هیچ مرجع علمی پیش‌بینی دقیق زلزله تهران را تایید نکرده است

هیچ مرجع علمی پیش‌بینی دقیق زلزله تهران را تایید نکرده است

 تهران بزرگ - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با رد برخی اظهارات کذب راجع به وقوع زلزله مهیب در تهران طی روزهای آینده گفت: وقوع زلزله در تهران با این سطح از قطعیت، ادعایی غیرعلمی و غیرکارشناسی است و کسی که چنین موضوعی را مطرح کرده اطلاعات‌ آن نادرست است.

به گزارش ایرنا، شنبه شب (۱۳ اردیبهشت) زمین‌لرزه‌ای در عمق هشت کیلومتری زمین به شدت چهار ریشتر در استان البرز رخ داد، این زمین‌لرزه هیچ خسارتی دربرنداشت. پس از این زمین‌لرزه، شایعات متعددی که حکایت از وقوع زمین‌لرزه مهیبی در تهران در فضای مجازی در حال باز نشر است، گفته می‌شود این زلزله پس‌لرزه وقوع زلزله‌ای مهیب در تهران است.

سیدکماالدین میرجعفریان روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هنوز هیچ مرجع علمی توانایی پیش‌بینی دقیق زلزله را پیدا نکرده است و زمان دقیق رخداد زلزله در تهران مشخص نبوده و به طور دقیق قابل اعلام نیست. با توجه به شواهد و الزامات موجود باید آمادگی‌های لازم در سطح عمومی و دستگاهی فراهم شود و همه شهروندان از آموزش‌های لازم مقابله در برابر زلزله برخوردار شوند.

هیچ مرجع علمی پیش‌بینی دقیق زلزله تهران را تایید نکرده است
سید کمالدین میرجعفریان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران

وی با اشاره به برگزاری مستمر مانورهای زلزله در مدارس و نیز اماکن عمومی یادآور شد: اقدامات آمادگی مقابله با زلزله موجب افزایش آگاهی شهروندان در مواجهه با این بلای طبیعی می‌شود.

معاون استاندار تهران در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی در استان تهران برای مقابله با زلزله احتمالی انجام شده است؟ تاکید کرد: علاوه بر برگزاری مداوم مانورهای زلزله، برخی زیرساخت‌های مرتبط با اسکان اضطراری بروزرسانی شده‌اند هر چند این این اقدامات باید بطور مستمر ادامه یابند و تنها آگاهی بخشی‌ها به برگزاری مانورها محدود نشوند.

وی با اشاره به اینکه آمادگی در برابر زلزله نیازمند مشارکت گسترده مردم است، ‌ گفت: به همین منظور از شهروندان درخواست می‌شود تا اخبار مربوط به زلزله را حتما از طریق رسانه‌های رسمی دنبال کنند و به اخبار غیررسمی و فضای مجازی درباره زلزله اعتماد نکنند.

میرجعفریان همچنین تاکید کرد: مردم باید از طریق مراجع قانونی همانند جمعیت هلال احمر و رسانه‌های رسمی آموزش‌های لازم برای مقابله با زلزله را دریافت کنند تا بتوانند در شرایط بحرانی و وقوع زلزله فضایی امن برای خانواده خود ایجاد کنند.

هیچ مرجع علمی پیش‌بینی دقیق زلزله تهران را تایید نکرده است
خسارت ناشی از وقوع زلزله

به گزارش ایرنا، نتیجه بررسی‌ها نشان می دهد آخرین زلزله مهیب تهران ۱۷۴ سال پیش در اثر حرکت گسل مشاء و با بزرگی ۷.۱ ریشتر رخ داده است البته در این فاصله در سال‌های ۱۳۰۹، ۱۳۲۶، ۱۳۳۴، ۱۳۶۲ چند زمین‌لرزه در تهران احساس شده که تنها از نظر ارتباط با گسل مشاء اهمیت دارد.

براثر این زلزله مناطق شمیرانات و دماوند تقریبا به طور کامل ویران شده و حدود ۷۰ روستا در شرق جاجرود از بین رفته است به طوری که گفته می‌شود در پایتخت حتی یک خانه هم از آسیب زلزله در امان نمانده است؛ بخشی از کاخ و بازار فروریخته و ساختمان سفارت بریتانیا به‌سختی آسیب دیده است.

اگر چه در این زمان آمار درستی از جمعیت آن دوره شهر وجود ندارد، اما براساس برخی گزارش‌ها در پهنه شمیرانات ۴۵‌ هزار نفر کشته شدند، شاید در تاریخ حیات تهران این بزرگترین زلزله‌ای باشد که در دوران حکومت قاجار به وقوع پیوسته است.

 

 منبع خبر