به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدی روز یکشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل تامین اجتماعی استان اردبیل افزود: علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی در بخش کوتاه مدت مانند بیمه بیکاری، غرامت و سایر موارد هر ماه حدود هشت هزار همت و در بخش درمان ۱۵ هزار همت پرداخت میکند.
وی اظهار کرد: در مجموع بیش از ۱۷ میلیون نفر در کشور به عنوان بیمه شده اصلی و حدود ۴۹ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: براساس آمار، ۱۲ میلیون کارگر معادل ۷۰ درصد بیمه شدگان این سازمان به عنوان بیمه شده اصلی و حدود ۲۴ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی و در مجموع ۳۶ میلیون نفر در قالب بیمه اجباری تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه چهار میلیون و ۶۸۰ هزار نفر مستمری بگیر هستند، اضافه کرد: پارسال هر ماه ۵۷ هزار همت مستمری پرداخت میکردیم اما امسال بر اساس نرخ جدید هرماه ۸۴ هزار همت به مستمری بگیران پرداخت میشود.
محمدی با بیان اینکه مجموع وصولی سازمان تامین اجتماعی در ماه گذشته حدود ۷۰ هزار همت بود، ادامه داد: با این وجود از آبان ماه سال گذشته متناسب سازی را اجرا و با اصلاح سیستم مابه التفاوت را پرداخت کردیم.
وی گفت: با پرداخت ۱۲۶ هزار میلیارد ریال در ماه گذشته، سازمان تامین اجتماعی به غیر از رشد مستمریهای سال جدید هیچ بدهی به مستمری بگیران ندارد.
افزایش ۴۹ درصدی دریافتی مستمری بگیران
وی با اشاره به رشد بسیار خوب متناسب سازی، مستمری و مزایای معیشتی، حق مسکن، عائله مندی و حق اولاد افزود: متوسط دریافتی مستمری بگیران امسال ۴۹ درصد افزایش یافته و تلاش می شود آخر اردیبهشت ماه این افزایش ها پرداخت شود.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: با همکاری کارفرمایان، کارگران، تشکل های کارفرمایی و کارگری و تلاش همکاران امسال حداقل های پرداختی رشد خوبی داشته و فاصله پرداختی مستمری حداقل بگیران با سایر سطوح کاهش محسوسی یافته است.
محمدی از اجزای طرح ۲۰ گانه در سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات کارفرمان، کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران حل خواهد شد.
وی با اشاره به جزئیات این طرح اظهار کرد: هشت مورد آن در حوزه بیمه است و با متمرکز سازی سیستم تامین اجتماعی ظرف یک سال ۹۰ درصد مشکلات حل خواهد شد.
وی بیان کرد: در طرح ۲۰ گانه سازمان تامین اجتماعی ساختار نظام درمان اصلاح خواهد شد و نظام ارجاع و پزشک خانواده و الکترونیکی کردن اسناد پزشکی صد درصد الکترونیکی خواهد شد.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: با اجرای این طرح ۴۰ خدمت دیگر به صورت غیرحضوری ارائه خواهد شد و قرار است هر ماه ۲ مورد از آنها رونمایی و به مرحله اجرا در بیاید.
ضریب پشتیبانی تامین اجتماعی کاهش یافته است
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ضریب پشتیبانی این سازمان نسبت به دهه قبل کاهش یافته است، افزود: یکی از علل کاهش ضریب پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی بازنشستگی های پیش از موعود مانند مشاغل سخت و زیان آور، قانون تسهیل نوسازی صنایع و سایر بازنشسگی های پیش از موعود است.
وی اظهار کرد: برای رفع این مشکل اول باید این ضریب پشتیبانی در تمامی استان ها حفظ شود، دوم اینکه باید ارتقا پیدا کند تا اعتماد مردم افزایش یابد.
وی بیان کرد: هدف از مشاغل سخت و زیان آور ایمن سازی و استاندارسازی کارگاه و قانون بود اما متاسفانه در کشور ما بر عکس اجرا شده و کارفرمایان دبنال این بودند که بتوانند کارگران را با پرداخت کمتر و سال های کمتر با ارفاق ۱۰ سال بازنشست کنند.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به عضویت ۵۴ کشور در اتحادیه جهانی تامین اجتماعی اضافه کرد: در هیچ کدام از این کشورها مشاغل سخت وزیان آور مانند کشور ما اجرا نمی شود و فقط در ایران ۱۰ سال ارفاق برای مشاغل سخت و زیان آور اجرا می شود.
محمدی با بیان اینکه قانون سخت و زیان آور باید برای مشاغل به معنی واقعی کلمه سخت مانند کارگران معادن اجرا شود، ادامه داد: سخت و زیان آور و بازنشستگی پیش از موعود ضریب پشتیبانی ما را از ۹/۶ در دهه ۸۰ امروز به ۳/۸ کاهش داده که زنگ خطری است و باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر اعتماد مردم به صندوق های تامین اجتماعی کاهش یافته است، افزود: صندوق تامین اجتماعی صندوقی است که از قانون اعداد بزرگ تبعیت می کند و جای هیچ نگرانی نیست.
۱۸۵ هزار همت از مطالبات تامین اجتماعی امسال پرداخت می شود
وی با بیان اینکه سال گذشته دولت ۱۳۰ همت از مطالبات سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کرد و امسال نیز قرار است ۱۸۵ هزار همت از مطالبات سازمان را پرداخت کند، گفت: در صورت تحقق این امر هیچ مشکلی در انجام تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت سازمان ایجاد نخواهد شد.
این مقام مسئول در مورد بیمه کارگران فصلی و ساختمانی نیز اظهار کرد: قرار است به صورت سیستمی برش استانی انجام شود و هر شعبه متناسب با منابع حق بیمه سهم کارفرمایی و درآمدهای استانی پوشش بیمه ای کارگران فصلی و ساختمانی را انجام دهد.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: تحت پوشش قرار دادن تمامی افراد جامعه یکی از اولویت های اصلی این سازمان است.
محمدی با بیان اینکه ۵۲ درصد جمعیت استان اردبیل تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، اضافه کرد: باید تلاش شود حداقل ۷۰ درصد جمعیت این استان زیر پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند.
وی با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های استان اردبیل ادامه داد: اقدامات بسیار خوب و ماندگاری در این استان انجام شده به طوری که اردبیل در بیشتر شاخص ها جزو استان های برتر کشور است.
وی با تقدیر از زحمات تمامی مدیران قبلی به ویژه افشین شیرزاده گفت: امیدواریم مدیرکل جدید نیز با انرژی بیشتر این روند را ادامه داده و شاهد اقدامات خوب در استان اردبیل باشیم.