به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز دوشنبه در جلسه شورای صادرات مازندران در ساری اظهار کرد: مازندران با تکیه بر ظرفیتهای اقتصادی خود و حمایت از تولیدکنندگان، توانسته است میزان صادرات غیرنفتی را در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به ۷۸۴ هزار تن برساند که نشان از رشد پایدار و توسعه صادرات دارد.
وی بیشترین سهم از صادرات استان را متعلق به فرآوردههای لبنی (۲۶ درصد)، مواد پلاستیکی (۱۳ درصد)، سیمان (۷ درصد) و فلزات مصنوعی (۶.۲ درصد) اعلام کرد و افزود: همچنین دیگر محصولات صادرشده شامل مرکبات، کیوی، محصولات معدنی، ماشینآلات، آبمیوه و پوره، محصولات شیمیایی و مرغ منجمد است ...
یونسی رستمی تصریح کرد: کشورهای هدف صادراتی مازندران شامل عراق، روسیه، پاکستان، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان، ازبکستان، امارات، افغانستان و ترکیه هستند.
وی خاطرنشان کرد: حضور صادراتی مازندران بیانگر حضور رقابتپذیر استان در بازارهای منطقهای است.
استاندار مازندران ضمن تأکید بر حمایتهای دولت چهاردهم از بخش صادرات، افزود: با برنامهریزیهای انجامشده، در تلاشیم تا روند رشد صادرات غیرنفتی را حفظ کنیم و زمینه توسعه بیشتر تجارت بینالمللی را فراهم آوریم.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است. منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۶۹ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.