به گزارش روز سهشنبه خبرنگار ایرنا، روابط عمومی دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اهداف و موضوعاتی که توسط نمایندگی دائم این کشور به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت در جلسه غیرعلنی امروز این شورا مطرح شد را در قالب بیانیه اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز مشورتهای غیرعلنی را تحت دستور جلسه «مسئله هند و پاکستان» برگزار کرد. این جلسه برای بحث در مورد وخامت اوضاع امنیتی منطقهای، تشدید تنشها بین هند و پاکستان و وضعیت جامو و کشمیر برگزار شد.
این جلسه به درخواست پاکستان و با توجه به اقدامات یکجانبه اخیر هند و اظهارات تحریکآمیز که خطر رویارویی نظامی را به طور قابل توجهی افزایش داده و صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را تهدید کرده است، تشکیل شد.
در طول این جلسه، اعضای شورا نگرانی عمیق خود را از خطر فزاینده تشدید تنشها در جنوب آسیا ابراز و بر لزوم فوری خویشتنداری و کاهش تنش تأکید کردند.
آنها گفتوگو و دیپلماسی را برای کاهش تنشها و جلوگیری از رویارویی و درگیری نظامی و حل مسالمتآمیز مسائل خواستار شدند.
به گفته وزارت امور خارجه پاکستان، چندین عضو شورای امنیت تأکید کردند که اختلاف دیرینه جامو و کشمیر ریشه بیثباتی منطقهای است و باید مطابق با قطعنامههای مربوطه شورای امنیت و آرمانهای مردم کشمیر حل شود.
بسیاری از اعضای شورا با اشاره به تعلیق پیمان مشترک آب توسط هند، بر احترام به قوانین و تعهدات بینالمللی تأکید کردند.
عاصم افتخار احمد نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل متحد در جلسه توجیهی خود با اعضای شورای امنیت، اقدامات تحریکآمیز هند، از جمله اقدامات یکجانبه اعلام شده در ۲۳ آوریل و موضعگیری نظامی تهاجمی آن را برجسته کرد و هشدار داد که این اقدامات غیرقابل توجیه و خطرناک هستند و میتوانند منجر به عواقب فاجعهباری شوند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از اطلاعاتی مبنی بر تهدید قریبالوقوع اقدام نظامی هند علیه پاکستان مطلع شدند.
پاکستان تصریح کرد که به شکل کامل آماده دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود است و در صورت هرگونه تجاوز، حق ذاتی و مشروع خود برای دفاع را که در منشور سازمان ملل متحد آمده است، اعمال خواهد کرد؛ با این حال، پاکستان بار دیگر تأکید کرد که به دنبال تشدید تنش نیست.
پاکستان قاطعانه ادعاهای بیاساس هند مبنی بر ارتباط آن کشور با حمله ۲۲ آوریل در کشمیر تحت کنترل هند را رد و تأکید کرد که اتهامات بیاساس دهلینو بدون هیچ تحقیق یا مدرک معتبری مطرح شده است.
در این جلسه تأکید شد که نباید اجازه داده شود از چنین حوادثی برای توجیه تجاوز یا نقض قوانین بینالمللی استفاده شود.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان، در این جلسه موضوعی که اسلامآباد آن را «دخالت هند در تروریسم دولتی علیه پاکستان و ترورهای هدفمند در این کشور» خواند، مطرح شده است.
اعضای شورا همچنین در مورد تصمیم یکجانبه هند برای تعلیق پیمان تاریخی سند بین دو کشور، یک توافقنامه الزامآور قانونی که با میانجیگری بانک جهانی منعقد شده بود، مطلع شدند.
پاکستان هشدار داد که هرگونه تلاشی برای انسداد یا انحراف جریان طبیعی سهم خود از آبهای رودخانه، یک اقدام جنگی محسوب میشود.
پاکستان از پیشنهادات دبیرکل سازمان ملل متحد برای ارائه مساعی جمیله خود و اعضای شورا برای گفتوگو و کاهش تنش و تشدید تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها استقبال کرد.
وزارت امور خارجه پاکستان افزود: ضروری است که جامعه بینالمللی به ویژه شورای امنیت با فوریت و مسئولیتپذیری برای جلوگیری از هرگونه درگیری که میتواند عواقب فاجعهباری برای جنوب آسیا و فراتر از آن داشته باشد، اقدام کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته طی دومین تماس تلفنی خود با نخست وزیر پاکستان بر آمادگی مجدد خود برای میانجی گری و کمک به کاهش تنشها بین اسلامآباد و دهلینو تاکید کرد.