تفاهم‌نامه گردشگری ایران و پاکستان تدوین می‌شود

تفاهم‌نامه گردشگری ایران و پاکستان تدوین می‌شود

 تهران- ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با معاون ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور میراث ملی و فرهنگ، با تاکید بر گسترش همکاری‌های راهبردی از تدوین نقشه راه پنج‌ساله گردشگری ایران و پاکستان خبر داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی و اطلاع رسانی، سیدرضا صالحی‌امیری امروز (سه‌شنبه) در حاشیه نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه دی‌هشت در قاهره، با حذیفه رحمان، معاون ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور میراث ملی و فرهنگ دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به استقبال گسترده مردم ایران از زائران و گردشگران پاکستانی، گفت: ایران خانه دوم مردم پاکستان است. ما مرزهای خود را برای تسهیل در تردد زائران پاکستانی بسیج کرده‌ایم و امکاناتی از جمله اقامتگاه‌ها و رستوران‌ها در مرزهای میرجاوه و ریمدان راه‌اندازی شده‌اند.

امیری با تأکید بر اشتراکات عمیق فرهنگی، مذهبی و تاریخی میان دو ملت افزود: هرچه روابط دو کشور در حوزه گردشگری مذهبی، طبیعی، دریامحور و کویرگردی تقویت شود، به نفع هر دو ملت خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان ایران در حوزه گردشگری، گفت: ایران تنها کشور دنیاست که هر ۲۰ نوع گردشگری شناخته‌شده را در خود جای داده است؛ از میراث‌فرهنگی با بیش از یک میلیون اثر ثبت‌شده تا طبیعت‌گردی، گردشگری دریایی، کویری، جنگلی و حتی گردشگری معنوی.

صالحی‌امیری همچنین پیشنهاد امضای یک تفاهم‌نامه پنج‌ساله همکاری‌های گردشگری را مطرح کرد و اظهار داشت: ضروری است یک نقشه راه جامع با مشارکت دولت‌ها، بخش خصوصی، آژانس‌ها، خطوط هوایی و فعالان رسانه‌ای تدوین شود. آمادگی داریم این تفاهم‌نامه را در تهران یا اسلام‌آباد امضا کنیم.

او از وزیر پاکستانی برای حضور در نشست جهانی «گردشگری شهری» با حضور دبیرکل سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در تهران نیز دعوت کرد.

آماده امضای تفاهم‌نامه و توسعه گردشگری دوجانبه هستیم

حذیفه رحمان نیز با استقبال از پیشنهادات وزیر میراث‌فرهنگی ایران، گفت: ما آمادگی داریم پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری را از طرف ایران دریافت و بررسی کنیم تا به امضای نهایی برسد.

او با اشاره به علاقه‌مندی گسترده مردم پاکستان برای سفر به ایران، به‌ویژه با هدف زیارت، افزود: ایران از محبوب‌ترین مقاصد زیارتی در میان پاکستانی‌هاست. همکاری با ایران به ما امکان می‌دهد جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی کشورمان را نیز به مردم ایران معرفی کنیم.

وی تأکید کرد: برای ما روشن است توسعه روابط گردشگری می‌تواند به تقویت دوستی میان ملت‌ها منجر شود. ما آماده‌ایم در نشست جهانی آینده در تهران شرکت کنیم و گام‌های عملی برای اجرایی‌کردن این همکاری برداریم.

 

 منبع خبر