رئیس‌جمهوری کلمبیا حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمک‌ها برای غزه را محکوم کرد

رئیس‌جمهوری کلمبیا حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمک‌ها برای غزه را محکوم کرد

 تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری کلمبیا حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمک‌ها به نوار غزه موسوم به «ناوگان آزادی» را محکوم کرد و این تازه‌ترین تجاوز رژیم تل‌آویو را نمونه‌ای از اقدامات «نازی‌ها» دانست.

به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای ائوروپا پرس، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: همبستگی، بالاترین تجلی انسانی است؛ حمله به همبستگی بشری، عملی از سوی نازی‌هاست.

کشتی کمک‌رسانی که عازم غزه بود روز جمعه در آب‌های بین‌المللی در ۱۷ مایلی از سواحل مالت هنگام انتقال کمک‌ها به غزه از سوی پهپادهای رژیم صهیونیستی هدف حمله قرار گرفت.

منابع حاضر در کشتی «ناوگان آزادی» که برای شکستن محاصره غزه راهی این منطقه شده بود، به الجزیره اعلام کردند که این کشتی در آب‌های بین‌المللی نزدیک به سواحل مالت هدف حمله پهپادی ارتش رژیم اسرائیل قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری افه، گروهی از وکلای شیلیایی نیز اعلام کردند که به دلیل حمله به ناوگان آزادی، علیه رژیم اسرائیل به سازمان ملل و دیوان کیفری بین‌المللی شکایت خواهند کرد.

«نلسون حداد» وکیلی که یکی از اعضای این گروه است، تاکید کرد: این اقدامی است که به طور مطلق، هنجارهای حقوق بین‌الملل دریایی را نقض می‌کند. کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق دریاها، عبور بی‌ضرر کشتی‌های خصوصی را به ویژه هنگام حمل کمک‌های بشردوستانه تضمین می‌کند. اسرائیل بدون هیچ گونه تحریک به یک کشتی غیرنظامی در مسیر فلسطین حمله کرد. این یک جنایت جنگی است. اسرائیل به صورت عمدی، دسترسی به غذا و دارو را برای مردمی که از گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند، مسدود می‌کند که این خود نوعی نسل‌کشی است.

به گزارش بخش اسپانیولی تارنمای المیادین، «پابلو آروچا اولابوئِناگا» نماینده مکزیک در لاهه نیز به تازگی اعلام کرد مکزیک رفتار غیرانسانی علیه مردم فلسطین در غزه را محکوم کرده و هشدار می‌دهد که جامعه جهانی نباید این تراژدی انسانی را عادی‌سازی کند.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

 

 منبع خبر