به گزارش ایرنا، از سال ۹۰ سایت مدرن صفیره طراحی و ساخته شد وتا سال ۹۳ برای سایر استانها یک پایلوت محسوب میشد اما این سایت که سلولهای دفن زباله آن از کشور ژاپن نمونه برداری شده بود چندین سال رها شد و انباشت غیراصولی زباله باعث از بین رفتن زمین سلولها شد.
طی سه سال اخیر شهرداری اهواز با استفاده از ظرفیت کارشناسان مجرب، سایت پسماند صفیره را که عامل آلودگی هوای روستاهای اطراف و شهر اهواز شده بود به مکانی برای تحقیق و تولید تبدیل کرده است.
شیرآبههای زبالهها، به دلیل دفن غیر اصولی خاک این منطقه را از بین برد که با مهندسی اصولی و محوطهسازی دیگر خبری از مرداب شیرآبههای زبالهها نیست.
صفیره در حال حاضر در کنار سایتی برای دفن پسماند به محلی برای تولید کود کمپوست و بازیافت زبالههای تر و خشک و ایجاد اشتغال برای مردم روستاهای اطراف شده است.
پردازش روزانه ۷۰۰ تن زباله در سایت صفیره اهواز
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز بیان کرد: کارخانه پردازش زباله سال ۹۰ در این سایت ساخته شد اما مورد بهره برداری قرار نگرفت اما بعد از انجام اقدامات لازم، در حال حاضر فعال شده است.
محمد مهدی مطیعی افزود: روزانه ۷۰۰ تن زباله وارد سایت صفیره شده و پردازش میشود و در نهایت با جداسازی زبالههای تَر و خشک کود کمپوست تولید میشود.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مجموعه شورای ششم اهواز با توجه به دغدغه زیست محیطی، توجه و ساماندهی سایت دفن زباله صفیره بوده است.
مطیعی اظهار کرد: پیش از این انباشت زباله در سایت صفیره مشکلات زیادی را برای مردم مناطق اطراف ایجاد کرده بود و هر سه روز یکبار شاهد آتش گرفتن زبالهها در این سایت به دلیل دفن غیراصولی بودیم.
وی با اشاره به اینکه شهروندان اهواز از این وضعیت بسیار ناراضی بودند ادامه داد: در حال حاضر سلول شماره ۲ این سایت فعال و سلول شماره یک تکمیل شده است و به دلیل دفن اصولی زباله دیگرخبری از آتش سوزی زباله نیست.
مطیعی بیان کرد: محوطه سایت صفیره ساماندهی شده و از بی نظمی دیگر خبری نیست.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز بودجه سازمان پسماند شهرداری اهواز را برای امسال ۲ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: ۵۰ درصد زباله ورودی به این سایت به کودکمپوست تبدیل میشود که این اقدام در کاهش میزان دفن زباله نیز اثر گذار است.
تفکیک زباله از عالی تا غیر قابل بازیافت
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز گفت: زبالههای ورودی به سایت پسماند صفیره در کارخانه پردازش به زبالههای عالی، قابل بازیافت و غیرقابل بازیافت تفکیک می شوند.
محمود ثابت قدم بیان کرد: زبالههای عالی یا تر برای تبدیل شدن به کودکمپوست به محلی دیگر منتقل میشوند و در نهایت با استفاده دستگاه «ترنر» به کود کمپوست تبدیل میشوند.
وی گفت: زباله های قابل بازیافت نیز به شرکتها و مراکز بازیافت منتقل میشوند و لاستیکهای جمع آوری شده در این سایت نیز به بخش خصوصی برای تولید لاستیک تحویل داده میشود.
ثابت قدم با اشاره به تشکیل مردابهایی از شیرآبه زباله در این سایت ادامه داد: طی سالهای گذشته به دلیل دفن غیراصولی زباله مناطقی از شیرآبه زباله در این سایت ایجاد شده بود که به خاک آسیب وارد کرد و سلامتی مردم منطقه را به خطر انداخت.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز بیان کرد: برای رفع این معضل با روکش آسفالت محوطهسازی انجام شده است و دیگر خبری از شیرآبهها نیست.
ثابت قدم با بیان اینکه سلول شماره یک این سایت در سال ۹۹ تکمیل شد گفت: از سال ۱۴۰۱ سلول شماره ۲ مورد استفاده قرارگرفته و برای راه اندازی سلول شماره سه نیز مناقصه برگزار شده است.
وی عنوان کرد: شهرداری اهواز برای ساماندهی دفن زباله در این سایت پنج هکتار عملیات زباله برداری و تثبیت خاک انجام داد و ۸۰۰ میلیارد ریال برای این اقدام هزینه شد.
تولید کود کمپوست در سایت صفیره اهواز
ثابت قدم با بیان اینکه در سایت صفیره به مرحله تولید کود کمپوست از زباله رسیدهایم بیان کرد: با خریداری دستگاه ترنز زبالههای تر به کود کمپوست تبدیل میشوند و این اقدام نه تنها باعث ایجاد درآمد برای شهرداری خواهد شد در کاهش حجم دفن زباله تا ۵۰ درصد نیز اثر گذار است.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز خاطر نشان کرد: کود تولیدی خام است و برای تبدیل شدن به کود عالی نیاز به خریداری دستگاه دیگری هستیم که مناقصه آن انجام شده است.
نگهداری از سگهای بدون صاحب در سایت صفیره اهواز
وی گفت: سه قفس بزرگ برای نگهداری از سگهای بدون صاحب جمعآوری شده در سایت صفیره ایجاد شده است.
ثابت قدم با اشاره به اینکه عقیم سازی سگهای بدون صاحب وظیفه شهرداری نیست افزود: متاسفانه برخی افراد با غذا دادن غیراصولی به سگهای بدون صاحب باعث افزایش آنها در شهر و ایجاد خطر برای شهروندان شدند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز بیان کرد: به همین منظور از مردم درخواست داریم برای جلوگیری از تردد بیش از اندازه سگها در شهر از غذارسانی غیراصولی به این حیوانات خودداری کنند.