جمع‌سپاری سه هزار میلیارد ریالی مردم از شرکت‌های دانش‌بنیان گره‌گشایی کرد

جمع‌سپاری سه هزار میلیارد ریالی مردم از شرکت‌های دانش‌بنیان گره‌گشایی کرد

 مشهد-ایرنا-رییس و عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: حدود سه هزار میلیارد ریال توسط مردم برای حمایت و گره‌گشایی از کار شرکت‌های دانش بنیان کشور پارسال جمع‌سپاری شد.

محمدصادق خیاطیان یزدی روز چهارشنبه در حاشیه گردهمایی معاونان و مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با هدف بررسی زیست‌بوم نوآوری استان خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که مردم می توانستند این پول های خرد خود را در راه های دیگر مانند خرید طلا و ارز هزینه کنند ولی با جمع سپاری مالی گره از کار شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری باز کردند.

اصطلاح «جمع‌سپاری» که در سال 2006 ابداع شد، روشی است برای تجمیع منابع مالی خرد با هدف تأمین مالی افراد حقیقی، شرکت‌ها، سازمان‌ها، صندوق‌ها، طرح‌ها، تولیدات و گروه‌ها که از فضاهای آنلاین و پرداخت‌های الکترونیکی استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: با جمع سپاری مالی توسط مردم برخی از شرکت‌های دانش بنیان که سرمایه در گردش نیاز داشتند و یا ۶۰ درصد زیرساخت خود را تکمیل کرده بودند به بهره‌برداری رسیدند، این در حالی است که برخی از این شرکت ها توانستند سود بیش از ۴۰ درصد را به مخاطبان خود بپردازند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۳۸۰ مجلس شورای اسلامی سعی کرد تا با ایجاد قوانین حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کند و در این خصوص اقدام های مناسبی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: زیست بوم فناوری خراسان رضوی اکنون در حال بالغ شدن است و با وجود برخی مشکلات توانسته فضای مناسبی را با حضور بازیگران اصلی این حوزه شامل دانشگاه ها، پارک علم و فناوری، شتاب دهنده ها و صنایع استان فراهم کند.

خیاطیان ادامه داد: استان خراسان رضوی با وجود حضور۶۰۰ شرکت دانش بنیان رتبه سوم کشور را دارد و این در حالی است که این استان می‌تواند تعداد شرکت های خود را به هزار مورد برساند.

به گفته وی، در این مسیر با هم افزایی و تعامل مناسب بین اجزای مختلف این شبکه در زیست بوم فناوری، حتماً به نتیجه مناسب خود خواهد رسید.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ خدمت توسط این صندوق به شرکت های دانش بنیان ارائه می شود، گفت: با توجه به نقشه جامع علمی کشور که بر اساس سیاست گذاری کلان تهیه شده است باید اولویت ها را شناسایی و دسته بندی کنیم و شرایط حمایتی از شرکت های دانش بنیان برنامه ریزی و هدایت شود.

وی اضافه کرد: از این رو در استان خراسان رضوی با توجه به زیرساخت ها می توان موضوعاتی همچون انرژی، امنیت غذایی و صنایع مرتبط، میکرو الکترونیک، سلول‌های بنیادین و هوش مصنوعی را مورد توجه قرار داد.

خیاطیان گفت: شعار امسال با توجه به رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص سرمایه گذاری برای تولید مطرح شده است و در این حوزه شرکت های دانش بنیان از مصادیق این رهنمود هستند.

وی با اشاره به تعریف چند بسته سرمایه گذاری و معرفی فرصت ها برای شرکت های دانش بنیان افزود: یکی از برنامه های صندوق این است که ضمانت شرکت های دانش بنیان خرد را بپذیریم تا مشکل دریافت تسهیلات آنها از بانک‌ها به نتیجه برسد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور سهم اقتصاد دانش بنیان حدود هفت درصد تولید ناخالص ملی تعریف شده ولی اکنون این سهم در حدود یک درصد بیان شده است، در حالیکه برخی از شرکت های دانش بنیان ممکن است تاثیر کمی در اقتصاد داشته باشند ولی آنها با ساخت قطعات تحریمی که شرکت های پتروشیمی با گردش مالی بالا به آن نیاز دارند، در چرخه اقتصادی کشور و تکمیل این زنجیره نقش آفرین هستند.

وی همچنین به تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت های دانش‌بنیان‌ خراسان رضوی از سوی صندوق نوآوری اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی این صندوق حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است و شرکت‌ها مبتنی بر برنامه‌ها و طرح‌های خود، مشمول دریافت خدمات از صندوق نوآوری و شکوفایی می‌شوند.

گردهمایی معاونان و مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی کشور از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت ماه در مشهد در حال برگزاری است.

 

 منبع خبر