به گزارش ایرنا، محمد مرادی عصر سه شنبه در «نشست مدیریت بحران در ناترازیهای آب و برق» در سالن اجتماعات شرکت آب و فاضلاب اصفهان ابراز کرد: امسال از اوایل اردیبهشت با افزایش بیسابقه بار شبکه برق سراسری به دلیل استفاده گسترده از وسایل سرمایشی در پی گرمای غیرمنتظره این روزها مواجه بودیم.
وی ادامه داد: امسال تعمیرات دوره ای برخی نیروگاههای حرارتی که در زمسنان به دلیل کمبود گاز با سوخت دوم راه اندازی شدند به درازا کشیده شده و تا اواخر خرداد ادامه دارد، ضمن آن که به دلیل تداوم خشکسالی تنها یک سوم ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: تلاش میشود با سرعت بخشیدن به تعمیرات دوره ای و سالیانه نیروگاهها تا اوایل خرداد همه آن ها وارد مدار شوند که البته ورود همه ظرفیت نیروگاهی نیز جوابگو مصرف برق نیست زیرا رشد سالیانه مصرف برق در ایران، این ناترازی را هر سال تشدید می کند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان تصریج کرد: به منظور مدیریت بحران ناترازی برق، برنامهریزیهایی برای قطعیهای ۲ ساعت در روز برای بخش خانگی و یک روز در هفته برای شهرکهای صنعتی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به برخی خاموشی های روز گذشته در سطح استان گفت: دیروزی به دلیل افزایش بی سابقه مصرف برق بویژه در جنوب کشور، استان اصفهان شاهد قطعیهای خارج از برنامه بود که دلیل اصلی آن شدت گرما، ناترازی شدید در سطح ملی و قطعی خودکار رله های فرکانسی بود.
مرادی گفت: امسال شرکت توزیع برق استان اصفهان با شهرکهای صنعتی برای کاهش بار شبکه به توافق رسیده است و واحدهای صنعتی می توانند با جابجایی روز تعطیل خود، در برنامه های کاهش بار شبکه به نحوی مشارکت کنند که کمترین افت تولید را متحمل شوند.
وی یادآور شد: رفع کامل ناترازی انرژی در کشور زمانبر است و نیازمند توسعه زیرساختها است و در استان اصفهان کارگروه ویژه انرژی به دستور استاندار تشکیل شده و تدوین نقشه راهی برای جلب سرمایهگذاری در زمینه تولید انرژی و کاهش ناترازی را در دستور کار دارد.
وی گغت: امسال بر اساس مصوبات ادارات ملزم به کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق و تامین ۲۰ درصد از نیاز خود از طریق نیروگاههای خورشیدی هستند و ادارات متخلف با قطع برق مواجه خواهند شد.
وی تاکید کرد: ادارات و دستگاههای اجرایی ملزم به تامین برق اضطراری برای بخشهای حساس و خدمات رسان به مردم هستند و بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و شورای تامین استان، قطعی برق نباید در خدمت رسانی آن ها خللی ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان گفت: اولویت این شرکت توزیع که یکی از شرکت های توزیع بزرگ در سطح کشور است، پایداری شبکه و اطلاعرسانی دقیق به مشترکان می باشد و امیدواریم که با همکاری همه دستگاهها و صرفهجویی شهروندان، قطعیهای اضطراری به حداقل برسد.
مرادی یادآور شد: از فرمانداریهای استان خواسته شده است با تشکیل گشتهای ویژه، مصرف برق ادارات شهرستان های خود را نظارت و با متخلفان برخورد کنند.
وی یادآور شد: تبدیل موتور کولرهای آبی معمولی به موتورهای کممصرف (BLDC) می تواند مصرف برق این کولرها را تا ۷۰ درصد کاهش دهد و هزینه تبدلیل این موتورها در حدود ۸۰ میلیون ریال است، البته راه هایی مانند استفاده از سایه بان نیز می تواند تاثیر مثبتی بر عملکرد کوارهای آبی داشته باشد و ساعت روشن ماندن آن ها را کاهش دهد.
به گزارش ایرنا، نشست «مدیریت بحران در ناترازیهای آب و برق» صبح و بعد از ظهر سه شنبه به میزبانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان برگزار شد و نمایندگان آبفا، شرکت های توزیع برق استان و شهرستان و معاونان فرمانداری های شهرستان های استان در آن حضور داشتند.