به گزارش ایرنا، همواره در طول سالهای مختلف به شکل های مختلف راهکارهای حمایتی در قالب بسته ها و روش های متعدد برای سرمایه گذاران و آنانی که بنا داشته اند و دارند در عرصه تولید فعالیت کنند تعبیه می شود؛ البته این نوع حمایت بخشی از مسیری است که سرمایه گذاران برای پیمودن این راه به آن نیاز دارد.
برای همین منظور ستادها و جلسات مختلف در قالب ستاد تسهیل سرمایه گذاری در کشور و در هر استان تشکیل شد تا بتواند برای آن چاره اندیشی کند و به نوعی جلوی فراری شدن سرمایه گذاران از این عرصه را بگیرد.
طی سالهای اخیر محتوای شعارهای اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب مسائل و موضوعات اقتصادی بوده است، با این حال سمت و سوی اساسی این شعارها رونقبخشی به تولید و ثروتآفرینی از این محل بوده است، شعار امسال را نیز رهبری با عنایت به جهت گیریهای سرمایه در اختیار مردم و گسیل آن به بازارهای موازی و جلوگیری از تشدید آثار مخرب و زیانبار آن در بخش تولید و اشتغال برای سال جاری انتخاب کردهاند.
در راستای تحقق شعارهای تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر ساز و کارهایی هم در سطح ملی و هم در سطح استانی تشکیل شده است که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از جمله این ساز و کارها است.
فعالان اقتصادی بر این باورند که رونق بخشی اقتصاد نیازمند ورود جدی تر بخش خصوصی است و خوشبختانه مدیران متولی مازندران اهتمام ویژه ای در این راستا داشته به گونه ای که صنایع بزرگ کشوری در این استان توسط بخش غیردولتی اداره می شوند و حتی به دفعات نیز به عنوان کارآفرینان، تولید کنندگان و صادر کنندگان نمونه کشوری معرفی و تجلیل شده اند.
تشدید نظارت، ابزار سوق دهی تسهیلات به سمت اشتغال
استاندار مازندران نیز چندی پیش به این موضوع اشاره کرد و گفت: مازندران تشنه سرمایه گذاری های بخش خصوصی است و هر سرمایه گذاری که اهلیت آن ثابت شود ظرف مدت یک هفته کار اداری آن انجام می شود.
مهدی یونسی رستمی افزود: سرمایه گذاری قلب تپنده تولید است و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب سرمایه گذاری برای تولیدیک شعار نیست بلکه یک راهبرد اساسی است.
وی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری برای تولید یک راهبرد اساسی معرفی شود کشور به سوی توسعه پایدار، اشتغال زایی و خودکفایی پیش می رود.
استاندار مازندران ادامه داد: در چند ماه اخیر گره های کور و کاغذ بازی های وقت گیر را پیش روی سرمایه گذاران حذف و مسیر همواری را برای آنها رقم زدیم.
مقام عالی دولت در مازندران تصریح کرد: هر سرمایه گذاری که به ما مراجعه کند بر خلاف روش اداری قبلی، در سه یا چهار جلسه در کارگروه ویژه تصمیم قطعی گرفته و مسیر برای سرمایه گذاری هموار می شود.
وی افزود: اعتقادم بر آن است که مسوولان نظام، فقط باید سیاست گذاری و نظارت را مد نظر داشته باشند و بقیه کارها بر عهده سرمایهگذار و تولید کننده است و در کنار آن امنیت اقتصادی سرمایه گذار باید حفظ شود.
یونسی رستمی با اشاره به این مطلب که در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی محدودیتی نداریم، اظهار کرد: با تشدید نظارت ها به واحدهای تسهیلات پرداخت می شود که در مسیر تولید سرمایه گذاری شود.
پرهیز از نگاه شعاری برای سرمایه گذاری در مرکز مازندران
در همین راستا و تلاش برای تحقق شعار سال فرماندار مرکز استان مازندران در نشست با سرمایه گذاران فعال شهرستان در حوزه دامپروری و کشاورزی مسائل و موضوعات این بخش را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
فرماندار ساری عنوان کرد: بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال، مجموعه های اداری موظف هستند بستر سرمایهگذاری را در حوزههای مولد بهویژه کشاورزی و دامپروری فراهم کنند.
محمدعلی نوبخت، کشاورزی و دامپروری را حوزه موثر و مهم کشور برشمرد و ادامه داد : علاوه بر اشتغالزایی، معیشت و امنیت اقتصادی جامعه را نیز به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه حمایت از سرمایهگذاران، کلید پیشرفت اقتصادی و تقویت تولید ملی است افزود: از هر طرحی که منجر به افزایش تولید و اشتغال پایدار در مرکز استان شود حمایت میکنیم.
فرماندار شهرستان ساری اظهار داشت: نگاه ما به سرمایهگذاری، نگاه شعاری و سطحی نیست؛ بلکه حمایت واقعی از سرمایهگذاران با ایجاد زیرساخت، تسهیل صدور مجوزها، همراهی با نهادهای مالی و رفع موانع پیشروی تولید در دستور کار ما قرار دارد.
وی تقویت تعامل بین دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی در روند صدور مجوزها، واگذاری زمین، تامین منابع آب و انرژی و ارائه تسهیلات را از جمله راهکارهای حمایت واقعی و موثر برای سرمایه گذاران در این شهرستان برشمرد.
فرماندار ساری در پایان با اشاره به رویکرد دولت در تحقق شعارسال، از همه فعالان اقتصادی، نخبگان و کارآفرینان دعوت کرد تا با اعتماد به ظرفیتهای داخلی، برای سرمایهگذاری در حوزههای اولویتدار شهرستان ساری وارد عمل شوند.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
همچنین رییس کل دادگستری مازندران چندی پیش با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاری و تولید گفت: برای تحقق شعار سال باید برنامه ریزی کرد.
عباس پوریانی این مطلب را در جلسه شورای قضائی استان عنوان و بر تسریع در رسیدگی به پروندهها تاکید کرد و افزود: باید ضمن در نظر گرفتن سرعت و دقت لازم، از اطاله دادرسی در رسیدگی به پروندهها جلوگیری شود.
وی توجه ویژه به مسائل خاص و مهم استان را مورد توجه قرار داد ادامه داد: : یکی از موارد مهم مبتلابه استان، مرتبط با افرادی است که زمین برای سرمایه گذاری به آنها واگذار شده ولی تاکنون اقدامی برای سرمایه گذاری صورت ندادهاند که موضوع مذکور باید پیگیری و تعیین تکلیف شود.
پوریانی تصریح کرد: قطعاً از سوی دستگاه قضائی استان ضمن جمع آوری مدارک و مستندات لازم، با افرادی که با اقدامات خود به بیت المال خسارت وارد کنند، بدون تعارف و مماشات، برخورد جدی، قاطع و قانونی خواهد شد.
رئیس کل دادگستری مازندران بر لزوم تحقق بخشیدن به شعار سال تاکید کرد و با اشاره به حمایت دستگاه قضائی از سرمایه گذاری و تولید در استان، گفت: باید ضمن شناسایی افرادی که از اهلیت لازم بر سرمایه گذاری در استان برخوردار هستند، حمایت قضائی لازم از سرمایه گذاری و تولید در مازندران صورت گیرد و بحث اشتغالزایی در استان تقویت شود.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.