به گزارش روز یکشنبه ایرنا، صبح امروز، سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت فلسطین و در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، یگان موشکی ارتش یمن با استفاده از یک موشک بالستیک فراصوت، فرودگاه بنگوریون واقع در یافا (تلآویو) را هدف قرار داده است.
این موشک به هدف خود اصابت کرد و موجب ایجاد اخلال جدی در پروازهای داخلی و بینالمللی شد.
یحیی سریع افزود که سامانههای پدافندی آمریکایی و صهیونیستی در مهار این حمله ناتوان بودند و این امر منجر به فرار بیش از سه میلیون صهیونیست به پناهگاهها و توقف کامل فعالیت فرودگاه برای بیش از یک ساعت شده است.
وی همچنین هشدار داد که فرودگاه بنگوریون همچنان ناامن است و شرکتهای هواپیمایی نباید به آن پرواز کنند.
به دنبال این حادثه، خطوط هوایی بینالمللی یکی پس از دیگری پروازهای خود به مقصد تلآویو را لغو یا تعلیق کردند که نشانهای از بحرانی شدن وضعیت امنیت پرواز در آسمان سرزمینهای اشغالی است.
همزمان با انتشار خبر این حمله، رسانههای صهیونیستی و آمریکایی به بررسی ابعاد نظامی و امنیتی آن پرداختند.
روزنامه «یدیعوت آحارنوت» نوشت که در ابتدا موشکی از سامانه «پیکان» برای رهگیری شلیک شد، اما در انجام مأموریت خود ناکام ماند؛ پس از آن نیز موشکی دیگر از سامانه آمریکایی «ثاد» شلیک شد که آن هم موفق به مهار تهدید نشد.
اما نیویورک تایمز، این عملیات را یکی از بزرگترین شکستهای پدافندی رژیم صهیونیستی خواند و اذعان کرد که موشک یمنی با عبور از تمام سامانههای دفاعی، به عمق تلآویو رسید.
شبکه خبری آمریکایی «سیانان» نیز در گزارشی تحلیلی به بررسی حمله موشکی اخیر یمن به فرودگاه بنگوریون پرداخت و آن را نشانهای از ضعف سامانههای دفاعی رژیم صهیونیستی و ناکامی تلاشهای آمریکا در تضعیف توانمندی نظامی یمنیها ارزیابی کرد.
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی در رهگیری موشکی که از سوی یمن به سمت یکی از مهمترین فرودگاههای این رژیم شلیک شده بود، ناکام ماند؛ اتفاقی که ابعاد شکست پدافند چندلایه آن را بیش از پیش نمایان ساخت.
«سیانان» تأکید میکند که این رخداد، محدودیتهای تلاشهای مستمر آمریکا برای مهار قدرت نظامی یمن را آشکار کرده است.
این شبکه خبری همچنین نوشت که موشک شلیکشده از سوی نیروهای یمنی، ضمن عبور از لایههای دفاعی رژیم صهیونیستی، حفرههای امنیتی این رژیم را بهویژه در یکی از حساسترین و امنترین نقاطش، یعنی فرودگاه بنگوریون، نمایان کرده است.
به گزارش سیانان، این حمله میتواند پرسشهای جدی را در خصوص میزان توانایی اسرائیل در مقابله با حملاتی از این دست، آنهم با وجود بهرهمندی از سامانههای دفاع موشکی پیشرفته و پرهزینه، در افکار عمومی و نهادهای امنیتی مطرح کند.
«یوسی یهوشع» تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی نیز در صفحه شخصی خود نوشت که مقامات ارشد صهیونیستی اذعان دارند این موشک مدل جدید یا منحصر بهفردی نبوده و ارتش در گذشته موشکهای مشابه را رهگیری کرده است، اما اینبار موشک «پیکان ۳» به هدف اصابت نکرد.
وی افزود: تحقیقاتی برای بررسی وجود احتمالی نقص فنی یا خطای انسانی در جریان است، گرچه هیچ مشکلی در شناسایی هدف وجود نداشته است؛ مساله این است که سامانه «ثاد» نیز بهعنوان لایه دوم دفاعی عمل کرد اما آن هم در رهگیری شکست خورد.
«آوی اشکنازی» تحلیلگر نظامی روزنامه «معاریو» نیز با اشاره به پیامدهای حمله اخیر یمنیها به فرودگاه بنگوریون اظهار داشت: «یمن تنها به زدن نماد اسرائیل بسنده نکرد، بلکه با این حمله، ما را از سایر نقاط جهان منزوی کرد.»
وی تأکید کرد: زمانی که شرکتهای هواپیمایی بینالمللی پروازهای خود به مقصد فرودگاه بنگوریون را متوقف میکنند، ما—چه بخواهیم و چه نخواهیم—در انزوا قرار میگیریم.
این رخداد در حالی صورت گرفته است که رژیم صهیونیستی برای مقابله با تهدیدات هوایی از سوی محور مقاومت، یک سپر دفاعی چندلایه متشکل از سامانههای آمریکایی و بومی را طی سالها توسعه داده است.
این سامانهها عبارتاند از؛ «گنبد آهنین» برای مقابله با موشکهای کوتاهبرد، «فلاخن داوود» برای موشکهای میانبرد، «پیکان» برای رهگیری موشکهای دوربرد، «پاتریوت PAC-۲ و PAC-۳ و «ثاد» که سامانه آمریکایی نسل پنجم برای مقابله با تهدیدات دوربرد است.
با این وجود، عبور موشک یمنی موسوم به «فلسطین ۲» از تمام این سامانهها و اصابت آن به تلآویو نشان میدهد که هیچیک از این لایهها در برابر تهدیدات فراصوتی مؤثر نبودهاند.
در همین زمینه، سرتیپ «عابد الثور» تحلیلگر و کارشناس نظامی یمنی در گفتوگو با مجله «البلاد» تأکید کرد که ارتش یمن اکنون توان گسترش عملیات تهاجمی خود به مراحل پیشرفته و فراتر از انتظار دشمن را دارد.
وی اظهار داشت: استفاده از موشکهای هایپرسونیک علیه رژیم صهیونیستی حامل این پیام مهم است که عملیات نظامی ما محدود نبوده و روزبهروز گسترش مییابد.
وی با بیان اینکه ارتش یمن موفق شده است منبع تهدید را بهدرستی شناسایی و تحلیل کند، افزود: یمنیها با درک کامل از مفاهیم بازدارندگی و توازن قوا، دقیقترین سلاحها را در زمان مناسب بهکار میگیرند و توانستهاند با اتکا به موشکهای فراصوت، توازن نبرد را به نفع خود تغییر دهند.
این تحولات به روشنی حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی، علیرغم بهرهمندی از پیشرفتهترین سامانههای پدافند هوایی جهان، در برابر نسل جدید موشکهای بالستیک فراصوت، آسیبپذیر باقی مانده است؛ مسئلهای که میتواند در آینده معادلات امنیتی منطقه را بهطور اساسی دگرگون کند.