رعایت شود، چرا که اینگونه مراودات با کشورهای همسایه به بهانه برگزاری چنین مراسم هایی میتواند آورده اقتصادی نیز برای استان به همراه داشته باشد.
وی افزود: همچنین پنج مهمانسرای ادارات برای میهمانان خارجی در این روز آماده باشد و بازدید از اماکن تاریخی و همچنین شرکت آنان در مراسم پنجاهبه در صورت گرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: سرمایههای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی بسیار زیادی در شهر قزوین از گذشتههای دور تاکنون توسط مردم این دیار حفظ شده که باید همگی تلاش کنیم تا از این ظرفیتها غافل نشویم و همچنین باید شرایطی فراهم کنیم که چنین آیین و سننی مورد احترام و توجه بیشتری قرار گیرد.
براساس این گزارش، در نوزدهمین روز از اردیبهشت ماه هر سال و براساس یک سنت قدیمی، مردم قزوین همانند مراسم سیزده به در، در این روز با قدردانی از بارش های بهاری و نزولات آسمانی اقدام به برپایی آیین های سنتی از جمله نماز استسقاء می کنند، این مراسم همچنین در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.