بهمن جوشن روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش دما و فراهم شدن امکان رشد و تکثیر انواع حشرات، از احتمال شیوع بیماری تب سه روزه (BEF) در بین دامهای سنگین استان هشدار داد و اظهار کرد: این بیماری ویروسی و واگیردار در بین گاو و گاومیش است که از طریق گزش و نیش بندپایان و حشرات ناقل ویروس به دامها منتقل میشود.
جوشن افزود: بیماری تب سه روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل انتقال به انسان است که تنها در دام سنگین بروز میکند.
وی مهمترین علائم این بیماری را تب بالا، لرزش، بیاشتهایی، افزایش تعداد تنفس، آبریزش از بینی، دهان و چشم، کاهش تولید شیر، لنگش و زمینگیر شدن حیوان عنوان کرد و گفت: گسترش این بیماری بستگی به جمعیت حشرات ناقل، شدت و مسیر بادهای غالب فصلی دارد که موجب انتقال حشرات به سایر مناطق میشود.
معاون سلامت دامپزرشکی خوزستان توضیح داد: توجه نداشتن به توصیههای پیشگیرانه دامپزشکی میتواند موجب ابتلای دامها و ایجاد خسارتهای اقتصادی به دامداران شود که در این شرایط، واکسیناسیون صرفاً به عنوان تنها روش مؤثر کنترل تب سه روزه در دنیا مطرح است و باید دامداران به آن توجه ویژهای داشته باشند.
جوشن حمل و نقل دام با اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی را در کنترل کلیه بیماریهای دامی حائز اهمیت دانست و گفت: رعایت بهداشت دام، نظافت و ضدعفونی و سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دامها، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آبهای سطحی و راکد در اطراف مراکز نگهداری دامها از جمله اقداماتی است که برای پیشگیری از این بیماری باید دامداران به آنها توجه ویژهای داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه واکسن تب سه روزه به اندازه کافی در سطح استان خوزستان موجود است افزود: واکسن تب سه روزه باید توسط دامداران یا مجتمعهای دامداری از مراکز مایهکوبی مجاز تهیه شود.
معاون سلامت دامپزشکی استان خوزستان در پایان از روستاییان و دامداران درخواست کرد: درصورت مشاهده علایم در دامهای خود، مراتب را هر چه سریعتر به کارشناسان دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.